fbpx
Keramiek keukenblad Jetstone, ASWA Keukens

Wat kost een keuken?

Wat kost een keuken nou eigenlijk?

Een vraag die wij vaak horen is, wat kost een keuken nou eigenlijk? Helaas is dit een vraag die heel moeilijk is om te beantwoorden. Toch proberen we dat hieronder!

« Terug naar overzicht

SieMatic Pure keukeneiland met open lades, ASWA Keukens

Wat kost een keuken?

Een keuken bestaat uit veel onderdelen van diverse leveranciers en in elk onderdeel kun je zelf een keuze maken. Kies je voor een kast met planken of voor een ladeblok? Ga je voor een combi apparaat of juist voor meerdere losse apparaten?  Neem je een kunststof deur of een lakdeur? Kies je voor een merk als Pelgrim of voor Miele? Elke keuze bepaalt wat de keuken uiteindelijk kost. De opstelling blijft optisch gelijk, maar de losse keuzes kunnen een behoorlijk verschil geven.

SieMatic Compacte Keuken van hout, ASWA Keukens

Wat kost een keuken? Een indicatie.

We kunnen, voordat we je keuzes weten, geen prijskaartje aan je droomkeuken hangen. Een keuken is namelijk maatwerk, afgestemd op jouw wensen en geen kant en klaar product. Wel kunnen wij een indicatie geven wat voor type keuken je kunt plaatsen met een budget van bijvoorbeeld € 12.000,- tot € 25.000,-. Er is veel mogelijk in deze prijsklasse zoals te zien in onze showrooms en actie keukens die het gehele jaar door scherp geprijsd zijn. Maar uiteraard kun je ook gemakkelijk meer uitgeven aan een exclusieve maatwerk keuken.

Zwarte greeploze keuken met hoge kasten, Klantervaring ASWA Keukens

Hoeveel keukenkorting krijg ik?

Op elke samengestelde keuken krijg je korting bij ASWA. Echter hebben we geen standaardkorting. Waar er veel leveranciers zijn die in de afgelopen jaren ‘de lucht uit de prijzen’ gehaald hebben, deden andere dat weer niet. De standaardkorting is hiermee ook komen te vervallen. Tegenwoordig werken we met een nettoprijs gebaseerd op de inkoop. Wij verkopen dus geen kortingen maar de keuken heeft direct een concurrerende nettoprijs.

Zijn er dan nog acties?

Wij werken niet met acties waarbij je 50% korting krijgt op de keuken of waar je om 00:00 ’s nachts de montage gratis krijgt. We gebruiken wel de wens van onze leveranciers om zoveel mogelijk apparaten van hun merk in één keuken te verkopen. Dit wordt gemotiveerd met extra garantie bij aankoop van vier of meer apparaten of door een inkoopvoordeel bij vijf of meer apparaten. Kijk bij acties welk voordeel voor jou aantrekkelijk kan zijn. Deze worden ingezet voor een bepaalde periode en wij weten niet, of pas laat, of er weer nieuwe acties volgen. Houd de site daarom in de gaten voor het actuele aanbod.

Wit keukeneiland met grijze hoge kasten, Klantervaring ASWA Keukens

Hoe kan ik me het beste voorbereiden?

Het belangrijkste is dat je weet waar je budget begint en ophoudt. Een wensenlijstje met prioriteiten kan je helpen te bepalen waar je wat meer geld aan uit wilt geven en waar je juist op wilt besparen.

Bekijk voor wat hulp onze keuken checklist. 

 

Luxe zwarte keuken met kookeiland The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

Hoe is de prijs van een keuken opgebouwd?

Alle elementen van een keuken hebben een eigen prijs, we kunnen je een indicatie geven over de verdeling:

  • Kasten 30% – 50 % van het totaal bedrag.
  • Apparatuur 30% – 50 % van het totaal bedrag.
  • Keukenblad 10% – 25 % van het totaal bedrag.
  • Montage 5% – 10 % van het totaal bedrag.
Luxe kastenwand met wijnklimaatkast, Klantervaring ASWA Keukens

Welke keuzes bepalen de keuken prijs?

Er zijn dus diverse factoren die bepalend zijn voor de totaal prijs van een keuken. Alle keuzes die je maakt, zijn bepalend voor het bedrag van jouw keuken. De keuze voor het materiaal bepaalt voor een groot gedeelte de prijs. Zo kun je bij een front kiezen voor een kunststof(print) of voor de luxere uitstraling van lak. Ook kun je gaan voor een fineer of massief houten front. alle opties hebben een ander prijskaartje.

Pelgrim koffiemachine oven en combi stoomoven, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Prijs keukenapparatuur

Een keuken heeft al snel 5 apparaten, zoals een afzuigkap, kookplaat, koelkast, oven en vaatwasser. Maar misschien wil jij juist die stoomoven erbij om je gerechten gezonder te bereiden of wil je de luxe van een servieswarmer. Deze uitbreiding van apparatuurfuncties beïnvloeden je budget.

Bekijk de verschillen in apparatuur en ontdek de voordelen van verschillende functies.

Keukenblad Dekker Evora Quartz grijs, ASWA Keukens

Prijs keukenblad

Ook voor het keukenblad geldt dat er een flinke keuze aan materialen is, zoals kunststof, keramiek of composiet. Daarnaast telt ook de dikte van het blad mee: hoe dikker het blad, des te hoger de prijs. 

Quooker kraan zwart, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Keuken accessoires

Hiermee bedoelen we geen styling, maar kranen spoelbakken en handgrepen. De mogelijkheden zijn haast eindeloos (van stoer koper of goud tot degelijk rvs) en de prijzen ook. Denk bijvoorbeeld ook aan kolenwaterkranen die zorgen voor een prijsverhoging ten opzichte van een normale keukenkraan.

Bekijk keuken accessoires

Showroomkeuken Siematic witte kookeiland met betonlook keukenblad, ASWA Keukens Hilversum

Ruimte van de keuken

Als laatste natuurlijk de ruimte van de keuken. Hoe groter de keuken, des te hoger de prijs. Althans, dat is vaak het geval. Een rechte opstelling heeft vaak minder kasten en minder plek voor apparatuur dan een keuken met kookeiland.

Showroomkeuken Siematic hoekkeuken met greep en open houten nis, ASWA Keukens Hilversum

Tot slot: is ASWA Keukens niet te duur?

Ondanks dat we bekend staan om onze high-end uitstraling in onze  showrooms, zegt dat niets over de prijs. Maar maakt dat ASWA ook te duur? Natuurlijk niet. Zoal oprichter René Leemans het altijd verwoord: “Wij zijn niet zo duur als we eruit zien”. Onze adviseurs kijken naar je budget en zorgen er op die manier voor dat jouw keuken perfect past bij je stijl maar ook binnen je portemonnee. We willen je het beste bieden in prijs/kwaliteit en maken dat steeds weer waar. Probeer het ook uit en kom langs in een van onze showrooms!

Vind hier alle adres- en contactgegevens.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard Bekijk magazine

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.