fbpx
SieMatic Classic donkere greeploze keuken met natuurstenen blad, ASWA Keukens

Klassieke keuken

Kenmerkend voor de klassieke keuken is elegantie en statigheid. Het is een tijdloze stijl die al eeuwenlang wordt doorgevoerd. Steeds vaker wordt het met moderne elementen gecombineerd waardoor er een vernieuwende klassieke stijl is ontstaan. Is deze klassieke stijl iets voor jou? Lees er hier dan alles over!

Plan hier jouw adviesgesprek

SieMatic Classic Wit hoekkeuken met kaderfront, ASWA Keukens

SieMatic Classic wit bruin eiland opstelling

Wat is een klassieke keuken?

Klassieke keukens waren vaak te vinden in artistieke woningen zoals een grachtenpand of een woonboerderij. Maar doordat deze stijl steeds moderner is geworden, vind je ze tegenwoordig in ieder soort woning. Het draait om details en een combinatie van verschillende materialen. Chroom of messing zie je op diverse plekken terugkomen maar ook een gladde houtstructuur of juist een kaderdeur behoren tot de mogelijkheden.

SieMatic Classic met rvs en donkergrijze fronten, ASWA Keukens

Combinatie van materialen

De nieuwe klassieke stijl bevat zowel moderne als klassieke elementen. Door te kiezen voor de juiste kleuren en materialen zorgt het contrast tussen deze elementen juist voor eenheid. Denk bijvoorbeeld aan greeploze minimalistische roestvrijstalen kasten naast hoogglans gelakte deuren in een warme lichte kleur. Of een moderne hoogglans koelkast naast een traditionele glazenkast. Er ontstaat een nieuwe unieke keuken die een persoonlijk beeld oplevert.

SieMatic Classic hoekkeuken met verschillende fronten, showroom keuken ASWA Keukens

Marmer in interieur

Marmer is een materiaal wat je meteen doet denken aan elegantie waardoor het perfect past bij de klassieke stijl. Helaas is het marmer niet uitstekend geschikt als gebruik voor een keukenblad. Maar geen zorgen; tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om toch een marmerlook in jouw keuken te krijgen met bijvoorbeeld keramiek of composiet.

SieMatic Classic keukeneiland met bar in gerookt eiken, ASWA Keukens

Keuken accessoires

Een keuken kun je een klassieke touch geven door kleine details toe te voegen. Wanneer je kiest voor een houten keuken, kun je er voor kiezen om de hout structuur door te laten lopen. Chroom is een materiaal wat uitstekend past bij de klassieke stijl. Door de greepjes, greeplijsten of kranen in chroom uit te voeren, krijgt jouw keuken deze elegante uitstraling.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Spreekt deze klassieke stijl je aan? Neem dan snel een kijkje in de stijlwereld van SieMatic Classic of ga aan de slag met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.

X

Advies nodig?

Plan nu vrijblijvend een gesprek in en dan kijken we samen welke keukenstijl het best bij je past.