Maatwerk keuken

Industriële keuken

Een stoere look ontstaan uit natuurlijke elementen zoals beton, hout en roestvrijstaal: dat is een industriële keuken. Deze keukens halen hun inspiratie uit het bruisende leven in de stad. Dit zorgt ervoor dat de keukens meegaan met de trendontwikkelingen waardoor jouw keuken perfect bij jouw levensstijl zal gaan passen.

SieMatic Urban

Wat is een industriële keuken?

Deze stoere en creatieve keukens zijn een combinatie tussen de landelijke en moderne stijl. Een industriële keuken is vaak niet helemaal perfect, maar juist dat maakt hem uniek. Tegengesteld aan een moderne keuken heeft de industriële keuken geen strakke belijningen. In de hoogtes van lades, kasten en werkbladen wordt afgewisseld waardoor je een gevarieerd lijnenspel krijgt. Daarbij staat bij een industriële keuken het gebruikersgemak voorop. Hierdoor zie je vaak een greep terugkomen. 

maatwerk

Kleuren en materialen

Om een industriële keuken dat stoere karakter te geven, wordt er vaak een mix gemaakt van grove en ruwe materialen met wat eenvoudigere materialen. Door een juiste combinatie te maken van beton, hout, steen en roestvrijstaal zorg je voor diversiteit, maar ook eenheid.  Doordat er uit zoveel verschillende materialen gekozen kan worden, past een industriële keuken binnen ieder budget.

SieMatic Urban

Accessoires

Een industriële keuken mag leven. Er wordt veel gebruik gemaakt van accessoires om de keuken sfeer te geven. Ook zie je vaker nissen, open lades of planken boven de keuken terug. Dit ziet er niet alleen gezellig uit, maar is ook nog eens heel functioneel; alles heb je binnen handbereik.

Maatwerk houten keuken ASWA Atelier

Apparatuur

Ook in de apparatuur kun je deze stoere stijl doortrekken. Hoewel je steeds vaker een kookplaat met afzuiging voorbij ziet komen, past juist de traditionele afzuigkap perfect in het plaatje van een industriële keuken. Daarbij kun je ook variëren met de kleur van apparatuur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor rvs accenten of juist voor helemaal zwarte apparatuur. 

Jouw keuken, jouw stijl

Spreekt deze stijl je aan? Neem dan snel een kijkje in de stijlwereld van SieMatic Urban of ga aan de slag met je eigen moodboard.

Moodboard maken

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.