7 voordelen van de BORA kookplaat

- Tips & Tricks

De BORA kookplaat zien we de afgelopen jaren in steeds meer keukens terugkomen. En dat is niet voor niets, want de BORA afzuiging biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele afzuigkap. Om u hier een beter beeld van te geven, hebben we de zeven belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek of de BORA kookplaat iets voor u is!

7 voordelen BORA kookplaat afzuiging

1. Vaarwel nare geurtjes, welkom frisse lucht!
Het grootste voordeel van de BORA kookplaat is de schone lucht. De kookplaat met geïntegreerde afzuiging laat kookdampen en -geurtjes niet eerst opstijgen, maar zuigt het meteen weg waar het ontstaat: direct bij het kookveld, recht uit de kookpot, braadslee, pan of grill. De bijhorende kookdampen kunnen dus niet eerst opstijgen en zich hinderlijk doorheen de ruimte verspreiden. Resultaat: u kookt alsof u in de frisse lucht staat.

2. Uiterst eenvoudig schoon te maken
Afzuigkappen schoonmaken is al een heel probleem op zich: het is duur, tijdrovend, vaak niet mogelijk zonder het gepaste gereedschap en het resultaat is een groot vraagteken. En dat geldt zowel voor de binnenkant van de afzuigkap als voor de grote oppervlakken. Bij BORA is dit niet het geval. De innovatieve producten zorgen namelijk niet alleen tijdens het koken voor meer levensvreugde en kookplezier, ze weten de keukenliefhebbers ook dag in dag uit te bekoren met hun reinigingscomfort en onderhoudsvriendelijkheid. De drie bewegende onderdelen kunt u heel eenvoudig met de hand demonteren en in de vaatwasmachine leggen.

3. Minder lawaai, minder stress
Geluid betekent stress. In tegenstelling tot traditionele afzuigkappen met een hoog geluidsniveau op hoofdhoogte, maakt BORA tijdens het koken veel minder lawaai dan normale kooktoestellen. Op het hoogste niveau ligt het geluidsniveau lager dan bij het bakken van een biefstuk. Dat is mogelijk dankzij een verfijnde techniek met stille motoren, een perfecte ontkoppeling en de inbouw in de keukenplint. Zo geniet u ten volle van het kokkerellen. Dankzij de geïntegreerde geluidsdemper wordt het gegenereerde geluid nog extra gedempt.

4. Design vrijheid in uw keukenontwerp 
BORA weet te overtuigen met volledig nieuwe mogelijkheden in keukenontwerp. Bijna al uw wensen kunnen worden waargemaakt. Kokkerellen voor het venster, onder het schuine dak, op een kookeiland zonder storende afzuigkap, meer ruimte voor hangkasten in kleinere keukens, minimalistische keukenontwerpen zonder voegen, meer ruimte in de keuken dankzij het wegvallen van de afzuigkap, … En dankzij de compacte producten hebt u ook in de onderkasten nog veel ruimte. Zo bepaalt BORA de maatstaf voor een nieuwe esthetiek in de wereld van de keukens.

5. Uiterst functioneel en duurzaam
Hoogwaardige materialen die een hoge functionaliteit en duurzaamheid garanderen, verenigen zich in een compromisloos premiumsysteem. De nadruk wordt hier gelegd op zuiver roestvrij staal en glaskeramiek zonder zware metalen.

6. Vrij, onbelemmerd zicht
Dankzij BORA is het gedaan met de beperkingen van de conventionele afzuigkappen. Gedaan met de randen en hoeken waaraan u uw hoofd kunt stoten. U heeft een volledig vrij zicht op de kookpotten, dus geen storende dampen of aangeslagen bril meer. Geen belemmerd uitzicht. Dankzij BORA staan koks en kokkinnen in open keukens niet langer uit het zicht van hun gasten, maar kunnen ze nu ook zelf een bijdrage leveren aan de gezellige sfeer!

7. Energie besparen wordt kinderspel
Conventionele afzuigkappen zijn behoorlijk duur in verhouding tot het lage rendement dat ze genereren. Dampen en geurtjes hebben een lange weg te gaan vooraleer ze worden opgevangen. Meestal wordt zelfs niet eens de volledige hoeveelheid damp afgezogen, meer dan de helft ontsnapt gewoon aan de afzuiging. BORA kookveldafzuigingen vormen een intelligente oplossing met een hoog rendement. Het beste bewijs: een cleanrate van 100 % op hoofdhoogte. Want een goed doordachte stromingssnelheid en een innovatieve motortechnologie zuigen de dampen meteen af op de plaats waar ze worden gevormd. Zonder omwegen. Zonder onnodig grote luchtvolumes. En als een niet onaangenaam neveneffect geniet u ook van een lagere energiefactuur.

Assortiment BORA kookplaat met afzuiging

Het assortiment van BORA bestaat nu, met de nieuwe BORA X Pure, uit vijf innovatieve productlijnen met meerdere producten. Eén principe – vijf efficiënte oplossingen. Voor ieder wat wils! *Klik op de afbeelding voor meer productinformatie en ontdek de verschillen tussen de BORA kookplaten.

Vragen & antwoorden BORA kookplaat met afzuiging 

Hoe werkt het BORA afzuigsysteem? Wat is de prijs van een BORA kookplaat met afzuiging? Wat zijn de grootste en belangrijkste verschillen tussen de BORA kookplaten? Hoe onderhoud ik mijn BORA afzuiging? Wat is de BORA kookplaat prijs? Op deze pagina geven wij u antwoord op al uw vragen over het BORA afzuigsysteem. 

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wilt u persoonlijk advies over uw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind u hier.

MAAK UW EIGEN MOODBOARD  GRATIS ADVIESGESPREK

Lees ook:

(Bron: BORA)