BORA Pure kookplaat met afzuiging zwart, Keukenapparatuur ASWA Keukens

BORA kookplaat met afzuiging

BORA kookplaat met afzuiging is een trend die niet meer is weg te denken. Deze innovatie zorgt ervoor dat kookgeuren direct worden opgezogen, er geen kookdampen ontsnappen en je ook nog eens ruimte bespaard. Daarnaast is het een stijlvolle vervanging voor de afzuigkap wat je keuken een strakke uitstraling geeft. Hierdoor is je keuken nog meer een onderdeel van de rest van je huis.

« Terug naar overzicht

Hoe werkt de BORA afzuiging?

De afzuigsystemen van BORA zijn gebaseerd op een natuurkundig basisprincipe. Dit klinkt ingewikkeld, maar is eenvoudig te begrijpen. Kookdampen en -geuren stijgen maximaal één meter per seconde. De BORA kookveldafzuiging zuigt echter de kookwasem met een snelheid van circa 4 meter per seconde naar beneden af. De dwarsstroming die door deze afzuigingstechniek ontstaat, zorgt ervoor dat kookdampen en -geuren effectief en direct bij het kookveld worden afgezogen. Resultaat: je kookt alsof je in de frisse lucht staat.

BORA Classic 2.0 grillplaat en inductie kookplaat met afzuiging en teppanyaki

Voordelen BORA kookplaat

In de afgelopen jaren zien we in steeds meer keukens een BORA kookplaat met afzuiging terugkomen. En dat is niet voor niets. De BORA afzuiging biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele afzuigkap. Om je hier een beter beeld van te geven, hebben we de zeven belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de voordelen van een BORA kookplaat met afzuiging 

BORA Professional 3.0, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Nieuwe BORA Professional 3.0

De nieuwe BORA Professional 3.0 is de toekomst van het koken. Met het unieke design, de uitstekende prestaties en de vernieuwende bediening voldoet het aan de hoogste eisen. Daarbij is het, naast rvs, volledig uit te voeren in All Black voor een elegante, moderne look in jouw nieuwe keuken. *Leverbaar in Q2-2021

Ontdek de BORA Professional 3.0

Alle BORA producten in één overzicht

Het assortiment van BORA bestaat uit vier innovatieve productlijnen met meerdere producten. Een principe, vier efficiënte oplossingen. Voor ieder wat wils!
*klik op de afbeelding voor meer productinformatie.

BORA Professional 2.0 gaskookplaat met afzuiging, Keukenapparatuur ASWA Keukens

BORA recirculatie of luchtafvoer?

Alle BORA kookplaten zijn uitvoerbaar zowel met een luchtafvoer naar buiten als recirculatiefilter. Bij de kookplaten met recirculatiesysteem moet het actieve-koolfilter vervangen worden wanneer het functielampje oplicht. Het filter voorkomt dat onaangename kookgeurtjes terechtkomen in jouw nieuwe keuken. De gebruikersduur van zo’n koolstoffilter in de BORA afzuiging is ongeveer 150 tot 400 uur, afhankelijk van de type kookplaat. Lees hier hoe je een BORA filter met recirculatie systeem zelf eenvoudig kunt vervangen. En voor meer onderhoud tips kun je hier een kijkje nemen.

BORA kookplaat prijs

Zoals hierboven staat beschreven bestaat BORA uit vier productlijnen met ieder eigen producten. Hiervan is BORA Pure het instapmodel die je voor €2.000 tot €3.000 kunt kopen. Even in vergelijking: voor een (standaard) inductiekookplaat ben je al snel 500 tot 1.000 euro kwijt. Een fraaie afzuigkap gaat gemiddeld voor hetzelfde bedrag eruit. Dit betekent dat je met een BORA Pure iets duurder uit bent, maar dan is jouw keuken wel afzuigkapvrij! Daarnaast zit er een klein prijsverschil in het type afzuigsysteem. Het BORA afzuigsysteem met recirculatie is over het algemeen iets duurder dan het afzuigsysteem met luchtafvoer. De BORA Professional 2.0 kookplaten zijn één van de meest luxe kookplaten met afzuiging van dit moment en behoort dan ook tot de duurste BORA kookplaat. Bekijk hieronder alle BORA prijzen.

De BORA Professional prijs is tussen de € 5.590,- en € 8.550,- .

De BORA Classic prijs ligt tussen de € 3.590,- en € 6.350,- .

De BORA Pure prijs ligt tussen de € 2.295,- en € 3.995,- .

BORA X Pure - BORA kookplaat met afzuiging, ASWA Keukens

Garantie BORA kookplaat met afzuiging

Benieuwd naar de garantietermijn van BORA keukenapparatuur? ASWA Keukens is door BORA verkozen als gouden partner. Dit zorgt voor speciale voordelen. 

LEES MEER

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Genoeg inspiratie opgedaan en kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw nieuwe keuken? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Benieuwd hoe jouw moodboard eruit zou kunnen zien?

MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.