Hoe uw BORA filter vervangen?

- Tips & Tricks

De BORA kookplaten met recirculatiesysteem danken hun efficiëntie aan de actieve-koolfilters. Zij voorkomen dat onaangename kookgeurtjes in de ruimte terechtkomen en zorgen er zo voor dat uw keuken door de aanvoer van schone lucht altijd lekker fris ruikt. Zodra het functielampje oplicht, moet het koolstoffilter vervangen worden. Hoe? Dat leest u hier.

Hoe uw BORA Filter vervangen, ASWA Keukens

Een regelmatige reiniging en een regelmatig onderhoud staan garant voor een lange levensduur en een optimale werking. De roestvrijstalen vetfilter en de afdekkingen kunnen met enkele eenvoudige bewegingen worden verwijderd en zijn vaatwasmachinebestendig. Alleen wanneer de kookveldafzuiging in circulatiemodus werkt, worden twee of drie actieve-koolfilters gebruikt.

Hoe werkt de actieve-koolfilter van BORA?

De actieve-koolfilters binden geurstoffen die tijdens het kookproces ontstaan, maar hun absorptievermogen is beperkt. Wanneer de actieve kool verzadigd is, dan kunnen er geen geurtjes meer worden gefilterd en daarom moet het filter regelmatig worden vervangen.

Hoe vervang ik mijn BORA filter?

Bekijk per type kookplaat hoe u deze filter dient te vervangen. Kies hieronder uw type BORA kookplaat:

Hoe vaak moet ik de BORA filter vervangen worden?

Alle BORA kookplaten hebben één ding gemeen als we kijken naar het vervangen van de actieve-koolfilter, en dat is de ingebouwde functie. Deze functie telt namelijk automatisch hoeveel uren het filter heeft gewerkt. Zodra het functielampje oplicht, moet het filter worden vervangen. Hoe vaak de BORA filter moet worden vervangen, hangt af van uw type BORA kookplaat. Voor de BORA Basic en BORA Pure kookplaten is de gebruikersduur van de actieve-koolfilter ongeveer 150 uur. Voor de BORA Professional en BORA Classic kookplaten is de gebruikersduur van de luchtreinigingsbox tussen de 200 en 400 uur, afhankelijk van het aantal actieve-koolfilterpatronen.

Hoe duur is de actieve-koolfilter van BORA?

Nieuwe actieve-koolfilters voor uw BORA kookplaat kunt u bestellen via de webshop van BORA. Deze filters zijn eenvoudig door uzelf te verwisselen. De prijs van het filter verschilt per type kookplaat:

  • €131,89 pst. BORA Basic actieve-koolfilter BAKFS
  • €100,43 pst. BORA Pure actieve-koolfilter PUAKF
  • €145,20 pst. BORA Professional  luchtreinigingsbox ULB1
  • €145,20 pst. BORA Classic luchtreinigingsbox ULB1

Assortiment BORA kookplaat met afzuiging

Het assortiment van BORA bestaat nu, met de nieuwe BORA X Pure, uit vijf innovatieve productlijnen met meerdere producten. Eén principe – vijf efficiënte oplossingen. Voor ieder wat wils! *Klik op de afbeelding voor meer productinformatie en ontdek de verschillen tussen de BORA kookplaten.

Vragen & antwoorden 

Hoe werkt het BORA afzuigsysteem? Wat is de prijs van een BORA kookplaat met afzuiging? Wat zijn de grootste en belangrijkste verschillen tussen de BORA kookplaten? Hoe onderhoud ik mijn BORA afzuiging? Wat is de BORA kookplaat prijs? Op deze pagina geven wij u antwoord op al uw vragen over het BORA afzuigsysteem. 

Kom kijken in onze showroom en ervaar het zelf!

Nieuwsgierig naar de werking van deze afzuigsystemen? Kom langs in één van onze showrooms en beleef het tijdens een live demo. U kunt deze systemen werkend zien in onze showroom in Helmond, Dordrecht, Hilversum en Uden. Kijk meteen wanneer de eerstvolgende kookdemo is.

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wilt u persoonlijk advies over uw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind u hier.

MAAK UW EIGEN MOODBOARD  GRATIS ADVIESGESPREK

Lees ook:

(bron: BORA)