Slim & Duurzaam ondernemen, Duurzaam hout, ASWA Keukens

Slim & Duurzaam

ASWA Keukens

Bij ASWA Keukens proberen we dicht op de samenleving te staan. Daarbij herkennen we vele toekomstige uitdagingen en trends: het moet groener, gezonder en slimmer. Technologie biedt ons daarin veel mogelijkheden, maar is niet altijd het antwoord. Het gaat om de combinatie tussen design, gebruiksgemak en gevoel. Iets waar wij en onze partners zich steeds meer mee bezig houden. 

Duurzame keuken, ASWA Keukens

Wat doen wij zelf

Verantwoord, duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Ondanks dat er nog veel winst te behalen valt, zijn de eerste stappen gezet. Wij geven hier een aantal voorbeelden hoe wij ons in zetten voor een beter milieu of een beter welzijn van de medewerkers of maatschappij:

  • Duurzaam kantoorpand met ergonomische werkplekken
  • Energie opwekking zonnepanelen
  • Elektrisch rijden & oplaadpunten
  • Betrokken bij goede doelen & sponsoring
  • Strategische samenwerkingspartners
  • Stage en leerbaan mogelijkheden
  • Elke dag vers fruit op kantoor
  • Cursussen voor personeel
  • Recycling van oude keukenapparaten
Slim & Duurzaam ondernemen, Schone lucht, ASWA Keukens

Schone lucht

Schone lucht is goed voor de gezondheid én het klimaat. Een kunststof keukenblad wordt in de basis gemaakt van multiplex of spaanplaat. Bij het stoken van deze materialen komen schadelijke stoffen vrij wat invloed heeft op de luchtkwaliteit. Onze keukenbladenleveranciers Dekker Zevenhuizen biedt tegenwoordig een duurzaam alternatief genaamd Greengridz®. Voor de productie van Greengridz zijn minder grondstoffen nodig dan voor die van traditionele plaatmaterialen. Dat maakt zijn ecologische voetafdruk relatief klein. Dit bewijst dat gemak en design heel goed hand in hand kunnen gaan met milieuvriendelijkheid.

Meer weten over het duurzame alternatief Greengridz?

Slim & Duurzaam ondernemen, Bosbescherming, ASWA Keukens

Bosbescherming

Hout is een belangrijke grondstof voor keukens. In een keuken vind je dit hout vooral terug in de keukenmeubelen, maar mogelijk ook in een keukenblad. Bij ons kan de consument kiezen voor gecertificeerde houtproducten. Zo zijn veel kasten van ons huismerk SilverLine PEFC-gecertificeerd, heeft SieMatic juist een FSC-certificaat en kun je bij onze leverancier Dekker Zevenhuizen kiezen voor een keukenblad met een FSC-certificaat. Hout wat is voorzien van een FSC of PEFC keurmerk garandeert je dat het afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Bovendien monitoren de certificerende instituten ook de arbeidsomstandigheden in de bosbouw.

Wat is FSC en PEFC en wat zijn de verschillen?

Slim & Duurzaam ondernemen, Energie- & waterbesparing, ASWA Keukens

Energie- & waterbesparing

In de keuken kan er ongemerkt veel minder water en energie verbruikt worden door gebruik te maken van innovatieve energie- en waterbesparende keukenapparatuur. Zo kunnen de nieuwste koelapparaten van Siemens (2016) tot wel 75% minder kilowatt per jaar verbruiken in vergelijking met een soortgelijk apparaat uit 2001. En hoewel het misschien luxe voelt om kokend, koel bruisend of gefilterd water uit de kraan te tappen, is een Quooker kraan juist een duurzame keuze. 

Ontdek de duurzame- en besparende apparatuur van: AEGATAGBORA, Miele, Pelgrim, Quooker & Siemens.

Slim & Duurzaam ondernemen, Circulair bouwen, ASWA Keukens

Circulair bouwen

Een belangrijke ontwikkeling in de bouwsector is circulair bouwen. Steeds meer merken en fabrikanten streven naar en circulair proces voor de verwerking van restmateriaal. Daardoor zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig en raken deze niet op. Onze keuken fabrikant demonteert bijvoorbeeld oude keukens waarvan de reststoffen verwerkt worden tot grondstoffen die opnieuw de economie in gaan. Naast keukens van gecertificeerd hout hebben we daarom ook keukens van recycled hout. Ook zijn sommige keukens demontabel. Dit betekend dat de keuken te verplaatsen is. Dat komt door slimme indeling en doordat de keuken met schroeven in plaats van lijm aan elkaar vast is gemonteerd. 

Slim & Duurzaam ondernemen, High Tech voor de toekomst, ASWA Keukens

High Tech voor de toekomst

Ondernemen met het oog op de toekomst. Dat is waar we ons bij ASWA Keukens bijna dagelijks mee bezig houden. In ons nieuwe Innovation Experience Center in Helmond werken we samen met innoverende hightech bedrijven als Sonos, Philips Hue en Siemens. Bij binnenkomst van de inspiratieruimte ervaart de bezoeker 'smart living' van dichtbij. Het gemak van een huishouden dat slim verbonden is via wifi met de Home Connect app. Hiermee maak je jouw huis slimmer, comfortabeler en energiezuiniger. Interesse in een bezoek aan ons Innovation Experience center in Helmond? Maak nu een afspraak voor een rondleiding!

ASWA's duurzame keuze

Vind je het klimaat en de natuur belangrijk? Dan kunnen wij jou helpen bij de duurzame keuzes in een nieuwe keuken. Niet alle inspanningen in onze branche zijn namelijk even duidelijk. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar mogelijkheden die er zijn voor het inrichten van een duurzame keuken.

duurzame KEUZE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.