Hoe onderhoud ik mijn Quooker kraan?

- Tips & Tricks

Een Quooker kraan is niet moeilijk te onderhouden. Het advies bij gemiddelde waterhardheid (8-10 hardheid graden) is om eenmaal in de vijf jaar onderhoud uit te voeren. Lees hier onze tips hoe je jouw Quooker kokendwaterkraan het beste kunt onderhouden en schoonmaken.

Wat is een Quooker kraan?

De Quooker is een ware revolutie. In één op de vijf keukens wordt hij inmiddels geplaatst. De kraan die direct kokend water levert. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Een 100% Nederlandse uitvinding die de wereld verovert. En wie denkt dat de Quooker een energieverslinder is, die heeft het mis! Lees meer.

Quooker schoonmaken

Het gebruik van hardnekkige schoonmaakmiddelen zoals schuurmiddel, anti-kalk of azijn raden wij ten zeerste af. Deze kunnen namelijk de coating aantasten. Gebruik bij voorkeur alleen warm water en een schoonmaakdoekje om jouw Quooker kraan schoon te maken.

Tip: heb jij een Quooker kraan in rvs, chroom, nikkel of goud? Spuit dan een beetje glasreiniger op een vochtige doek (niet direct op de kraan!)

Quooker zeefje schoonmaken

Het kraanzeefje (de perlator) zal met enige regelmaat ontkalkt moeten worden, dit is eenvoudig zelf te doen. Hoe vaak, hangt af van de waterhardheid. Reken op gemiddeld twee keer per jaar, dan zit je zeker goed! Het is heel eenvoudig: draai met je hand de metalen huls aan het uiteinde van de uitloop los en leg het zeefje enige tijd in schoonmaakazijn. Spoel het kalk eraf en draai hem weer op zijn pek.

Onderhoud Quooker kraan

Afhankelijk van de waterhardheid kan het zijn dat op den duur de doorlaat van water afneemt. Bestel in dat geval een onderhoudspakket van Quooker (service@quooker.nl). Dit is voorzien van een duidelijke instructie om het zelf te doen.

Quooker filter schoonmaken

Een Quooker is niet moeilijk te onderhouden. In de meeste gevallen kun je volstaan met het eens in de vijf jaar vervangen van het HiTAC®-filter. Via de serviceshop van Quooker kun je gemakkelijk de juiste onderhoudsset bestellen op basis van je serienummer.

Welke Quooker kraan heb jij?

Een Quooker bestaat uit een keukenkraan en een reservoir in je keukenkastje. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ga voor het gemak van een 3-in-1 kraan of een aparte kokendwaterkraan. Kies welke kraan bij jou past.  Er bestaan vier verschillende kokendwaterkranen van Quooker, welke Quooker kraan heb jij?

Wil je graag meer weten over de Quooker kraan? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: