fbpx
BORA Pure kookplaat met afzuiging zwart, Keukenapparatuur ASWA Keukens

BORA kookplaat met afzuiging

Welke BORA kookplaat kies jij?

BORA kookplaat met afzuiging is een trend die niet meer is weg te denken. Deze innovatie zorgt ervoor dat kookgeuren direct worden opgezogen, er geen kookdampen ontsnappen en je ook nog eens ruimte bespaard. Daarnaast is het een stijlvolle vervanging voor de afzuigkap wat je keuken een strakke uitstraling geeft. Hierdoor is je keuken nog meer een onderdeel van de rest van je huis.

Plan nu jouw adviesgesprek

BORA X Pure kookplaat met kookveldafzuiging, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Hoe werkt de BORA afzuiging?

De afzuigsystemen van BORA zijn gebaseerd op een natuurkundig basisprincipe. Dit klinkt ingewikkeld, maar is eenvoudig te begrijpen. Kookdampen en -geuren stijgen maximaal één meter per seconde. De BORA kookveldafzuiging zuigt echter de kookwasem met een snelheid van circa 4 meter per seconde naar beneden af. De dwarsstroming die door deze afzuigingstechniek ontstaat, zorgt ervoor dat kookdampen en -geuren effectief en direct bij het kookveld worden afgezogen. Resultaat: je kookt alsof je in de frisse lucht staat.

BORA Classic 2.0 grillplaat en inductie kookplaat met afzuiging en teppanyaki

Voordelen BORA kookplaat

In de afgelopen jaren zien we in steeds meer keukens een BORA kookplaat met afzuiging terugkomen. En dat is niet voor niets. De BORA afzuiging biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele afzuigkap. Om je hier een beter beeld van te geven, hebben we de zeven belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de voordelen van een BORA kookplaat met afzuiging 

BORA S Pure kookveldafzuiging met 4 pannen, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Nieuwe BORA S Pure

Met de 60 cm brede S Pure komt BORA met een nieuwe kookplaat die is geschikt voor iedere keuken. Omdat het BORA S Pure kookveld supercompact is, past het zelfs is de meest compacte keuken. De kookplaat heeft 4 kookzones van verschillende groottes en is daardoor geschikt voor alle gangbare pan diameters. Door de kleine hoogte van 200mm blijft er veel opbergruimte over. Leverbaar vanaf februari 2022.

Ontdek de BORA S Pure

Alle BORA producten in één overzicht

Het assortiment van BORA bestaat uit vijf innovatieve productlijnen met meerdere producten. Een principe, vijf efficiënte oplossingen. Voor ieder wat wils!
*klik op de afbeelding voor meer productinformatie.

BORA Professional 2.0 gaskookplaat met afzuiging, Keukenapparatuur ASWA Keukens

BORA recirculatie of luchtafvoer?

Alle BORA kookplaten zijn uitvoerbaar zowel met een luchtafvoer naar buiten als recirculatiefilter. Bij de kookplaten met recirculatiesysteem moet het actieve-koolfilter vervangen worden wanneer het functielampje oplicht. Het filter voorkomt dat onaangename kookgeurtjes terechtkomen in jouw nieuwe keuken. De gebruikersduur van zo’n koolstoffilter in de BORA afzuiging is ongeveer 150 tot 400 uur, afhankelijk van de type kookplaat. Lees hier hoe je een BORA filter met recirculatie systeem zelf eenvoudig kunt vervangen. En voor meer onderhoud tips kun je hier een kijkje nemen.

BORA kookplaat prijs

Zoals hierboven staat beschreven bestaat BORA uit vier productlijnen met ieder eigen producten. Hiervan is BORA Pure het instapmodel die je voor €2.000 tot €3.000 kunt kopen. Even in vergelijking: voor een (standaard) inductiekookplaat ben je al snel 500 tot 1.000 euro kwijt. Een fraaie afzuigkap gaat gemiddeld voor hetzelfde bedrag eruit. Dit betekent dat je met een BORA Pure iets duurder uit bent, maar dan is jouw keuken wel afzuigkapvrij! Daarnaast zit er een klein prijsverschil in het type afzuigsysteem. Het BORA afzuigsysteem met recirculatie is over het algemeen iets duurder dan het afzuigsysteem met luchtafvoer. De BORA Professional 2.0 kookplaten zijn één van de meest luxe kookplaten met afzuiging van dit moment en behoort dan ook tot de duurste BORA kookplaat. Bekijk hieronder alle BORA prijzen.

De BORA Professional prijs is tussen de € 5.590,- en € 8.550,- .

De BORA Classic prijs ligt tussen de € 3.590,- en € 6.350,- .

De BORA Pure prijs ligt tussen de € 1.880,- en € 3.995,- .

BORA X BO luxe oven, Keukenapparatuur ASWA Keukens

BORA X BO oven

Na de revolutionaire afzuigtechnologie komt BORA nu met iets nieuws op de markt. Iets wat niemand verwachtte, maar wat wederom zal leiden tot een keukenrevolutie. Met de nieuwe BORA X BO, de eerste flexibele oven met gelijkmatige stoomopwekking, heb je gegarandeerd perfecte kook- en bakresultaten. 

Ontdek de BORA X BO

BORA MS warmhoudlade met houtenfront, Keukenapparatuur ASWA Keukens

BORA multifunctionele lade

De nieuwe BORA multifunctionele lade kan alles wat je voor het verwarmen van servies nodig hebt en nog meer. Het apparaat kan dankzij de overzichtelijke touchscreenbalk heel makkelijk worden bediend. Door de vooraf geconfigureerde instellingen kan regenereren, warmhouden en ontdooien eenvoudig. Door de combinatie met de BORA X BO flexibele oven zijn er nog meer functies mogelijk.

Lees hier meer over de BORA multifunctionele lade

BORA duurzame keuze

BORA vindt het belangrijk dat de producten duurzaam zijn. Bij de productie worden alleen hoogwaardige en duurzame materialen gebruikt zoals rvs. Doordat er met regionale leveranciers en productiecentra uit de Alpen wordt gewerkt, zijn verplaatsingen gering. Daarnaast worden bij de fabricage geen milieuverontreinigende stoffen gebruikt. Bovendien is de BORA kookplaat met afzuiging effectiever en energiezuiniger dan de traditionele afzuigkappen.

 DUURZAME KEUZE

BORA kookdemonstratie

Bij ASWA Keukens zijn er regelmatig kookdemonstraties van verschillende merken. Wil je graag een BORA kookdemonstratie bijwonen? Klik dan op onderstaande button en bekijk de eerstvolgende mogelijkheid. Kookwasem en -geurtjes stijgen niet op maar worden direct weggezogen daar waar het ontstaat: direct bij het kookveld, direct uit de pan, braadslee, koekenpan of grill. Kom de BORA kookplaat met afzuiging werkend zien tijdens één van de BORA kookdemonstraties.

BEKIJK ALLE KOODEMO'S

BORA X Pure - BORA kookplaat met afzuiging, ASWA Keukens

Garantie BORA kookplaat met afzuiging

Benieuwd naar de garantietermijn van BORA keukenapparatuur? ASWA Keukens is door BORA verkozen als gouden partner. Dit zorgt voor speciale voordelen. 

garantie van boRa

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

BORA kookplaat kopen?

Benieuwd naar het assoirtement van BORA? ASWA Keukens biedt een brede keuze aan. Bekijk het gehele assoirtement in onze showrooms, of maak vrijblijvend een afspraak voor persoonlijk advies.

MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK Bekijk magazine

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.