fbpx

Smart Living

ASWA Smart Living

Groener, gezonder en slimmer. Drie belangrijke ontwikkelingen die impact hebben op ons (dagelijkse) leven. Deze zien we dan ook terug in hoe we wonen, werken, leven en genieten. Denk aan slimme technologie in huis, of wel smart living. De koelkast, oven, vaatwasser, ingebouwde koffiezetapparaat, kookplaat, tegenwoordig hebben ze wifi en soms zelfs een ingebouwde camera. Maar wat heb je er aan en wat kun je er mee? Lees er hieronder meer over!

Slim & Duurzaam ondernemen, Circulair bouwen, ASWA Keukens

Smart Living, ASWA Keukens

Wat is smart living?

Bij smart living staan verschillende apparaten in jouw huis met elkaar in verbinding via wifi. In een slim huis is het mogelijk om apparatuur op afstand te bedienen via je tablet of smartphone, maar ook is het mogelijk om de apparaten te laten samen werken. Een begrip wat veel voorkomt bij smart living is domotica. Domotica is het toepassen van elektronica in het huis om het leven makkelijker te maken waardoor er een slim huishouden ontstaat.

Om jouw smart home nog verder te ontwikkelen kunnen alle slimme apparaten gekoppeld worden aan Google Home of Alexa. Door jouw apparaten hier aan toe te voegen kan je bijvoorbeeld aan Google vragen of hij de oven wil voorverwarmen. Daarnaast kunnen de apparaten ook gekoppeld worden aan Sonos en Philips Hue. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de verlichting in de keuken gaat knipperen als de vaatwasser klaar is.

Smart Living, ASWA Keukens

ASWA Smart Living

Het verhaal over smart living klinkt natuurlijk heel mooi, maar werkt het ook echt? Op deze vragen geeft ASWA Smart Living in Helmond antwoord. Ingericht in samenwerking met innoverende hightech bedrijven als Sonos, Philips Hue en Siemens. Hier ontdek en ervaar je zelf het gemak van slim, energiezuinig en comfortabel wonen. Interesse in een rondleiding? Neem vrijblijvend contact op of vraag naar de mogelijkheden. René helpt je graag verder!

Verbinden met Home Connect

Door jouw slimme apparatuur met de Home Connect app te verbinden worden de smart functies bruikbaar. De apparatuur kan op afstand worden bediend maar ook voorkeuren kunnen worden ingesteld. Wil je dat er iedere ochtend een vers kopje koffie om 8 uur klaarstaat en dat de radio op de zelfde tijd het nieuws afspeelt, je kunt het allemaal instellen. Naast keukenapparatuur kun je dus ook andere apparatuur zoals wasmachines en drogers van Siemens verbinden, maar speakers en verlichting. In onze blog over Siemens Home Connect staat dit uitgebreid uitgelegd.

Verbinden met Home Connect

Benieuwd naar de functionaliteiten van de Siemens Home Connect keukenapparatuur, klik dan op de afbeelding hieronder voor meer informatie.

Smart Living, ASWA Keukens

Slimme apparaten koppelen

Naast slimme keukenapparatuur kunnen er ook andere slimme apparaten worden gekoppeld aan de Home Connect app zoals een Tesla of FitBit. Een Fitbit kan meten hoe hard je hebt gesport en daar het perfecte wasprogramma voor je uit te kiezen. Of je kunt bijvoorbeeld de connectie leggen tussen je Tesla en keukenapparatuur. Wanneer je 5 minuten van huis verwijderd bent, start je koffieapparaat alvast waardoor bij thuiskomst jouw favoriete koffie op je staat te wachten. Om je slimme apparaten te laten samenwerken en te automatiseren heb je wel een app, ofwel applicatie, nodig zoals Olisto of Homey.

Inspiratie magazine bekijken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

Plan adviesgesprek  MAAK MOODBOARD 

 

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.