fbpx
Keramiek keukenblad Jetstone, ASWA Keukens

Keramiek keukenblad

Een keramiek keukenblad is sterk in opkomst. Dit is niet vreemd omdat hele praktische eigenschappen heeft en het assortiment goed inspeelt op de huidige trends. Doordat de bladen worden voorzien van een print kun je de uitstraling van bijvoorbeeld roest, marmer en beton creëren. Maar ook keramieken bladen met een egale print behoren tot de mogelijkheden. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Plan hier jouw adviesgesprek

Witte greeploos eiland met keramiek keukenblad, Klantervaring ASWA Keukens

Keukenblad Keramiek Dekker, ASWA Keukens

Wat is keramiek?

Keramiek is een materieel wat industrieel is vervaardigd met klei als hoofdbestanddeel. Onder extreem hoge druk wordt dit geperst en vervolgens met een print erop gebakken. Hierdoor ontstaat een heel hard materiaal wat uitermate is geschikt als keukenblad. Vooralsnog wordt er alleen keramiek geleverd met een mat oppervlak. Doordat er op de klei een print wordt gebakken, zijn er vele mogelijkheden wat betreft de kleuren en structuren van keramiek. Het wordt veelvuldig gebruikt in plaats van ‘echt’ natuursteen zoals marmer omdat de gebruiksvriendelijkheid van keramiek vele male hoger ligt dan bij natuursteen.

Keramiek keukenblad Jetstone, ASWA Keukens

Voor- & nadelen keramiek keukenblad

Benieuwd of een keramiek keukenblad past bij jouw situatie? We hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

  • Krasbestendigheid +++++
  • Hittebestendigheid +++++
  • Vlekbestendigheid +++++
  • Stootbestendig +
Jetstone keramiek werkblad in betonlook, ASWA Keukens

Onderhoud keramiek aanrechtblad

Over het algemeen geldt dat een keramiek aanrechtblad een uitstekende kras- en hittebestendigheid heeft. Je kunt dus zonder problemen een hete pan of ovenschaal op het keramieken aanrechtblad zetten. Door de hardheid van keramiek is het in vergelijking tot graniet en composiet wel kwetsbaarder als het gaat om beschadiging bij punt- en stootbelasting. Ook de vlekbestendigheid van keramiek is uitmuntend. Het blad is erg hygiënisch door de homologe toplaag. Ook is het hierdoor makkelijk af te doen met een vochtige doek en doordat het materiaal niet poreus is, wordt het niet aangetast door voedselresten of vocht. 

Meer informatie over het onderhoud vind je hier.

Meer informatie over een keramiek keukenblad vind je op www.jetstone.nl

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.