SieMatic Pure wit modern keukeneiland, ASWA Keukens

Moderne keuken

Een moderne keuken staat bekend om haar strakke lijnen en het gladde design. Vaak wordt er gedacht aan witte hoogglans keukenfronten met een donker blad, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden.

« Terug naar alle keukenstijlen

SieMatic Pure wit keukeneiland met houten wand en FloatingSpaces, ASWA Keukens

Wat is een moderne keuken?

Om ervoor te zorgen dat een keuken een nog strakkere uitstraling krijgt, wordt er vaak gekozen voor een greeploze keuken. Een kookeiland wordt snel geassocieerd met een moderne keuken, maar dit is lang niet altijd mogelijk. Vooral de materialen en kleuren van de keuken zorgen er uiteindelijk voor dat de keuken een strak design krijgt.

Corian keukenblad, ASWA Keukens

Voordelen strakke keuken

Een voordeel is dat een moderne keuken goed aansluit bij ieder interieur. Door het strakke design wordt het vaak gezien als een meubelstuk dat centraal staat in de woning. Daarbij zorgt het tijdloze karakter ervoor dat je niet snel uitgekeken zal raken op het keukenontwerp. Ook bevat een moderne keuken vaak de nieuwste technieken waardoor het van alle gemakken is voorzien.

Kleuren & materialen

Wat betreft de kleuren en materialen wordt er veel gevarieerd; van lichte tinten tot een zwarte kleur, van hoogglans tot matte fronten, het kan allemaal. Het belangrijkste uitgangspunt van een moderne keuken is dat het rust uitstraalt. Nog steeds wordt er veel gekozen voor een witte hoogglans keuken maar tegenwoordig worden ook donkere fronten steeds populairder. Doordat bij een donkere keuken de naden minder opvallen, zal het een verrassend strakke uitstraling geven.

Keukenapparatuur Dekker keukenkraan en speolbak, ASWA Keukens

Moderne keukenapparatuur

Ook in designs van keukenapparatuur wordt de moderne stijl doorgezet. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kookplaat met afzuiging waardoor het zicht boven de keuken niet wordt verstoord door een wandafzuigkap. Om de keuken af te maken, mag een mooie keukenkraan niet ontbreken. Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden in designs en kleuren. Van zwarte tot gouden kranen en van kokend tot bruisend water, veel combinaties zijn mogelijk. En niet te vergeten… de spoelbak kan worden aangepast aan de kleur van de kraan.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in. 

MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.