fbpx
Luxe Eggersmann keuken met Wolf fornuis, ASWA Keukens

Landelijke keuken

Een landelijke keuken wordt vaak geassocieerd met gezelligheid en warmte. Dit wordt bereikt door het gebruik van natuurlijke en robuuste materialen. In tegenstelling tot een moderne keuken zijn deze keukens wat losser en rustieker. Spreekt deze stijl je aan? Lees dan vooral verder!

Plan hier jouw adviesgesprek

Showroomkeuken keukeneiland landelijk met laden, ASWA Keukens Dordrecht

Wat is een landelijke keuken?

Door de jaren heen heeft de landelijke keuken een eigentijdse stijl aangenomen. De klassieke landelijke keuken wordt vaak gekenmerkt door een houten kaderdeur met een greep, maar tegenwoordig wordt er ook steeds vaker voor een moderne touch gekozen. Denk bijvoorbeeld aan een greeploze houten deur. Of ga juist voor een vlakke deur. Wanneer dit wordt gecombineerd met een stoere greep en een losstaand fornuis creëer jij je eigen landelijke stijl.

SilverLine Maatwerk keuken

Houten keukens

Er wordt veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Om een robuust uiterlijk te krijgen, wordt er vaak gekozen voor een houten keuken met stenen aanrechtblad. Ook kun je ervoor kiezen om een houten keukenblad te nemen. Dit is meestal wat prijsvriendelijker dan steen en zo creëer je toch die landelijke sfeer in jouw keuken. Qua kleuren voor het keukenkastje zijn er vele opties. Een houten keukenfront is het meest voorkomend bij een landelijke stijl. Natuurlijk kun je kiezen voor een massief of fineer houten front. Nadelen hieraan zijn het onderhoud en de prijs omdat het om een natuurproduct gaat. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor een houtlook. De technieken zijn ondertussen zo ver ontwikkelt dat zelfs de structuur van de houtprint voelbaar is.

Steel Fornuis met inductie, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Inductie fornuis

Een stoer fornuis wordt snel gekoppeld aan een keuken met een landelijke uitstraling. Hoewel deze fornuizen vaak nog een ouderwetse uitstraling hebben, zijn ze uitgerust met de nieuwste technieken. Gaskookplaten zijn steeds minder in trek door de CO2 uitstoot. Daarom is het tegenwoordig ook mogelijk om een losstaand fornuis met inductiekookplaat te nemen. Op deze manier krijg je met een moderne twist toch dat stoere fornuis.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Spreken landelijke keukens jou aan? Ga dan aan de slag met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.