Wat kost een Quooker kraan?

- Nieuws

Quooker kranen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken. De innovatieve kraan levert koud, warm, gekoeld, kokend en bruisend water. Tegenwoordig uitvoerbaar in verschillende vormen, maten, kleuren en materialen, waardoor hij in elke keuken past. Maar wat kost een Quooker kraan eigenlijk? We zetten het voor je op een rijtje.

Wat kost een Quooker kraan?

Het antwoord op deze vraag varieert, afhankelijk van verschillende factoren. De prijs van een Quooker wordt beïnvloed door het model, de kleur, de specificaties en het type reservoir. Er zijn drie beschikbare reservoiropties: de PRO3 (voor kokend water), de COMBI (voor kokend en warm water) en de COMBI+ (voor kokend en onbeperkt warm water). Bovendien speelt de gekozen kleur een rol in de kosten, waarbij chroom en roestvrij staal de voordeligere opties zijn, terwijl zwart, messing en goud duurder zijn. Als je ook gekoeld en bruisend water wilt, moet er een extra reservoir worden geïnstalleerd, wat natuurlijk extra kosten met zich meebrengt.

Benieuwd wat jouw model Quooker kraan kost? De prijslijst vind je hier!

Welke Quooker kraan past bij mij?

Er zijn verschillende soorten Quooker kranen. De keuze varieert van kranen die enkel kokend water leveren tot kranen die koud, warm, gekoeld, kokend en bruisend water leveren. Welke kraan geschikt is voor jou hangt helemaal af van jouw voorkeuren. Je vindt de verschillende soorten Quooker kranen hier: *Klik op de afbeelding voor meer productinformatie.

Hoeveel energie verbruikt een Quooker?

Wat zijn de kosten voor het gebruik van een Quooker na aanschaf? Dit is uiteraard afhankelijk van je eigen verbruik, maar het is goed om te weten dat een Quooker zeer efficiënt is wat betreft energieverbruik. De Quooker-kraan is zelfs voorzien van een energielabel A. Volgens Quooker verbruikt dit systeem minder energie dan een traditionele waterkoker. Dit komt doordat het Quooker-reservoir 3 tot 7 liter water opslaat bij een temperatuur van 110°C en dit water vacuümgeïsoleerd is, waardoor de warmte behouden blijft. Hierdoor heeft de Quooker slechts 10 watt nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te houden.

Als we kijken naar de Quooker COMBI(+) met zijn uitstekende warmte-isolatie, verbruikt deze 50% minder energie om warm water op temperatuur te houden dan een keukenboiler. Als voorbeeld, voor een gezin van 3 personen dat gemiddeld 10 liter kokend water per dag gebruikt, verbruikt het Quooker-systeem in totaal 511 kWh per jaar.

Wil jij weten hoeveel jij per jaar kan besparen door het gebruik van een Quooker? Doe de bespaarcheck en ontdek het zelf!

Wat kost een Quooker per jaar?

Zoals eerder aangegeven, gebruikt een Quooker slechts 10 watt om het water op ongeveer 110°C te houden. Wat zijn dan de kosten van het gebruik van een Quooker op dagelijkse, maandelijkse of jaarlijkse basis? Dankzij het gepatenteerde vacuümisolatiesysteem dat het water op temperatuur houdt, bedraagt het stand-by-verbruik van een Quooker slechts 5 cent per dag, wat neerkomt op €1,50 per maand en slechts €18 per jaar.

Onderhoudskosten Quooker

Omdat Quooker-systemen bijna geen preventieve onderhoud nodig hebben, zijn de onderhoudskosten vaak laag. Ook is het mogelijk om kleine onderhoudsbeurtjes zelf te doen. Het is bijvoorbeeld heel makkelijk om je Quooker zelf te ontkalken, door het kraanzeefje te wassen. Mocht je Quooker echt echt een onderhoudsbeurt nodig hebben, die je niet zelf kan uitvoeren, plan je gemakkelijk via de website van Quooker een onderhoudsbeurt in.

Wat kost het installeren van een Quooker?

Het plaatsen van een Quooker kan een aanzienlijke kost met zich meebrengen, tenzij je ervoor kiest om ons team in te schakelen voor de installatie. Bij ASWA Keukens wordt de installatie van je Quooker volledig kosteloos uitgevoerd!

Soorten Quooker kranen

Benieuwd naar het volledige Quooker assortiment? Dan ben je bij ASWA Keukens aan het juiste adres. Wij verkopen Quooker kranen in verschillende soorten, maten, kleuren en materialen. Voor een uitgebreid overzicht van ons aanbod kun je hier terecht! Nog andere vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: