fbpx
Kraan keuken zwart | ASWA Keukens

Quooker kraan

Welke Quooker kraan kies jij?

De Quooker kraan die alles kan. Met nu een nieuw, strak en modern design. Maak kennis met de Quooker Front. De kraan levert koud, warm, gekoeld, kokend en bruisend water. Kortom, de vertrouwde kwaliteit van Quooker in een nieuw jasje!

Plan nu jouw adviesgesprek

Quooker met uittrekslang in rvs, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Hoe werkt een Quooker kraan?

Quooker is de innovatieve kraan die  warm, koud, kokend, gekoeld en bruisend water levert. De kraan wordt altijd geleverd met tenminste één reservoir voor het kokend water. Voor gekoeld en bruisend water komt daar nog een reservoir bij. Het gebruik van de kraan is erg eenvoudig. Voor kokend water druk je de draaiknop twee keer in en draai je deze tegen de klok in. Druk je de draaiknop één keer in en draai je tot de eerste klik krijg je gekoeld water. Bij het horen van een tweede klik komt er bruisend water uit de Quooker. 

Kraan keuken zwart | ASWA Keukens

Wat kost een Quooker?

De prijs wordt bepaald door de kraan en het reservoir. Beide zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Het goedkoopste Quooker model is de Nordic single tap met een chroom finish en een PRO3-reservoir (€ 995). Het meest luxe model is de Quooker Fusion CUBE verguld goud met Quooker COMBI-reservoir (€ 3.595). 

Daarnaast moet je natuurlijk ook nog rekeningen houden met o.a. energiekosten, onderhoudskosten en installatiekosten. Gelukkig is de Quooker een relatief zuinig apparaat en is deze niet duur in verbruik. Lees hier wat een Quooker in totaal kost.

Nieuw: Quooker Front

Ben jij opzoek naar een loepzuiver, minimalistisch maar tevens uitgesproken design? Ga dan voor de Quooker Front. De Quooker Front is verkrijgbaar in roestvrijstaal en zwart, hierdoor past hij in vrijwel elke keuken. Daarnaast levert deze nieuwe Quooker kraan koud, warm, gekoeld, kokend en bruisend water.

Ontdek de nieuwe Quooker Front hier!

Welke Quooker kraan past bij mij?

Er zijn verschillende soorten Quooker kranen. De keuze varieert van kranen die enkel kokend water leveren tot kranen die koud, warm, gekoeld, kokend en bruisend water leveren. Welke kraan geschikt is voor jou hangt helemaal af van jouw voorkeuren. Je vindt de verschillende soorten Quooker kranen hier: *Klik op de afbeelding voor meer productinformatie.

Quooker Kraan Cube met bruisend en kokend water, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Wel of geen Quooker kopen?

Er is niks mis met de good old waterkoker of fluitketel. Maar als je alle voordelen van de Quooker op een rijtje zet, is de keuze snel gemaakt. Dit is waarom een Quooker zoveel toevoegt aan je huishouden:

  • Je water smaakt beter
  • Dagelijks gemak
  • Zeer veilig, ook voor kinderen
  • Meer ruimte op je aanrecht in de keuken
  • Besparen op de energie- en waterrekening
  • Laag stand-by verbruik: 5 cent per dag
Quooker kraan, Quooker FLEX, ASWA Keukens

Is een Quooker veilig?

Met kokend water in de keuken is het oppassen geblazen. Omvallende waterkokers veroorzaken jaarlijks honderden ongelukken, vooral met kleine kinderen. Met de Quooker zijn die verleden tijd. Dankzij de kindveilige bedieningsknop en de dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt. De waterstraal is uiteraard heet, maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden. Gemak en veiligheid gaan bij de Quooker kraan hand in hand.

Tips voor een kindveilige keuken.

Keukenkraan Quooker Flex, ASWA Keukens

Is een Quooker duurzaam?

Om het klimaat te sparen, moeten we allemaal ons steentje bijdragen. De aanschaf van een Quooker kan je hierbij helpen. Maar waarom is een Quooker duurzaam? Als je meerdere keren per dag kokend water gebruikt, verbruikt een Quooker niet meer energie dan een waterkoker. Het geheim van het lage energieverbruik van Quooker zit onder het aanrecht.

Lees hier hoe het werkt

Quooker Kraan rvs met uittrekslang, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Quooker kraan onderhoud

Afhankelijk van de waterhardheid kan het zijn dat op den duur de doorlaat van water afneemt. Het advies bij gemiddelde waterhardheid (8-10 Duitse hardheid graden) is om eenmaal in de vijf jaar onderhoud uit te voeren. Het kraanzeefje (de perlator) zal met enige regelmaat ontkalkt moeten worden, dit is eenvoudig zelf te doen. 

Onderhoud Quooker kraan

Quooker Rosé Koper, ASWA Keukens

Quooker schoonmaken

Het is belangrijk om je Quooker goed te onderhouden om te zorgen dat hij optimaal blijft werken. Het belangrijkste onderhoud bestaat uit het schoonmaken van de kraan en het ontkalken van onderdelen zoals het kraanzeefje. Jouw Quooker schoonmaken? We vertellen je hieronder hoe je dat doet!

Quooker schoonmaken

Quooker kraan, ASWA Keukens

Quooker garantie

Op een Quooker kraan heb je standaard twee jaar garantie. Registreer je product om van deze garantie gebruik te maken. Heb je een storing of een defect aan je Quooker-apparaat? Ga dan eerst naar de Quooker zelfservicetool om te kijken of je deze zelf kan verhelpen.

garantie van Quooker

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Quooker kraan kopen?

Benieuwd naar het assoirtement van Quooker? ASWA Keukens biedt een brede keuze aan. Bekijk het gehele assoirtement in onze showrooms, of maak vrijblijvend een afspraak voor persoonlijk advies.

MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK Bekijk magazine

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.