fbpx
Keukenapparatuur Siemens Vaatwasser met besteklade, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Vaatwasser

Aan de buitenkant ziet een inbouw vaatwasser er vaak hetzelfde uit. Toch zijn er genoeg keuzemogelijkheden en details waar je rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende mogelijkheden in programma’s of de keuze voor het opbergen van bestek.

« Terug naar overzicht

Miele Vaatwasser 3D besteklade, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Besteklade of bestekmandje?

Bij een vaatwasser is er keuze om je bestek te verdelen in het traditionele mandje of in een besteklade. Voordelen van een lade zijn dat er onderin je vaatwasser meer ruimte overblijft omdat daar geen mandje meer zit. Daarbij zit het bestek niet zo dicht op elkaar als in een mandje waardoor het beter schoon wordt en beter droogt. Ook hoef je minder te bukken doordat de besteklade bovenin zit. Voordeel van een bestekmandje is dat je het eruit kan halen waardoor je het kunt meenemen naar de besteklade.

AEG Vaatwasser QuickSelect, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Speciale functies vaatwasser

De meeste vaatwassers hebben een aantal basis programma’s zoals en variërend nog extra toevoegingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan startuitstel. Dit betekent dat je kunt instellen dat de vaatwasser ’s nachts gaat draaien wanneer jij slaapt. Omdat de vaatwassers tegenwoordig heel stil zijn, bezitten sommige modellen en functie die de resterende tijd op de vloer projecteren.

AEG Keukenapparatuur vaatwasser met ComfortLift, ASWA Keukens

De positie van de vaatwasser

Een vaatwasser op hoogte is vaak gewenst zodat men niet hoeft te bukken tijdens het uit- en inruimen van de vaat. Helaas kan dit soms zorgen voor een minder strakke belijning in het ontwerp van de keuken. AEG kwam door het ComfortLift-systeem met de oplossing. Hierbij komt de onderste korf, met belading, vanzelf omhoog wanneer hij wordt uitgetrokken. Om deze manier hoef je niet meer te bukken bij het gebruik van de vaatwasser.

Droging van de afwasmachine

De meeste vaatwassers drogen door middel van condensatie. De vaat zelf is heet waardoor het vocht verdampt en condenseert tegen de koude binnenwanden van de vaatwasser. Echter blijft vaak wat vocht achter. Wanneer de vaatwasser direct opent tijdens het droogproces, zal dit vocht beter verdampen. Maar is het wel zo goed om de vaatwasser te openen direct na het einde van het programma? Antwoord op die vraag vind je hier. Daarnaast hebben verschillende merken functies ontwikkeld om de vaat beter te laten drogen. Bekijk hier de tips&tricks.  

Duurzame keuken met Siemens vaatwasser, ASWA Keukens

Duurzame vaatwasser

Miele heeft haar vaatwassers extra duurzaam gemaakt. Zo kan met ThermoSpaar iedere vaatwasser worden aangesloten op een warmwateraansluiting tot 65 graden. Hiermee verminder je het energiegebruik tot wel 40%. Daarnaast wordt met het EcoFeedback programma milieubewust afwassen heel makkelijk. Het display plaat precies zien hoeveel water en stroom er verbruikt gaat worden. Wanneer je voor het EcoFeedback programma kiest, kies je voor de ecologische optimale variant. Daarnaast kiest je vaatwasser met het EcoStart programma de tijden met het gunstigste energietarief. Goed voor het milieu en voor je portemonnee.

 DUURZAME KEUZE

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in. 

MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.