fbpx
Duurzame keuken met Siemens keukenapparatuur, ASWA Keukens (2)

Duurzame keuken

Word je nieuwe keuken, een duurzame keuken?

Vind je het klimaat en de natuur belangrijk? En zet je dit ook centraal in de keuzes die jij maakt bij al jouw aankopen? Dan kunnen wij jou helpen bij de groene keuzes in jouw nieuwe keuken. Niet alle inspanningen in onze branche zijn namelijk even duidelijk. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar mogelijkheden die er zijn voor het inrichten van een duurzame keuken. Denk hierbij aan gecertificeerd hout, energie- en waterbesparende apparaten of een ecovriendelijke kruidentuin. Hier vind je informatie over keuzes die jij kan maken om je steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Slim & Duurzaam ondernemen, Bosbescherming, ASWA Keukens

Duurzaam hout

Een duurzame keuken is zorgvuldig samengesteld uit gecertificeerde, duurzame materialen en voorzien van besparende apparatuur. In de meeste gevallen bestaat het basismateriaal van keukenmeubelen uit hout. Bij een groene keuze is het gebruikte plaatmateriaal, ofwel de keukenkastjes, voorzien van een PEFC- of FSC- keurmerk. Hiermee draag je direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving. Zo zijn een groot aantal programma's van onze eigen huiscollectie SilverLine PEFC-gecertificeerd en is het keukenmerk SieMatic FSC-gecertificeerd.

Wat is FSC en PEFC en wat zijn de verschillen?

Verantwoorde keukenbladen

Onze partners moeten waarde toevoegen aan de strategische keuzes die wij als organisatie maken. Dekker Zevenhuizen, onze keukenbladenleverancier, investeert al jaren in duurzame en eerlijke keukenbladen. Zo hebben zij een nieuw basismateriaal ontwikkeld voor kunststof keukenbladen genaamd Greengridz®. Dit innovatieve, watervaste materiaal heeft 60% minder CO2-uitstoot dan het gebruikelijke multiplex. Greengridz heeft niet alleen een kleinere ecologische voetafdruk, het heeft ook tal van andere groene eigenschappen.

Ontdek duurzaam keukenblad Greengridz®

Condens in koelkast, ASWA Keukens

Energiezuinige apparaten

Op de meeste keukenapparatuur zit een energielabel dat aangeeft hoe zuinig het apparaat is. Het wordt nog weleens onderschat wat in energieverbruik bespaard kan worden door aanschaf van nieuwe keukenapparatuur. Zo kunnen de nieuwste koelapparaten van Siemens tot wel 75% minder kilowatt per jaar verbruiken in vergelijking met soortgelijke oudere apparaten. Om je zoektocht wat makkelijker te maken, hebben wij voor jou per apparatuur merk uitgezocht wat de meest groene keuze is. 

Ontdek de duurzame- en besparende apparatuur van: AEGATAG, BORA, Miele, Pelgrim, Quooker & Siemens

Quooker Front 1, ASWA Keukens

Waterbesparende kranen

Er wordt volop kraanwater gebruikt in de keuken. Denk maar aan schoonmaken, afwassen, handen wassen, koken, drinken etc. Ook hier zijn besparingen mogelijk. Zo zijn er speciale waterbesparende kranen ontwikkeld met een maximale doorstroom van 8 liter per minuut. Bij een normale kraan is dit tot wel 50% meer! En hoewel het misschien luxe voelt om kokend, koel bruisend of gefilterd water uit de kraan te tappen, is een Quooker kraan juist een duurzame keuze. 

Waarom is een Quooker duurzaam?

Duurzame keuken met Siemens keukenapparatuur, ASWA Keukens

Ecovriendelijke kruidentuin

Urban farming is een steeds vaker voorkomend fenomeen in grotere steden en betekend kortweg stadslandbouw. De productie van voedsel in en om de stad. Dat kan in een binnenruimte zoals de keuken, maar het kan ook op muren, daken of zelfs op boten. Met een ecovriendelijke kruidentuin in je keuken ben je niet alleen duurzaam bezig, maar heb je ook elke dag heerlijke verse kruiden tot je beschikking om te gebruiken voor je kookkunsten. Denk aan basilicum, munt rozemarijn, tijm en ga zo maar verder. Dit zijn allemaal kruiden die je het hele jaar door binnenhuis kan kweken.

Je eigen kruiden kweken in de keuken

Slimme keukenapparatuur

Besparen was nog nooit zo makkelijk met de slimme keukenapparatuur van Siemens. Zet een apparaat in de energiezuinige stand, waar je ook bent. Je hoeft je nooit meer af te vragen "Heb ik de oven aan laten staan?", je vraagt het gewoon aan jouw Home Connect app. De Home Connect app geeft je op elk gewenst moment toegang tot alle relevante informatie en functies van jouw Siemens apparaten. Kies bijvoorbeeld een recept uit de app en stuur de instelling direct naar de oven. Of kijk via de camera in je koelkast welke ingrediënten je nog nodig hebt. Daarbij geeft de app ook advies welke recepten je nog kunt maken met het voedsel in jouw koelkast, zodat er geen voedsel verspild wordt. En als je zonnepanelen hebt, kun je de Flex Start-functie en diens partner SMA gebruiken. De wasmachine, droger of vaatwasser kan automatisch worden gestart zodra jouw zonnepanelen energie opwekken.

Ontdek de slimme keukenapparatuur van Siemens Home Connect

Milieuvriendelijke ledlampen

In de innovatieve verlichtingsproducten van Jansen & de Bont wordt elk onderdeel volledig ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Alle producten zijn volledig recyclebaar en dankzij de geïntegreerde led-technologie is de verlichting ook nog een energiezuinig. De meest zuinige ledlampen verbruiken namelijk tot 90% minder energie dan een gloeilamp met een gelijke lichtopbrengst. Daarnaast hebben ledlampen ook een langere levensduur. Een goede LED lamp kan wel tot 50.000 branduren meegaan!

Ontdek de verlichting van Jansen & de Bont

Wat wij zelf doen

Verantwoord, duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Ondanks dat er nog veel winst te behalen valt, zijn de eerste stappen gezet. Wij geven hier een aantal voorbeelden hoe wij ons in zetten voor een beter milieu of een beter welzijn van de medewerkers of maatschappij. Klik op de button voor meer informatie.

Slim & duurzaam

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.