BORA kookplaat afzuiging in uw nieuwe keuken?

- Nieuws, Tips & Trucs

Hoe werkt het BORA afzuigsysteem? Wat is de prijs van een BORA afzuiging? Wat zijn de grootste en belangrijkste verschillen tussen de BORA Basic, Classic, Professional & Pure? Hoe onderhoud ik mijn BORA kookplaat? Op deze pagina geven wij u antwoord op al uw vragen over het BORA-afzuigsysteem.

Wat veel mensen niet weten is dat het BORA-systeem al enige tijd meedraait. De onderneming ontving haar eerste bekroning al in 2009, en al snel volgden meer innovatie awards en prijzen. “Wij zijn anders dan de andere”, dat is kort samengevat de visie van de revolutionaire BORA. Oprichter Willi Bruckbauer heeft hierbij een belangrijke bedoeling: “Traditionele dingen kunnen, mogen en moeten opnieuw bedacht worden.”  Daar zijn wij het helemaal mee eens!

Hoe werkt het BORA afzuigsysteem? 

Simpel: De afzuigsystemen van BORA zijn gebaseerd op een natuurkundig basisprincipe. Dit klinkt ingewikkeld, maar is eenvoudig te begrijpen. Kookdampen en -geuren stijgen maximaal één meter per seconde. De BORA kookveldafzuiging zuigt echter de kookwasem met een snelheid van circa 4 meter per seconde naar beneden af. De dwarsstroming die door deze afzuigingstechniek ontstaat, zorgt ervoor dat kookdampen en -geuren effectief en direct bij het kookveld worden afgezogen. Resultaat: u kookt alsof u in de frisse lucht staat.

Wat zijn de verschillen tussen BORA Basic, Classic,  Professional & Pure?

Het assortiment van BORA bestaat nu, met de nieuwe BORA Pure, uit vier innovatieve productlijnen met meerdere producten. Eén principe – vier efficiënte oplossingen: BORA Basic, BORA Classic, BORA Professional & BORA Pure. Voor ieder wat wils!

 • BORA Basic – Brengt bij elkaar wat bij elkaar hoort: kookveld en afzuigkap in één. Liefhebbers van hoge prestaties en een uniek design genieten met BORA Basic van een compacte oplossing met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding – en dat voor elke privékeuken.
 • BORA Classic – De gepatenteerde en met de ‘Red Dot-Award’ bekroonde innovatie introduceert een nieuwe definitie van ergonomie en efficiëntie bij het koken. BORA Classic biedt u verschillende kookvelden – ideale voorwaarden voor een keukenontwerp op maat.
 • BORA Professional – Is de keuze bij uitstek voor zeer ambitieuze koks. Consequente functionaliteit, een zo groot mogelijk pakket aan krachtige kookvelden en onbeperkte ontwerpmogelijkheden voor wel heel bijzondere droomkeukens.
 • BORA Pure – Het nieuwe personaliseerbare BORA afzuigsysteem laat u toe om heel eenvoudig persoonlijke accenten te leggen. Kenmerkend voor de stijlvolle understatement-look is de trendy instroomsproeier.

Hoe duur is een BORA kookplaat met afzuiging?

Zoals hierboven staat beschreven bestaat BORA uit drie productlijnen met ieder eigen producten, waarvan Basic er één is. Dit is het instapmodel, die u voor €2.000 tot €3.000 kunt kopen. Even in vergelijking: voor een (standaard) inductiekookplaat bent u al snel 500 tot 1.000 euro kwijt. Een fraaie afzuigkap gaat gemiddeld voor hetzelfde bedrag eruit. Dit betekent dat u met een BORA Basic iets duurder uit bent, maar dan is jouw keuken wel afzuigkapvrij!

Voordelen van de BORA kookplaat met afzuiging

De BORA kookplaat zien we de afgelopen jaren in steeds meer keukens terugkomen. En dat is niet voor niets, want de BORA afzuiging biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele afzuigkap. Om u hier een beter beeld van te geven, hebben we de zeven belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek of de BORA kookplaat iets voor u is!

 1. Vaarwel nare geurtjes, welkom frisse lucht!
 2. Uiterst eenvoudig schoon te maken
 3. Minder lawaai, minder stress
 4. Design vrijheid in uw keukenontwerp
 5. Uiterst functioneel en duurzaam
 6. Energie besparen wordt kinderspel
 7. Lees verder

7 voordelen BORA kookplaat afzuiging

Hoe onderhoud en reinig ik mijn BORA kookveldafzuiging?

Een regelmatige reiniging en een regelmatig onderhoud staan garant voor een lange levensduur en een optimale werking. Verwijder korrels, kruimels of andere verontreinigingen die tijdens het koken op het kookveld vallen onmiddellijk om krassen op het oppervlak te vermijden. Gebruik nooit stoomreiniger, krassende schuursponsjes, schuurmiddel of agressieve reinigingsmiddelen. Het vetfilter en de afdekkingen kunnen met enkele eenvoudige bewegingen worden verwijderd en zijn vaatwasmachinebestendig. Alleen wanneer de kookveldafzuiging in circulatiemodus werkt, worden naast de roestvrijstalen vetfilters twee actieve-koolfilters gebruikt. De actieve-koolfilters binden geurstoffen die tijdens het kookproces ontstaan. De actieve-koolfilters moeten worden vervangen wanneer het ventilatorniveaudisplay F (filteronderhoudsindicator) weergeeft.

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wilt u persoonlijk advies over uw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind u hier.

MAAK UW EIGEN MOODBOARD  GRATIS ADVIESGESPREK

Lees ook:

(bron: BORA)