Speciale functies koelkast en vriezer

- Tips & Tricks

Natuurlijk is de primaire functie van een koelkast het koelen van je producten. Maar verrassend genoeg bieden koelkasten ook verschillende speciale functies binnen hun assortiment, waardoor het gebruik ervan gemakkelijker en efficiënter wordt. Met innovatieve eigenschappen blijven producten langer vers en worden ze optimaal bewaard onder de juiste omstandigheden.

HyperFresh (Plus) koelkast

In de hyperFresh-lade is het mogelijk om de luchtvochtigheid aan te passen, waardoor groenten en fruit langer vers blijven met behoud van hun smaak en vitaminen. In de speciale hyperFresh Plus-lades blijven ook vlees en vis tot wel twee keer langer vers.

0 graden zone koelkast

Dankzij een 0 graden lade blijven zowel vis, vlees als groenten tot wel drie keer langer vers. De koelkast beschikt over aparte lades voor elk product, elk nauwkeurig elektronisch instelbaar tussen de -1 °C en +3 °C. Bovendien kan ook de luchtvochtigheid in de 0 graden zone worden geregeld.

Siemens Koelkast met hyperFresh lade, Keukenapparatuur ASWA Keukens

noFrost in vriezer

NoFrost werkt met een ventilator die vochtige lucht uit het vriesgedeelte opzuigt en buiten het vriesgedeelte bevriest. Hierdoor wordt ijsvorming in de vriezer automatisch ontdooid en verdampt. Vervolgens wordt koude, droge lucht terug de vriezer ingeblazen. Op deze manier voorkom je ijsvorming in de vriezer en hoef je de vriezer nooit meer zelf te ontdooien.

Camera in de koelkast

Siemens heeft een slimme koelkast met ingebouwde camera’s. Dankzij deze twee camera’s kun je vanaf elke locatie zien wat er nog in je koelkast ligt. Dit is bijzonder handig wanneer je in de supermarkt staat en twijfelt of je nog boter hebt. Met een snelle blik in de bijbehorende app heb je direct zicht op de inhoud van je koelkast. Bovendien biedt de nieuwe ‘slimme bewaargids’ functie uitkomst: deze herkent veel producten en geeft advies over de optimale opslagplaats. Maar dat is nog niet alles. Dankzij de combinatie van de camera’s en de Home Connect app kun je zelfs recepten ontdekken die zijn afgestemd op de producten in je koelkast. Voedselverspilling behoort hiermee tot het verleden!

Minder voedselverspilling door QVac

Houdt meer ruimte over door het vacumeren van je producten! De herbruikbare zakjes en bakjes zijn niet allen perfect voor sous-vide koken en het marineren van vlees. Met het vacuüm verpakken wordt de houdbaarheid van voedsel tot wel 3 keer verlengd en het biedt ook bescherming tegen vriesbrand in de vriezer. Bovendien bespaart het ruimte in de vriezer dankzij de efficiënte verpakking.

BORA QVac, ASWA Keukens

Koelkast of vriezer kopen?

Wil je meer informatie over koelkasten en vriezers? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: