Koelkast en vriezer AEG met custom flex, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Koelkast & vriezer

Een koelkast is minstens zo belangrijk als een goede kookplaat of een praktische oven. Toch wordt er vaak niet heel veel aandacht besteed aan het oriënteren op koel- en vrieskasten. Een goede koelkast zorgt ervoor dat producten gekoeld blijven en met extra functies kan het zelfs zorgen voor extra lange houdbaarheid en vitaminebehoud.

Welke koelkast kopen?

Koel- en vrieskasten zijn en in allerlei verschillende modellen en maten. Van een tafelmodel van 80 cm tot een koelkast van bijna 180 cm, het is allemaal mogelijk. Ook in de indeling en verdeling van functies zijn er verschillende opties om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Zo heeft AEG CustomFlex ontwikkeld waardoor de binnenkant van de deur geheel naar eigen wens is in te delen door speciale vakken die verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Ook Liebherr heeft gedacht aan optimale benutting van de ruimte door een uittrekbare koelkast te ontwerpen. Hierdoor heb je bij een wat kleinere koelkast toch overzicht.

Siemens Koelkast met hyperFresh lade, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Koelkasten

Je zou denken dat er bij koelkasten niet heel veel verschillende mogelijkheden zijn. Niets is minder waar. Ook op het gebied van koelen blijven de ontwikkelingen doorgaan. Hierdoor is bijvoorbeeld een 0-gradenzone vershoudzone ontwikkelt. Door deze lage temperatuur blijven groente, vis en vlees wel 2 tot 3 keer zo lang vers. Ook blijven vitamines behouden en hebben bacteriën minder kans om toe te slaan. Daarnaast is het bij diverse modellen ook mogelijk om de luchtvochtigheid te regelen. Zo heeft bijvoorbeeld groente meer luchtvochtigheid nodig dat fruit wat ervoor kan zorgen dat producten langer vers blijven.

Pelgrim koelkast en vriezer PKD5102K

Vriezers

In een vrieskast zorgt ijsvorming voor een hoger energieverbruik. Daarnaast kost het ontdooien tijd en stroom. Het noFrost systeem van Siemens leidt door het luchtcirculatiesysteem vochtige lucht uit de binnenruimte naar buiten waardoor ijsvorming wordt voorkomen. Op deze manier hoeft de vriezer nooit meer ontdooit te worden. 

Miele koelkast en vriezer combinatie, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Koel-vriescombinaties

Het is mogelijk om in een apparaat zowel een koel- als vriesfunctie te verwerken. Dit kan door een vriesvak toe te voegen boven in de koelkast. Maar je kan ook kiezen voor een koel-vriescombinatie waarbij bovenin een koelgedeelte zit en onderin twee of drie vrieslades. Deze deuren worden altijd apart van elkaar geopend.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan snel een kijkje bij een van de apparatuurmerken of vraag de gratis brochure aan.

BROCHURE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.