Keukenapparatuur Siemens Vaatwasser, ASWA Keukens

Vaatwasser

Aan de buitenkant ziet een inbouw vaatwasser er vaak hetzelfde uit. Toch zijn er genoeg keuzemogelijkheden en details waar je rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende mogelijkheden in programma’s of de keuze voor het opbergen van bestek.

Vaatwasser Miele keukenapparatuur, ASWA Keukens

Besteklade of bestekmandje?

Bij een vaatwasser is er keuze om je bestek te verdelen in het traditionele mandje of in een besteklade. Voordelen van een lade zijn dat er onderin je vaatwasser meer ruimte overblijft omdat daar geen mandje meer zit. Daarbij zit het bestek niet zo dicht op elkaar als in een mandje waardoor het beter schoon wordt en beter droogt. Ook hoef je minder te bukken doordat de besteklade bovenin zit. Voordeel van een bestekmandje is dat je het eruit kan halen waardoor je het kunt meenemen naar de besteklade.

Vaatwasser Siemens time light, ASWA Keukens

Speciale functies vaatwasser

De meeste vaatwassers hebben een aantal basis programma’s zoals en variërend nog extra toevoegingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan startuitstel. Dit betekent dat je kunt instellen dat de vaatwasser ’s nachts gaat draaien wanneer jij slaapt. Omdat de vaatwassers tegenwoordig heel stil zijn, bezitten sommige modellen en functie die de resterende tijd op de vloer projecteren. 

Vaatwasser Siemens met Zeolith. ASWA Keukens

Droging van de afwasmachine

De meeste vaatwassers drogen door middel van condensatie. De vaat zelf is heet waardoor het vocht verdampt en condenseert tegen de koude binnenwanden van de vaatwasser. Echter blijft vaak op kunststof wat vocht achter. Wanneer de vaatwasser direct opent tijdens het droogproces, zal dit vocht beter verdampen. Miele heeft hiervoor het AutoOpen systeem ontwikkeld. Aan het einde van het spoelprogramma gaat de deur van de vaatwasser automatisch open zodat er frisse lucht bij het serviesgoed kan komen waardoor het beter en sneller droogt. Ook Siemens heeft met het Zeolith-systeem een duurzaam droogsysteem ontwikkelt. Door het gebruik van het natuurlijke materiaal zeoliet wordt vochtige lucht omgezet in warme lucht waarmee de vaat efficiënt gedroogd wordt.

AEG keukenapparatuur vaatwasser met ComfortLift

De positie van de vaatwasser

Een vaatwasser op hoogte is vaak gewenst zodat men niet hoeft te bukken tijdens het uit- en inruimen van de vaat. Helaas kan dit soms zorgen voor een minder strakke belijning in het ontwerp van de keuken. AEG kwam door het ComfortLift-systeem met de oplossing. Hierbij komt de onderste korf, met belading, vanzelf omhoog wanneer hij wordt uitgetrokken. Om deze manier hoef je niet meer te bukken bij het gebruik van de vaatwasser. 

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan snel een kijkje bij een van de apparatuurmerken of vraag de gratis brochure aan.

BROCHURE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.