Eten langer houdbaar met een vacumeerlade

- Tips & Tricks

Vacumeren, het luchtdicht verpakken van voedsel, houdt niet alleen gerechten langer vers, maar versterkt ook hun smaak. Met een vacumeerlade vacumeer je moeiteloos vlees voor de perfecte garing in de stoomoven, of bewaar je verse soep voor later. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek ze hier!

Wat is vacumeren?

Het concept achter de vacumeerlade is verrassend simpel: je plaatst de te vacumeren items in speciale plastic vacumeerzakken, waarna alle lucht (lees: zuurstof) wordt verwijderd en de verpakking luchtdicht wordt afgesloten. Zo blijft de kwaliteit van het voedsel langer behouden. Met diverse instellingen op het vacumeerapparaat kun je verschillende soorten producten verwerken. Denk aan het hersluiten van een zak chips om knapperigheid te behouden, waarbij het essentieel is om niet te veel lucht te verwijderen om breuk te voorkomen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld pastasaus te vacumeren voor later gebruik in de vriezer. Met de veelzijdigheid van de vacumeerlade worden alledaagse culinaire uitdagingen moeiteloos opgelost.

Voordelen van vacumeren

Voedsel vacumeren heeft vele voordelen, wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Langere houdbaarheid: Geniet van producten die 2 tot 6 keer langer vers blijven, afhankelijk van hun aard en versheid.
  • Hygiënische garantie: Houd je producten vrij van bacteriën dankzij de luchtdichte verpakking, wat de hygiëne bevordert doordat er niets in of uit kan.
  • Behoud van gewicht en smaak: Door het vacuümverpakken blijven de sappen en smaken behouden, terwijl uitdroging en vriesbrand worden voorkomen.
  • Malsheid van vlees bevorderen: Het rijpingsproces van vlees gaat door in het vacuüm, wat resulteert in een heerlijke malsheid.
  • Kostenbesparend: Koop in bulk en verdeel in handige porties die je vervolgens kunt vacumeren en invriezen, waardoor je uiteindelijk geld bespaart.
  • Tijdbesparend: Maak extra porties in het weekend en vries ze in voor drukke avonden. Haal de vacuümverpakking uit de vriezer en warm deze direct op in de stoomoven of een pan met water voor een snelle en verse maaltijd.

NEFF Vacumeerlade, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Wat is sous-vide koken?

Sous-vide is een kooktechniek die nog niet zo lang gelden binnen de muren van de betere restaurants bleef, maar nu zijn opwachting maakt in jouw eigen keuken. Sous-vide koken is het koken van vacuüm verpakte producten in een waterbad op een constante lage temperatuur. Het grote voordeel van deze kooktechniek is dat de fijne smaken ontzettend goed blijven behouden. Om de fijne smaken te krijgen, is het belangrijk dat de temperaturen voor de te bereiden producten op de graden nauwkeurig zijn. Dit kan door een kerntemperatuurmeter in je pan met water te hangen. Maar ook de meeste stoomovens zijn in staat om sous-vide te koken.

BORA QVac vacumeermachine

De BORA Qvac valt op door niet op te vallen. Deze vacumeermachine wordt geïntegreerd in het werkblad van je keuken. Het apparaat heeft 3 handige functies:

  • Vacumeren: De basisfunctie van de QVac stelt je in staat om voedsel veilig en luchtdicht te verpakken in zowel vacumeerboxen als vacumeerzakken. Dit is ideaal voor het bewaren van rauwe ingrediënten of bereide maaltijden.
  • Flessen hersluiten: Heb je ooit een fles wijn of olie halfleeg achtergelaten en gemerkt dat de smaak in de loop van de tijd verandert? Met de QVac kun j flessen opnieuw verzegelen, waardoor de smaak en versheid behouden blijven.
  • Marineren: Voor de liefhebbers van gemarineerd voedsel is dit een waardevolle toevoeging. De QVac kan voedsel snel en efficiënt marineren, waardoor de smaken dieper doordringen en de bereidingstijd wordt verkort.

BORA QVac, ASWA Keukens

Vacumeerlade kopen?

Wil je meer informatie over mogelijkheden voor het vacumeren van jouw gerechten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: