Siemens Home Connect oven

- Tips & Tricks

Je gasten imponeren met goed eten, een fijne sfeer en mooi opgemaakte borden? Soms is het lastig om alles op het juiste moment samen te laten komen. De slimme ovens van Siemens kunnen je hier een handje bij helpen. Voorverwarmde borden uit de oven en tegelijkertijd een stuk braadvlees op de juiste kerntemperatuur of de juiste instellingen om beetgare broccoli uit de stoomoven te krijgen, de Home Connect app is je beste vriend in de keuken.

Wat is een Home Connect oven?

Als we het hebben over een Home Connect oven bedoelen we een oven die wifi bezit. Deze smart ovens zijn uitgerust met sensoren die je helpen je gerecht perfect te bereiden. In combinatie met de Home Connect app is het mogelijk om je oven op afstand in de gaten te houden en te bedienen. Je kunt deze app downloaden op je smartphone, smartwatch of tablet. Daarnaast is het ook mogelijk om via spraak de apparatuur te bedienen als je een speciale box hebt verbonden. Hierdoor kan je de oven open zonder dat je dit handmatig hoeft te doen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een zware ovenschaal in de oven wilt zetten. Als je de deur van te voren openzet en daarna de schaal nog van de keuken moet pakken, gaat er veel warmte verloren. Daarnaast is het gevaarlijk als de ovendeur te lang openstaat. 

Siemens ovens in donkere kastenwand, Klantervaring ASWA Keukens

Slim bakken met de Home Connect oven

Voorverwarmen, de juiste temperatuur instellen of de juiste baktijd bepalen. Dit zijn allemaal functies die je op afstand kunt uitvoeren met de Home Connect oven. Hierdoor kan je de oven voorverwarmen als je onderweg naar huis bent vanaf je werk. Daarnaast biedt de Home Connect veel inspiratie. Je kunt recepten via de app naar je oven sturen waardoor de oven op het juiste programma en de juiste temperatuur wordt ingesteld. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld nieuwe combinaties wilt uitproberen. Maar ook wanneer je nog niet gewend bent aan de werking van een stoomoven. De Home Connect app helpt je op weg om de juiste temperatuur en stoomhoeveelheid te gebruiken. 

Voordelen slimme oven Siemens

Een smart oven van Siemens is tijdbesparend, gaat voedselverspilling tegen, is energiezuinig en kindvriendelijk. Doordat je de oven op afstand kunt bedienen, kun je hem alvast voorverwarmen terwijl je nog in de supermarkt staat of nog onderweg bent. Hierdoor hoef je niet meer onnodig te wachten tot de oven op temperatuur is dit scheelt tijd en energie voor onnodig lang voorverwarmen. Door de tientallen recepten in de app met de juiste hoeveelheden en bereiding, hoef je geen eten meer weg te gooien doordat deze is verbrand in de oven. Ook kun je instellen dat de timer van de oven afgaat op je telefoon waardoor je overal kan zien dat hij klaar is. Daarnaast is het kinderslot ook in de app te bedienen. Geen onnodig gestress meer over mogelijke ongelukjes. 

Home Connect Siemens oven kopen?

Wil je graag meer weten over de Home Connect oven? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

BEKIJK MAGAZINE MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Lees ook: