Onderhoud & schoonmaken BORA kookplaat

- Tips & Tricks

De BORA kookplaat met afzuiging zien we de afgelopen jaren in steeds meer keukens terugkomen. En dat is niet voor niets, want de BORA biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele afzuigkap.  Wel moet deze net zo goed onderhouden worden om goed te blijven functioneren.  Lees hier meer over het reinigen en onderhouden van uw BORA kookplaat!

Hoe onderhoud en reinig ik mijn BORA kookplaat?
Een regelmatige reiniging en een regelmatig onderhoud staan garant voor een lange levensduur en een optimale werking. Verwijder korrels, kruimels of andere verontreinigingen die tijdens het koken op het kookveld vallen onmiddellijk om inbranden en krassen op het oppervlak te vermijden. Je hebt voor de reiniging van het kookveld een speciale glaskeramische schraper en een geschikt reinigingsmiddel nodig. Gebruik nooit stoomreiniger, krassende schuursponsjes, schuurmiddel of agressieve reinigingsmiddelen (bijv. ovenspray). Wrijf het kookveld na het schoonmaken altijd droog met een zuivere doek.

    Tips:

  • Gebruik het kookveld niet als werk- of legvlak.
  • Schuif of trek niet met kookgerei over het kookveld.
  • Til kookpotten en pannen altijd op.
  • Houd het kookveld zuiver.
  • Verwijder alle verontreinigingen onmiddellijk.
  • Gebruik alleen kookgerei dat geschikt is voor kookvelden in glaskeramiek.

Het roestvrijstalen vetfilter en de afdekkingen kunnen met enkele eenvoudige bewegingen worden verwijderd en zijn vaatwasmachinebestendig. Alleen wanneer de kookveldafzuiging in circulatiemodus werkt, worden naast de roestvrijstalen vetfilters twee actieve-koolfilters gebruikt. De actieve-koolfilters binden geurstoffen die tijdens het kookproces ontstaan. De actieve-koolfilters moeten worden vervangen wanneer het ventilatorniveaudisplay F (filteronderhoudsindicator) weergeeft. Lees hier hoe je de recirculatie filter van de BORA kookplaat vervangt.

Kookveldafzuiging & luchtgeleidingsbehuizing reinigen 

De instroomsproeier en het roestvrijstalen vetfilter nemen de vettige bestanddelen van de keukenwasem op. Controleer voor het schoonmaken altijd eerst of de kookplaat en de kookveldafzuiging uitgeschakeld zijn en wacht totdat het ventilatorniveau 0 is. Reinig de oppervlakken van het ventilatiesysteem met een zachte, vochtige doek, spoelmiddel of een mild raamschoonmaakproduct. Maak ingedroogde verontreinigingen week met een vochtige doek (geen krassen maken!). Spoel de instroomsproeier en het roestvrijstalen vetfilters met een spoelprogramma van maximaal 55 graden.

Aan het oppervlak van de luchtgeleidingsbehuizing kunnen zich tevens vettige bestanddelen en kalkresten uit de keukenwasem opstapelen. Daarom is ook hier een regelmatige basisreiniging nodig.  De luchtgeleidingsbehuizing bevindt zich aan de onderzijde van de kookplaat in de onderkast. Zie de afbeelding hieronder.

BORA filter zelf eenvoudig te vervangen

Bij de BORA kookplaten met recirculatiesysteem moet het actieve-koolfilter vervangen worden wanneer het functielampje oplicht. Het filter voorkomt dat onaangename kookgeurtjes terechtkomen in uw nieuwe keuken. De gebruikersduur van zo’n koolstoffilter is ongeveer 150 tot 400 uur, afhankelijk van uw type kookplaat. Lees hier hoe je het filter van de BORA kookplaat met recirculatiesysteem vervangt.

Assortiment BORA kookplaat met afzuiging

Het assortiment van BORA bestaat nu, met de nieuwe BORA S Pure, uit vijf innovatieve productlijnen met meerdere producten. Eén principe – vijf efficiënte oplossingen. Voor ieder wat wils! *Klik op de afbeelding voor meer productinformatie en ontdek de verschillen tussen de BORA kookplaten.

Vragen & antwoorden 

Hoe werkt het BORA afzuigsysteem? Wat is de prijs van een BORA kookplaat met afzuiging? Wat zijn de grootste en belangrijkste verschillen tussen de BORA kookplaten? Hoe onderhoud ik mijn BORA afzuiging? Wat is de BORA kookplaat prijs? Op deze pagina geven wij u antwoord op al uw vragen over het BORA afzuigsysteem. 

Kom kijken in onze showroom en ervaar het zelf!

Nieuwsgierig naar de werking van deze afzuigsystemen? Kom langs in één van onze showrooms en beleef het tijdens een live demo. Je kunt deze systemen werkend zien in onze showrooms in Helmond, Dordrecht, Hilversum en Uden. Kijk meteen wanneer de eerstvolgende kookdemo is.

Bent je geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wil je persoonlijk advies over je huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

BEKIJK MAGAZINE MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Lees ook:

 

(bron: BORA)