Vaat perfect gedroogd uit de vaatwasser

- Nieuws, Tips & Tricks

Een perfect gereinigde vaat is tegenwoordig bijna vanzelfsprekend, een optimaal droogresultaat echter nog niet. Eerder hebben we al uitgelegd dat het beter is om je vaatwasser niet meteen te openen na het einde van het programma, maar te lang dicht laten is ook niet goed. Door de vaatwasser na 15 tot 30 minuten te openen, zorg je voor de perfecte droging van je vaat.

Wij kunnen ons voorstellen dat het misschien wat veel is gevraagd om 15 min na het einde van het programma de vaatwasser te openen. Want wat als je de vaatwasser juist ’s nachts wilt laten draaien of op momenten dat je niet thuis bent? Verschillende merken hebben functies ontwikkeld die het juist drogen van de vaat eenvoudiger maken.

Siemens Zeolith®-droogsysteem

Het innovatieve Zeolith®-droogsysteem in de Siemens vaatwassers kent buitengewone voordelen. Zelfs plastic komt droog uit je vaatwasser. Hoe werkt dit? Zeoliet is een natuurlijk mineraal met een zeer bijzondere eigenschap. Het zeoliet, dat zich in en reservoir in de bodem van de vaatwasser bevindt, heeft tijdens het vaatwasser programma een tweeledige werking. Dankzij zijn speciale oppervlak en kristallen structuur, neemt het mineraal vocht op en zet het om in energie. Voordeel is dat zeoliet niet in werking afneemt waardoor je de gehele levensduur van je vaatwasser kan genieten van een glanzend droogresultaat.

Siemens-GS-Zeolith-Glaeser plastic

Miele AutoDry

Miele bezit het unieke AutoDry systeem waardoor de vaatwasser tijdens het droogproces een stukje gaat openstaan. Dit zorgt ervoor dat de vaat altijd perfect wordt gedroogd. Hiermee is overblijvend vocht op kopjes of plastic bakjes verleden tijd. Doordat de vaatwasser van Miele op het juiste moment in het droogproces open gaat, voorkom je vochtschade aan je keukenblad of keukenfronten.

Uitstellen van het droogprogramma

Een aantal vaatwasser bezitten de functie om het gekozen programma uit te stellen. Ben je heel de dag niet thuis of wil je graag dat de vaatwasser ’s nachts draait? Geef dan aan dat de vaatwasser (afhankelijk van het programma) ongeveer 2 uur voor thuiskomst wordt gestart. Dit voorkomt dat er de hele dag schone vaat in de vaatwasser blijft staan. Door de hittevorming tijdens het wasprogramma, ontstaat condens als je de vaatwasser te lang dichtlaat. Dit is het laagje vocht wat je juist niet wilt hebben op je servies.

Siemens Actie Vaatwasser, ASWA Keukens

Vaatwasser met Home Connect

Met de Home Connect app kan je makkelijk programma’s selecteren en de vaatwasser starten waar en wanneer je maar wilt. Hierdoor kan je ’s middags op je werk de vaatwasser aanzetten zodat hij klaar is als je weer thuis komt. Daarnaast is de status van het programma te zien in de app en krijg je een bericht als de vaat klaar is. Ook geeft de app tips bijvoorbeeld voor zuinig gebruik van wasmiddelen bij bepaalde programma’s. De tablettenteller zorgt voor nog meer gemak. Maak een notitie in de app wanneer je vaatwastabletten hebt gekocht. Wanneer de tabletten bijna op zijn, krijg je een seintje.

Vaatwasser kopen?

Wil je meer informatie over vaatwassers ? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

BEKIJK MAGAZINE MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Lees ook: