Voor welke handgrepen ga jij in de keuken?

- Tips & Tricks

Ontdek de verborgen kracht achter jouw keuken: de handgrepen. Vaak over het hoofd gezien, maar toch van onschatbare waarde. Handgrepen zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een vleugje stijl en gemak toe in de keuken. Ben je klaar om te ontdekken hoe kleine details een groot verschil kunnen maken? Lees dan verder!

Een moderne twist met opliggende handgrepen

Er zijn tal van verschillende keuken handgrepen. Ben je op zoek naar moderne handgrepen voor je keuken? Overweeg dan zeker opliggende grepen! Deze grepen worden boven op de deur gemonteerd en zijn altijd even groot als je deur of lade. Ze bieden niet alleen een stevige grip, maar voegen ook een eigentijdse uitstraling toe aan je interieur.

Deurknoppen voor landelijke elegantie

Deurknoppen in de keuken zijn een verfijnde en praktische keuze, die in twee veelvoorkomende varianten komen: knopjes en kleine rechte greepjes. Vooral in keukens met een landelijke stijl passen deurknoppen perfect, waar ze de warme, huiselijke sfeer versterken. Dus, als je een tijdloze en functionele toevoeging aan je keuken wilt, overweeg dan zeker deze handgreep in je keuken.

Altijd de juiste afmeting

Ongeacht welke variant van handgrepen jouw voorkeur heeft, de afmeting is altijd precies goed! Dit komt doordat er grepen zijn met een vaste afmeting, wat betekent dat de greep altijd dezelfde grootte heeft, ongeacht de grootte van de deur of lade. Daarnaast zijn er handgrepen met een variabele afmeting, die worden afgestemd op de grootte van de deur of lade. Als een lade bijvoorbeeld 60 cm breed is, zal de greep ook diezelfde breedte hebben.

Positie van de handgrepen

Er zijn drie mogelijke posities om handgrepen te plaatsen op jouw kastjes of lades. Laten we ze op een rijtje zetten:

  • Verticaal: Deze optie betekent dat de handgrepen verticaal aan de buitenkant van de deur worden gemonteerd, aan de kant waar je de deur opent. Voor lades en vaatwassers worden de handgrepen echter horizontaal in het midden gemonteerd.
  • Horizontaal: Hier worden de handgrepen horizontaal aan de buitenkant van de deur gemonteerd, ook aan de kant waar je de deur opent. Opnieuw worden de handgrepen op lades en vaatwassers horizontaal in het midden gemonteerd.
  • Horizontaal in het midden: In deze optie worden alle handgrepen horizontaal in het midden van de deur of lade geplaatst. Dit creëert een zeer moderne en strakke uitstraling, omdat alle handgrepen zich op dezelfde positie bevinden.

Verkrijgbaar in heel veel kleuren

De gebruikelijke kleur voor handgrepen is roestvrij staal. Maar als dit niet past bij jouw stijl, geen zorgen! Zwarte handgrepen zijn momenteel erg populair en daarnaast zien we ook steeds meer keuze in goud, brons, platina en messing kleurige handgrepen. Je hebt dus genoeg opties om uit te kiezen!

De greeploze keuken

De greeploze keuken, een modern en strak ontwerp, staat bekend om zijn naadloze uitstraling zonder zichtbare handgrepen. Ondanks het ontbreken van traditionele handgrepen, wordt de rand van de kastdeuren of laden vaak zo ontworpen dat het fungeert als een verborgen greep. In feite kan deze geïntegreerde “greep” gezien worden als een verfijnde  benadering van de klassieke handgreep, perfect passend bij een minimalistische en eigentijdse keukenstijl.

Greeploze keuken

Handgrepen kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van handgrepen voor jouw keuken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: