Eggersmann Bretagne Zwart massief hout

Landelijke keuken

Landelijke keukens worden vaak geassocieerd met gezelligheid en warmte. Dit wordt bereikt door het gebruik van natuurlijke en robuuste materialen. In tegenstelling tot een moderne keuken is een landelijke keuken wat losser en rustieker.

SilverLine Keukens

Wat is een landelijke keuken?

Een landelijke keuken kan op vele manieren worden gerealiseerd. Door de jaren heen heeft de landelijke keuken een eigentijdse stijl aangenomen. De klassieke landelijke keuken wordt vaak gekenmerkt door een houten kaderdeur met een greep, maar tegenwoordig wordt er ook steeds vaker voor een moderne touch gekozen. Denk bijvoorbeeld aan een greeploze houten deur. Of ga juist voor een vlakke deur. Wanneer dit wordt gecombineerd met een stoere greep en een losstaand fornuis creëer jij je eigen landelijke stijl.

Maatwerk keuken

Materialen en kleuren landelijke keuken

Er wordt in een landelijke keuken veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Om een robuust uiterlijk te krijgen, wordt er vaak gekozen voor een stenen aanrechtblad. Ook kun je ervoor kiezen om voor een houten keukenblad te nemen. Dit is meestal wat prijsvriendelijker dan steen en zo creëer je toch die landelijke sfeer in jouw keuken. Qua kleuren voor het keukenkastje zijn er vele opties. Een houten front is het meest voorkomend bij een landelijke keuken. Natuurlijk kun je kiezen voor een massief of fineer houten front. Nadelen hieraan zijn het onderhoud en de prijs omdat het om een natuurproduct gaat. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor een houtlook. De technieken zijn ondertussen zo ver ontwikkelt dat zelfs de structuur van de houtprint voelbaar is.

Inductie fornuis

Een stoer fornuis wordt snel gekoppeld aan een landelijke keuken. Hoewel deze fornuizen vaak nog een ouderwetse uitstraling hebben, zijn ze uitgerust met de nieuwste technieken. Gaskookplaten zijn steeds minder in trek door de CO2 uitstoot. Daarom is het tegenwoordig ook mogelijk om een losstaand fornuis met inductiekookplaat te nemen. Op deze manier krijg je met een moderne twist toch dat stoere fornuis in jouw landelijke keuken.

Jouw keuken, jouw stijl

Spreekt deze landelijke keukenstijl je aan? Ga dan snel aan de slag met je eigen moodboard.

Moodboard maken

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.