Keramiek keukenblad schoonmaken: tips en onderhoud

Keramiek is een materiaal dat uiterst kras-, hitte- en vlekbestendig is. Toch vereist het enige zorg en onderhoud om het blad stralend te houden. Wil jij moeiteloos je keramiek keukenblad schoonmaken? Lees hier de beste onderhouds- en schoonmaaktips!
Wat is keramiek?
Keramiek is een industrieel vervaardigd materiaal dat voornamelijk uit klei bestaat. Het wordt onder extreem hoge druk geperst en vervolgens gebakken met een print erop. Dit proces resulteert in een uiterst hard materiaal, ideaal voor gebruik als keukenblad. Dankzij de printtechniek kunnen keramische keukenbladen in veel kleuren en structuren worden geproduceerd. Lees meer over een keramiek keukenblad.


Onderhoud keramiek aanrechtblad
Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met je keramisch aanrechtblad om schade te voorkomen. Hoewel keramiek zeer stevig is, kan het gevoelig zijn voor stootschade. Zorg ervoor dat zware voorwerpen niet hard op het blad vallen om schade te vermijden. Voorkom contact met aceton of agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers en gootsteenontstoppers. Vermijd middelen met een pH-waarde lager dan 2 of hoger dan 12. Daarnaast raden we aan om je vaatwasser met een gesloten deur te laten uitdampen om schade rondom de verlijmde rand te voorkomen.
Keramiek keukenblad schoonmaken
Voor de dagelijkse schoonmaak van je keukenblad kun je het blad afnemen met een zachte vaatdoek en een sopje met wat afwasmiddel. Poets het blad goed na met enkel lauwwarm water en droog het vervolgens af met een schone theedoek of keukenpapier. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen, schuursponsjes en agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen het bladoppervlak permanent beschadigen! Hardnekkige vlekken kun je het beste behandelen met een speciale keramiek cleaner (Jetstone Cleaner). Het is belangrijk om een groter oppervlak te behandelen dan enkel de vlek, omdat intensief gebruik op een klein gebied kan leiden tot glansverschil.
Blog
Meer artikelen
Bekijk alle artikelen








