Onderhoud & schoonmaken BORA kookplaat

- Tips & Tricks

De BORA kookplaat met afzuiging wint de laatste jaren aan populariteit in keukens, en dat is niet zonder reden. De BORA biedt namelijk diverse voordelen ten opzichte van een traditionele afzuigkap. Voor een optimale werking is goed onderhoud echter essentieel. In dit artikel lees je alles over het schoonmaken en onderhouden van je BORA kookplaat!

Bora kookplaat schoonmaken

Voor een lange levensduur en optimale werking van je BORA kookplaat is regelmatige reiniging en onderhoud essentieel. Volg deze stappen voor de beste resultaten:

  1. Onderdelen zoals het vetfilter, de filterbak, de instroomsproeier en de afsluitklep kun je eenvoudig losmaken. Plaats deze onderdelen daarna in de vaatwasser en was op een niet te hoge temperatuur.
  2. Laat je kookplaat helemaal afkoelen. Gebruik een glaskeramische schraper om aangekoekte resten te verwijderen. Vervolgens kun je met een paar druppels reinigingsmiddel de kookplaat schoonmaken. Er is reinigingsmiddel voor glaskeramische kookplaten, mocht je dit niet in huis hebben gebruik dan een neutraal schoonmaakmiddel, als allesreiniger, ook.
  3. Laat het reinigingsmiddel even intrekken en verwijder het daarna met de schraper. Veeg het kookveld af met een vochtige doek om ervoor te zorgen dat alle resten van het schoonmaakmiddel zijn verwijderd.
  4. Tot slot droog je het kookveld met een schone, droge doek en je BORA kookplaat schijnt weer als nooit te voren!

BORA filter schoonmaken

wanneer de kookveldafzuiging in circulatiemodus werkt, worden naast de roestvrijstalen vetfilters twee actieve-koolfilters gebruikt. De actieve-koolfilters neutraliseren geurstoffen die tijdens het kookproces ontstaan. De actieve-koolfilters moeten worden vervangen wanneer het ventilatorniveaudisplay F weergeeft. Hoe je dit filter vervangt hangt af per soort BORA kookplaat. Gelukkig hebben we dit voor je op een rijtje gezet. Lees het hieronder!

BORA filter vervangen.

Kookveldafzuiging & luchtgeleidingsbehuizing reinigen

Controleer voor het schoonmaken altijd eerst of de kookplaat en de kookveldafzuiging uitgeschakeld zijn en wacht totdat het ventilatorniveau 0 is. Reinig de oppervlakken van het ventilatiesysteem met een zachte, vochtige doek en mild afwasmiddel. Maak ingedroogde verontreinigingen week met een vochtige doek (geen krassen maken!).

Aan het oppervlak van de luchtgeleidingsbehuizing kunnen zich tevens vettige bestanddelen en kalkresten opstapelen. Daarom is ook hier een regelmatige basisreiniging nodig.  De luchtgeleidingsbehuizing bevindt zich aan de onderzijde van de kookplaat in de onderkast. Zie de afbeelding hieronder.

Onderhoudstips voor je BORA kookplaat

  • Gebruik het kookveld niet als werk- of legvlak.
  • Schuif of trek niet met kookgerei over het kookveld.
  • Til kookpotten en pannen altijd op.
  • Houd het kookveld zuiver.
  • Verwijder alle verontreinigingen onmiddellijk.
  • Gebruik alleen kookgerei dat geschikt is voor kookvelden in glaskeramiek.

Assortiment BORA kookplaat met afzuiging

Het assortiment van BORA bestaat nu uit innovatieve productlijnen met meerdere producten. Voor ieder wat wils! *Klik op de afbeelding voor meer productinformatie en ontdek de verschillen tussen de BORA kookplaten.

BORA kookplaat kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over de BORA kookplaat? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: