fbpx
Keuken met kookeiland | ASWA Keukens

Keuken met kookeiland

Ga jij voor een keuken met kookeiland?

Een keuken met kookeiland wordt geassocieerd met sfeer en gezelligheid. Veelal wordt een keukeneiland geplaatst in een ruimte die verbonden staat met de eetkamer en/of woonkamer. Hierdoor wordt de leefkeuken echt onderdeel van het huis. Op zoek naar een woonkeuken waarin gezelligheid centraal staat? Lees dan vooral verder!

Plan nu jouw adviesgesprek

Zwarte keuken met eiland | ASWA Keukens

Keukens met kookeiland

Keukens worden steeds vaker beschouwd als een onderdeel van het huis, in plaats van een afzonderlijke ruimte. Hierdoor zijn keukens met kookeiland razend populair geworden. Een keuken met een kookeiland is een keukenopstelling waarbij het kookgedeelte zich op een apart eiland bevindt dat losstaat van de overige keukenkasten en apparatuur. Het kookeiland is meestal geplaatst in het midden van de keuken en biedt extra werk- en opbergruimte.

Keuken met kookeiland | ASWA Keukens

Afmeting kookeiland

De afmetingen van een kookeiland variëren en zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte in de keuken en de specifieke behoeften van de gebruiker. Over het algemeen worden keukens met kookeiland ontworpen om ten minste 90 cm ruimte rondom het eiland te laten voor optimale bewegingsvrijheid. De lengte van het kookeiland kan eveneens variëren. Keukens met kookeiland zijn er dus in verschillende maten. Benieuwd of jouw keuken geschikt is voor een kookeiland? Bekijk de ideale afmeting via onderstaande button.

Bekijk de ideale afmeting van een kookeiland

Zwarte keuken wit blad | ASWA Keukens

Gemiddelde prijs keuken met kookeiland

De gemiddelde prijs van een keuken met kookeiland is moeilijk te bepalen, omdat de kosten afhankelijk zijn van onder andere de grootte van de keuken, het materiaal, de kwaliteit van het kookeiland, de apparatuur en de accessoires.  Een kosten inschatting maken is dus lastig. Hoeveel een keuken gemiddeld kost lees je via de link hieronder!

Wat een keuken kost, lees je hier!

Kookeiland met bar | ASWA Keukens

Stijlen keuken kookeiland

Een keuken kookeiland is te combineren met vrijwel elke keukenstijl. We zetten er hier een paar op een rij.

  • Moderne keuken met eiland: in moderne keukens zien we vaak een kookeiland terugkomen. Het eiland kan de keuken een chique en strak karakter geven. Dit past perfect bij elkaar!
  • Landelijke keuken met eiland: een landelijke keuken straalt warmte en gezelligheid uit. Een kookeiland past perfect bij deze stijl, omdat het een centrale plek creëert waar je gezellig kunt zitten.
  • Zwarte keuken met eiland: een kookeiland past ook perfect bij de chique zwarte keuken. Qua kleur en materiaal kun je lekker variëren. Zo kun je gaan voor een volledig zwart kookeiland of een zwart kookeiland met gekleurd blad.

Keuken inspiratie kookeiland

Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw nieuwe keuken? Bekijk deze foto dan eens! Klik op de verschillende onderdelen voor meer informatie over het product.

Siemens kookplaat met afzuiging

Bekijk

Siemens IQ700 oven

Bekijk

Quooker Combi+ kraan

Bekijk

Composiet werkblad

Bekijk
Keuken met bar | ASWA Keukens

Keuken met bar

Wil jij extra gezelligheid in jouw keuken? Er zijn diverse opties om dit te realiseren, deze lichten we hier uit.

  • Kookeiland met aparte bar: het is mogelijk om het werkblad van het kookeiland wat te laten uitsteken. Hieronder kun je barkrukken zetten en creëer je een eiland met bar.
  • Bar in kookeiland: daarnaast kun je onder in het kookeiland een grote inkeping laten maken. Hierdoor verdwijnt de bar in je kookeiland.
  • Kookeiland met tafel: wil jij helemaal fijn kunnen dineren? Dan is het mogelijk om je eettafel aan het kookeiland vast te zetten. Hierdoor heb je voldoende zitplek!

Lees meer over de keuken met bar

Schiereiland keuken | ASWA Keukens

Schiereiland keuken

Een schiereiland keuken kenmerkt zich met de luxe uitstraling van een kookeiland.  Een keuken met schiereiland is een eiland die met een zijde grenst aan het keukenblok of de wand. Dit neemt minder ruimte in beslag dan een vrijstaand kookeiland. Naast deze luxe uitstraling zijn er ook genoeg voordelen. De keuken is op diverse manieren op te stellen zodat deze in verschillende ruimtes past, daarnaast heeft de keuken extra opbergruimte. Ook is het mogelijk om een keuken met schiereiland en bar te hebben. Het schiereiland dient dan als volwaardig zitgedeelte.

Lees meer over de schiereiland keuken

Kookeiland kleine keuken | ASWA Keukens

Kookeiland kleine keuken

Een praktische oplossing voor een kleine keuken kan een kookeiland zijn. Om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, is zorgvuldige planning van de afmetingen en het ontwerp van het kookeiland essentieel. Een compact kookeiland met geïntegreerde opbergruimte kan bijvoorbeeld een efficiënte keuze zijn. Bovendien kun je het kookeiland combineren met andere ruimtebesparende functies, zoals uitschuifbare werkbladen of opklapbare barkrukken, voor extra zitruimte.

Lees meer over de kleine keuken

Keuken met spoeleiland | ASWA Keukens

Keuken met spoeleiland

Er wordt steeds meer gekozen voor een keuken met spoeleiland. Maar wat is dit nou precies? Het is eigenlijk hetzelfde als een kookeiland. Het enige verschil is dat de spoelbak in het eiland zit in plaats van de kookplaat. Vaak wordt er gekozen voor een spoeleiland als de klant het keukeneiland wil benutten met praktische zaken zoals spoelen, snijden en wassen van eten. Een spoeleiland is pas aan te bevelen wanneer de oppervlakte van de ruimte groter is dan 20 M2.

Lees meer over de keuken met spoeleiland

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Keukeneiland op maat

Op zoek naar ideeën voor een keukeneiland? Doe inspiratie op, verzamelen ideeën en begin de 'look and feel' van jouw droomkeuken te visualiseren met onze moodboard-tool; de perfecte basis voor een gesprek met één van onze adviseurs! Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.

X

Advies nodig?

Plan nu vrijblijvend een gesprek in en dan kijken we samen welke keukenstijl het best bij je past.