Wat kost een Quooker kraan?

- Nieuws

Quooker kranen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken. De innovatieve kraan levert koud, warm, gekoeld, kokend en bruisend water. Tegenwoordig uitvoerbaar in verschillende vormen, maten, kleuren en materialen, waardoor hij in elke keuken past. Maar wat kost een Quooker kraan eigenlijk? We zetten het voor je op een rijtje.

Wat kost een Quooker kraan?

Het antwoord op de deze vraag is: dat varieert. De prijs van een Quooker is afhankelijk van het model, de kleur, de uitvoering en het reservoir. Voor de reservoirs heb je keuze uit de PRO3 (kokend water), COMBI (kokend en warm water) en de COMBI+ (kokend en onbeperkt warm water). Daarnaast bepaald de kleur ook hoe duur de Quooker is. Chroom en roestvrij staal zijn wat goedkoper. Zwart, messing en goud zijn duurder. Daarnaast moet er voor gekoeld en bruisend water een extra reservoir aangelegd worden. Dit kost natuurlijk ook extra geld.

Het goedkoopste Quooker model is de Quooker Nordic single tap in de kleur chroom met het PRO3 reservoir. De prijs van deze Quooker kraan ligt op €995. Het meest luxe model is de Quooker Fusion in de kleur goud met het COMBI reservoir voor €3595. Tussen deze twee prijzen ligt een enorm aanbod aan verschillende Quooker kranen. De prijslijst vind je hier!

Welke Quooker kraan past bij mij?

Er zijn verschillende soorten Quooker kranen. De keuze varieert van kranen die enkel kokend water leveren tot kranen die koud, warm, gekoeld, kokend en bruisend water leveren. Welke kraan geschikt is voor jou hangt helemaal af van jouw voorkeuren. Je vindt de verschillende soorten Quooker kranen hier: *Klik op de afbeelding voor meer productinformatie.

Hoeveel energie verbruikt een Quooker?

Wat kost een Quooker na aanschaf? Dat hangt natuurlijk af van je eigen verbruik, maar een Quooker is zuinig in zijn energieverbruik. De Quooker kraan heeft daarom ook energielabel A. Volgens Quooker verbruikt het systeem minder dan een waterkoker. Dat komt, omdat het reservoir van een Quooker 3 tot 7 liter water kan opslaan op een een temperatuur van 110°C. Het vacuümgeïsoleerde reservoir maakt de lucht ijl, waardoor de warmte nergens naartoe kan. Daardoor verbruikt Quooker maar 10 watt om het water in het reservoir boven het kookpunt te houden.

De Quooker COMBI(+) gebruikt door de warmte isolatie 50% minder energie om warm water op temperatuur te houden dan een normale keukenboiler. Voor een gezin van 3, dat gemiddeld 10L kokend water per dag gebruikt. Gebruikt het Quooker systeem in totaal 511 kWh per jaar.

Wil jij weten hoeveel jij per jaar kan besparen door het gebruik van een Quooker? Doe de bespaarcheck!

Wat kost een Quooker per jaar?

Zoals eerder vermeld verbruikt Quooker slechts 10 watt om het water rond de 110°C te houden. Wat zijn de kosten van een Quooker per dag, maand of jaar? Door de gepatenteerde hoogvacuümisolatie, die het water op temperatuur houdt is de Quooker in stand-by verbruik maar 5 cent per dag en €1.50 per maand. Wat neer komt op slechts €`18 per jaar.

Onderhoudskosten Quooker

Omdat Quooker-systemen bijna geen preventieve onderhoud nodig hebben, zijn de onderhoudskosten vaak laag. Ook is het mogelijk om kleine onderhoudsbeurtjes zelf te doen. Het is bijvoorbeeld heel makkelijk om je Quooker zelf te ontkalken, door het kraanzeefje te wassen. Mocht je Quooker echt echt een onderhoudsbeurt nodig hebben, die je niet zelf kan uitvoeren, plan je gemakkelijk via de website van Quooker een onderhoudsbeurt in.

Wat kost het installeren van een Quooker?

Voor het installeren van een Quooker ben je snel wat geld kwijt. Tenzij je je Quooker door ons laat installeren. Bij ASWA Keukens is installatie van de Quooker volledig gratis! 

Soorten Quooker kranen

Benieuwd naar het volledige Quooker assortiment? Dan ben je bij ASWA Keukens aan het juiste adres. Wij verkopen Quooker kranen in verschillende soorten, maten, kleuren en materialen. Voor een uitgebreid overzicht van ons aanbod kun je hier terecht! Nog andere vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: