Keuen met kookeiland met bar, BORA collectie, ASWA Keukens

Keuken met kookeiland

Een keuken met kookeiland wordt geassocieerd met sfeer en gezelligheid. Veelal wordt een eiland geplaatst in een ruimte die verbonden staat met de eetkamer en/of woonkamer. Hierdoor wordt de leefkeuken echt onderdeel van het huis. Het is daarom belangrijk om het kookeiland goed af te stemmen met de rest van het interieur.

« Terug naar alle keukenstijlen

Showroomkeuken SieMatic hoogglans kookeiland met houten kastenwand, ASWA Keukens Hilversum

Afmeting kookeiland

Er zijn geen minimale maten voor een keuken met kookeiland. Afhankelijk van de ruimte die er is en de functies die in het eiland worden verwerkt, worden de afmetingen bepaald. Wil je het kookeiland aan beide zijde uitvoeren met kastruimte? Dan is er een minimale diepte van 90 cm nodig. Voor de lengte van het eiland is bepalend welke functies in het keukeneiland komen. Wanneer er zowel gekookt als gespoeld wordt in het eiland, wordt een minimale lengtemaat van 240 cm aanbevolen. Daarbij is het ook belangrijk om de ruimtes rondom het eiland in de gaten te houden. Er wordt aangeraden om minimaal 90 cm als doorgang aan te houden. Meer informatie over de afmeting van een kookeiland vind je hier.

Modern Silverline kookeiland met nis en houten kastenwand, ASWA Keukens

Diverse keukeneilanden

Hoewel vele zouden willen, is niet iedere ruimte geschikt voor een vrijstaand eiland. Maar met wat creativiteit kan in veel gevallen toch het gevoel van een eiland worden gecreëerd. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een schiereiland. Dit is een keukeneiland dat aan een zijde verbonden is met de muur. Ook kun je het koken en spoelen uit elkaar halen. Door alleen de kook- of spoelfunctie in het eiland te plaatsen en de andere tegen de wand, kan het eiland een kleiner formaat aannemen.

SieMatic Pure, kookeiland met bar, ASWA Keukens

Kookeiland met bar

Ook is het mogelijk om een zitgedeelte in het eiland te verwerken. Deze zitfunctie kan dienen als volwaardige tafelfunctie of juist voor een borrel of snelle hap. Hierin zijn verschillende opties mogelijk. Bijvoorbeeld het blad een stuk over laten steken, of een aantal kasten weglaten waardoor er een kookeiland met bar ontstaat. Wanneer je voor een volwaardige tafelfunctie gaat, kun je er voor kiezen om een tafel aan het eiland te maken. Hierdoor werk je met 2 hoogtes wat voor een leuk speels effect kan zorgen.

Keuken met kookeiland & zitgedeelte

Op zoek naar een keuken met kookeiland? Laat je inspireren door diverse eilandopstellingen met een bar en/of zitgedeelte. *klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Spreekt een keuken met kookeiland je aan? Neem dan snel een kijkje bij moderne keukens of ga aan de slag met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in. 

MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.