fbpx
Koelkast en vriezer AEG met custom flex, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Koelkast & vriezer

Een koelkast en vriezer zijn minstens zo belangrijk als een goede kookplaat of een praktische oven. Toch wordt er vaak niet heel veel aandacht besteed aan het oriënteren op koel- en vrieskasten. Een goede koelkast zorgt ervoor dat producten gekoeld blijven en met extra functies kan het zelfs zorgen voor extra lange houdbaarheid en vitaminebehoud.

« Terug naar overzicht

Welke koelkast kopen?

Koel- en vrieskasten zijn en in allerlei verschillende modellen en maten. Van een tafelmodel van 80 cm tot een koelkast van bijna 180 cm, het is allemaal mogelijk. Ook in de indeling en verdeling van functies zijn er verschillende opties om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Zo heeft AEG CustomFlex ontwikkeld waardoor de binnenkant van de deur geheel naar eigen wens is in te delen door speciale vakken die verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Ook Liebherr heeft gedacht aan optimale benutting van de ruimte door een uittrekbare koelkast te ontwerpen. Hierdoor heb je bij een wat kleinere koelkast toch overzicht.

Siemens Koelkast met hyperFresh lade, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Inbouw koelkasten

Je zou denken dat er bij inbouw koelkasten niet heel veel verschillende mogelijkheden zijn. Niets is minder waar. Ook op het gebied van koelen blijven de ontwikkelingen doorgaan. Hierdoor is bijvoorbeeld een 0-gradenzone vershoudzone ontwikkelt. Door deze lage temperatuur blijven groente, vis en vlees wel 2 tot 3 keer zo lang vers. Ook blijven vitamines behouden en hebben bacteriën minder kans om toe te slaan. Daarnaast is het bij diverse modellen ook mogelijk om de luchtvochtigheid te regelen. Zo heeft bijvoorbeeld groente meer luchtvochtigheid nodig dat fruit wat ervoor kan zorgen dat producten langer vers blijven.

Benieuwd hoe jij je producten langer vers kan houden? Dat lees je hier!

Pelgrim koelkast en vriezer, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Inbouw vriezers

In een vrieskast zorgt ijsvorming voor een hoger energieverbruik. Daarnaast kost het ontdooien tijd en stroom. Het noFrost systeem van Siemens leidt door het luchtcirculatiesysteem vochtige lucht uit de binnenruimte naar buiten waardoor ijsvorming wordt voorkomen. Op deze manier hoeft de vriezer nooit meer ontdooit te worden.

Wij vertellen je hier meer over speciale functies voor de koelkast en vriezer. 

Miele koelkast en vriezer combinatie, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Koelkast met vriezer

Het is mogelijk om in een apparaat zowel een koel- als vriesfunctie te verwerken. Dit kan door een vriesvak toe te voegen boven in de koelkast. Maar je kan ook kiezen voor een koelkast met vriezer waarbij bovenin een koelgedeelte zit en onderin twee of drie vrieslades. Deze deuren worden altijd apart van elkaar geopend. 

Miele koelkast en vriezer combinatie, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Koelkast schoonmaken

Het schoonmaken van een koelkast of vriezer zal vast niet je favoriete taakje zijn, maar toch is een schone koelkast erg belangrijk voor het voedsel wat erin ligt en voor het energieverbruik. Het advies is om iedere 3 maanden je koelkast en vriezer goed te reinigen. 

Een schone koelkast en vriezer? Bekijk hier hoe!

Pelgrim koelkast en vriezer, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Duurzame keuze

Een koelkast of vriezer staat 24 uur per dag aan waardoor het een apparaat is waar je gemakkelijk veel energie mee kunt besparen. De koelapparaten van Siemens verbruiken tot wel 75% minder energie in vergelijking met een soortgelijk apparaat uit 2001. De belangrijkste redenen voor de verbeterde efficiëntie zijn het gebruik van vacuümpanelen, verbeterde isolatiematerialen en bijzonder efficiënte compressoren. 

 DUURZAME KEUZE

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in. 

MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.