Siemens Home Connect kookplaat en afzuiging

- Tips & Tricks

Wil jij jouw culinaire ambities tot leven brengen? Dit kan met de Siemens Home Connect kookplaten en afzuigkappen. Met de Home Connect-app bedien je jouw Siemens apparatuur met je smartphone. Er komen steeds meer functies bij om je slimme keukenapparatuur met elkaar te laten communiceren. Denk bijvoorbeeld aan een smart kookplaat met een smart afzuigkap. De inductie kookplaat heeft sensoren, meerdere ventilatie-opties en kookzones. Al deze opties maken het mogelijk om de afzuigkap mee te laten draaien zonder dat je deze zelf hoeft te bedienen. Hierdoor heb je altijd de juiste afzuigstand bij het recept dat je aan het bereiden bent.

Wat is Home Connect?

Home Connect is een app waarbij je jouw slimme apparatuur kan beheren op afstand. Slimme apparaten zijn apparaten die met het internet zijn verbonden en zelf acties uitvoeren. Je kunt de apparaten bedienen via de een Home Connect app die je kan downloaden op je smartphone of tablet. Daarnaast zijn de apparaten ook met spraak te bedienen als je in het bezit bent van een box die ook is verbonden met de wifi. Hierdoor kan je tijdens het dekken van de tafel al beginnen met koken door je apparaten aan het werk te zetten door middel van spraakbediening. Meer informatie over Home Connect vind je hier

Wat is een slimme kookplaat?

Een Siemens smart kookplaat maakt het koken efficiënt, simpel en snel. In de slimme inductie kookplaat zitten sensoren die de temperatuur meten. Hierdoor is het mogelijk om op de graad nauwkeurig te koken. Daarnaast is er een intelligente temperatuurregelingsfunctie. Deze kan, wanneer nodig, de kookplaat de stand aanpassen zonder dat jij daarvoor iets hoeft te doen.  Dit voorkomt overkoken en aanbranden. Door deze slimme aanpassingen in de inductie kookplaat wordt het energieverbruik verminderd en geoptimaliseerd. Dit zorgt voor tijdsbesparing maar ook de kwaliteit van het eten en koken wordt beter.

Siemens kookplaat met afzuiging, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Wat is een slimme afzuigkap?

Een smart afzuigkamp is in het bezit van het cookConnect system. Dankzij dit systeem bedien je veel functies van de afzuigkap rechtstreeks vanaf je kookplaat. Regel bijvoorbeeld de verlichting of de afzuigstand. Ook bezitten sommige Siemens afzuigkappen emotionLight Pro waardoor je door middel van de Home Connect app het licht op afstand aan kan zetten. Ook geeft de app aan wanneer de je vetfilter of koolstoffilter moet vervangen. De juiste filter kan je dan meteen aanschaffen in de online shop.

Zo werkt Home Connect samen met een slimme kookplaat en afzuigkap

Als je jouw slimme kookplaat en afzuiging hebt toegevoegd in de Home Connect app, krijg je via de app volledige controle over de functies van de apparaten. Daarnaast kan je altijd en overal de status controleren. Heb je net gekookt en wil je de afzuigkap nog even door laten zuigen om de laatste geurtjes weg te krijgen? Maar heb je tegelijkertijd ook een afspraak buiten de deur staan? Laat je afzuigkap dan nog even aanstaan en zet hem na 15 min op afstand uit. Hierdoor word je bij thuiskomst niet overvallen door de etenslucht van je gerecht. Of denk bijvoorbeeld aan het geval dat je al in bed ligt en vergeten bent om het licht van de afzuiging uit te zetten. Met de Home Connect app kan je dit ook op afstand doen. Ook is bijvoorbeeld het kinderslot op afstand te activeren of juist deactiveren.

Siemens GlassdraftAir kookveldafzuiging met glas scherm, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Slimme luchtkwaliteit met Home Connect

Bij Siemens kun je naast een regulier koolstoffilter ook kiezen voor het nieuwe unieke cleanAir Plus filter. Dankzij het vergrote filteroppervlak kan dit filter tot 95% van de kookgeuren neutraliseren. Dat is 25% meer dan de reguliere koolstoffilters en afzuigsystemen met luchtafvoer afzuigen. Daarnaast is dit filter voorzien van een anti-pollen functie. Tot 99% van de in de lucht aanwezige pollen en allergenen kunnen door de filter worden opgevangen en gedeactiveerd. Wanneer je afzuigsysteem dan ook nog is voorzien van Home Connect kun je in combinatie met NuWave Cair (een slimme luchtkwaliteitssensor) de lucht automatisch laten filteren door het afzuigsysteem. Hieronder laten we je zien hoe dit in zijn werk gaat.

Kookplaat en afzuiging verbonden voordelen

Door dat de kookplaat en afzuiging slim verbonden zijn, zijn er een aantal voordelen aan de Siemens inductie kookplaat:

  • Als je de kookplaat gaat gebruiken, gaat de afzuiging meteen werken. Zo verdwijnen meteen alle kookgeuren.
  • Om vingerafdrukken te voorkomen, kun je de kookplaat bedienen via de app
  • Op het moment dat de kookplaat wordt gebruikt, gaat het licht van de afzuiging ook gelijk aan

Meer tips & tricks in de app

In de app zijn onder andere onderhoudstips te vinden van het apparaat. Want als je goed voor het apparaat zorgt, gaat deze langer mee. Ook kan je in de online shop perfecte accessoires vinden en bestellen. Daarnaast is het door Home Connect soms mogelijk voor Siemens om op afstand een storing op te lossen. Dit scheelt weer een ritje voor de monteur die moet langskomen.

Siemens keukenapparatuur met Home Connect kopen?

Wil je graag meer weten over de Home Connect keukenapparatuur? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

BEKIJK MAGAZINE MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Lees ook: