SieMatic introduceert: de nieuwe geometrie van de keuken

- Nieuws

Lijnen veranderen in vlakken. Lijsten groeien uit tot speelruimtes. Kubistische vormen worden objecten. Grafische helderheid verbindt meubels en architectuur in volmaakte balans. Leer een designconcept kennen dat het puristische keukenontwerp volledig nieuwe contouren – en een uniek karakter – geeft!

Het designconcept van de nieuwe SieMatic-collectie in de lifestyle Pure geeft het puristische keukenontwerp volledig nieuwe contouren en een uniek karakter. Het bijzondere kenmerk is de 2 cm dunne lijst die de geïntegreerde elementen omkaderd: een design dat duidelijke grenzen stelt en tegelijkertijd ruimte geeft aan talrijke indelings- en ontwerpvarianten – van kastopstelling tot wandmeubel. Karakteristiek voor het design is de dialoog tussen lijnen en vlakken, die consequent zichtbaar is gemaakt – zelfs bij schappen en buffetten.

Tot de minimalistische designtaal van de nieuwe SieMatic-collectie hoort ook een spectrum aan materialen en kleuren die perfect op het designconcept zijn afgestemd. De keuze aan aantrekkelijke wit-, grijs- en zwarttinten, en houtdecors die er verbluffend natuurlijk uitzien, zorgen ervoor dat een puristisch uiterlijk en tijdloos elegante huiselijkheid perfect samengaan.

Precisie over de hele linie

Het levendige middelpunt van dit royale, in het daglicht badende stadsappartement is de keuken: het eiland met zijn bar en zitplekken fungeert als communicatief ontmoetingspunt; het schiereiland heeft de uitstraling van een buffet en verbindt zo de keuken met de woonruimte. SieMatic Pure, kookeiland met bar, ASWA Keukens

Perfect gepland

In het visuele middelpunt van de ruimte staat het strak gelijnde, contrastrijk uitgevoerde kookgedeelte tegen de achterwand. Hier biedt het SieMatic Frame Design speelruimte voor een unieke, in de nis geïntegreerde combinatie van schappen en bovenkasten die het signature piece van de keuken vormt: ragfijne, zwart geanodiseerde aluminiumlijsten omlijsten de deuren van zwart getint, bijna ondoorzichtig glas. Door de oppervlakken van de onderkasten in de SieMatic-struktuurlak ‘sterlinggrijs’ en het hoogwaardige hout ‘oak onyx’ en asymmetrisch geplaatste bar komen de karakteristieke, 2 cm dunne lijsten bijzonder goed tot hun recht. De hoge kasten met geïntegreerde apparatuur werken sculpturaal maar niet dominant, omdat hun volume voor de helft in de muur verzonken is.

Van interior design naar integrated design

Schuine wanden met hoge ramen over de hele kaphoogte: een architectuur die vraagt om een hoogwaardig, op maat gesneden ontwerp. Hier vormen interieuren productdesign een unieke symbiose die de meubels in de architectuur integreert en ze een transparante lichtheid verschaft. In de gevelwand, die tot aan de nok van een huiselijk-elegante steen is voorzien, zijn bovenkasten en schappen aangebracht. Het open vak in het eiland herhaalt de sfeer van de wandbekleding. De combinatie van hoge kasten met royale maar discreet geïntegreerde apparatuur, is onderdeel van het keukenblok, dat als roomdivider het centrum vormt. Het SieMatic Frame Design wordt met het smalle zwevende schap in het woongedeelte consequent voortgezet.

SieMatic keuken kopen bij ASWA Keukens?

Met de drie SieMatic-lifestyles Pure, Urban en Classic worden wereldwijd woonruimtes gecreëerd die de persoonlijkheid van de bewoners perfect weerspiegelen. Het lifestyle-concept van SieMatic volgt de actuele trends op het gebied van lifestyle en interieurtrends en maakt het mogelijk om voorheen starre keukenprogramma’s flexibel, precies en afgestemd op uw persoonlijke smaak uit te voeren.

Ben jij ook geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wil je persoonlijk advies over jouw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: