Siemens Home Connect koelkast

- Tips & Tricks

Gezond genieten doe je met verse producten. Het maakt niet uit of je dit haalt in de supermarkt of dat je naar de lokale markt gaat. De verse groenten en fruit belanden uiteindelijk in de koelkast, die op juiste temperatuur moet zijn ingesteld om het allemaal zo lang mogelijk vers te houden. Wil jij dit precies kunnen monitoren? Dat kan met een Siemens Home Connect koelkast.

Wat is Home Connect?

Een leven zonder smartphone of tablet is bijna niet meer voor te stellen. Ook Siemens speelt in op deze digitale wereld. Via wifi worden de apparaten verbonden met het internet waarnaar ze te bedienen zijn via de Home Connect app. Daarnaast zijn handleidingen eenvoudig via de app te bekijken en kunnen storingen in apparaten makkelijk op afstand worden afgelezen (na toestemming). Meer lezen over de verschillende mogelijkheden van Siemens Home Connect apparatuur in combinatie met de app? Dat kan op onze Siemens Home Connect blog.

Wat is een slimme koelkast?

Als je een smart koelkast koopt en toevoegt aan je huis kan je genieten van lekker en voedzaam eten. Door de koelkast te verbinden met de app wordt de koelkast een expert op gebied van versheid. Producten blijven het langste vers als het bewaard wordt op het juiste schap. Met Siemens Smart Storage Guide in de Home Connect app krijg je advies waar jij jouw producten het beste kan bewaren in je koelkast en wat de juiste temperatuur is. Daarnaast hoef je je nooit meer zorgen te maken over de status van de koelkast. Door de slimme sensoren ontvang jij in de Home Connect een melding als bijvoorbeeld de deur te lang open staat. Maar ook wanneer je op vakantie gaat, kan je jouw koelkast in vakantiemodus zetten waardoor er minder energie wordt verbruikt. Hierdoor is het een energiezuinige koelkast.

Camera in de koelkast

Siemens heeft nu zelfs een smart koelkast met camera’s erin. Door de twee camera’s in de koelkast, kan je waar je ook bent zien wat er nog in je koelkast ligt. Erg handig wanneer je in de supermarkt staat. Niet meer zeker of je nog boter in je koelkast hebt staan? Met een snelle blik in de app weet je zo de voorraad van jouw ijskast. Daarnaast herkent de nieuwe functie ‘slimme bewaargids’ veel producten en geeft advies over de beste plek om deze te bewaren. Maar dat is nog niet alles. Door de combinatie van de camera’s en Home Connect app kan je zelfs inspiratie opdoen voor recepten die gebaseerd zijn op de producten die in je koelkast liggen. Voedselverspilling is met deze functie verleden tijd!

Informatie op afstand

Omslachtig bladeren in boeken op lang zoeken op het internet naar handleiding is met de HomeConnect app ook verleden tijd. Door de handige digitale handleidingen vind je snel en eenvoudig gedetailleerde informatie en tips&tricks over programma’s en functies van jouw koelkast. Daarnaast is het in sommige gevallen ook mogelijk om service op afstand uit te laten voeren als jij toestemming geeft om het apparaat uit te laten lezen. Dat scheelt weer een bezoekje van aan monteur waarvoor je thuis zou moeten blijven.

Slimme koelkast kopen?

Wil je graag meer weten over de Home Connect koelkast of koelkast met camera? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

BEKIJK MAGAZINE MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Lees ook: