Sous-vide koken nu ook bereikbaar voor de hobbykok

- Nieuws

Sous-vide. Een kooktechniek die nog niet zo lang geleden binnen de muren van de betere restaurants bleef, maar nu zijn opwachting maakt in uw eigen keuken. Een meer dan professionele manier om thuis in uw eigen keuken op sterrenniveau te koken. Bij ASWA Keukens in Helmond kunt u kennis maken met vijf unieke ATAG apparaten waarmee u het sous-vide proces – van marineren en vacumeren tot het serveren van een perfect gegaard stukje vlees in uw eigen keuken kunt integreren.

ATAG Event - sous-vide doe je zo

Nieuwe culinaire mogelijkheden
Met een vacumeerlade komen nieuwe culinaire mogelijkheden binnen handbereik: vacumeer bijvoorbeeld vlees, al dan niet gemarineerd, om dit vervolgens op een exacte, lage temperatuur te garen in de stoomoven. Of asperges, met wat peper en olijfolie, voor een fantastische smaakervaring. Oftewel, sous-vide koken.

Wat is sous-vide koken?
Sous-vide koken is het koken van vacuüm verpakte producten in een waterbad op een constante lage temperatuur. Het grote voordeel van deze kooktechniek is dat de fijne smaken ontzettend goed blijven behouden. Om de fijne smaken te krijgen moet u er wel zorgen dat de temperaturen voor de te bereiden producten bij de bereiding juist zijn.

De ATAG (combi-)stoomovens hebben een speciale sous-vide stand waarbij de temperatuur op de graad nauwkeurig kan worden ingesteld. In de professionele wereld wordt deze methode al veel toegepast.

De vele voordelen van vacumeren
Vacumeren heeft ook nog andere voordelen:

  • Langere houdbaarheid van je producten (2 tot 6 keer, dit is afhankelijk van het product en de versheid van het product)
  • Bevordert de hygiëne, niks kan in- of uit de verpakking.
  • Geen uitdroging van producten, dus geen verlies in gewicht en smaak.
  • Bevordering van de malsheid van het vlees. Dit komt omdat tijdens het bewaren van het vlees in het vacuüm het rijpingsproces toch doorgaat.
  • U hebt de mogelijkheid om grotere hoeveelheden in te kopen. Hierdoor kunt u dus ook tegen scherpere prijzen uw voedsel inkopen.

 

Heeft u meer vragen over de mogelijkheden bij u thuis ? Kom dan langs. Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.