Keukenachterwand en tegelplint

- Tips & Tricks

Een keukenachterwand en tegelplint is soms een beetje een achtergesteld puntje. Toch is het belangrijk om hier over na te denken omdat het een groot effect kan hebben op je keuken. Over een keukenachterwand of tegenplint kun je nadenken wanneer je een keuken hebt die tegen een muur is geplaatst. In 2022 zien we dat achterwanden door kleur maar vooral ook de structuur, een designelement zijn geworden. Er zijn verschillende materialen waar een achterwand van kan worden gemaakt.

Voordelen van een achterwand

Een achterwand heeft verschillende voordelen. Het beschermt je muur tegen vetspetters van het koken, maar ook tegen het vochtige doekje waarmee je het werkblad afneemt. Daarnaast kan een achterwand ook als decoratie functioneren en je keuken een hele andere sfeer geven. Misschien vind je op dit moment een retro tegeltje leuk en over vijf jaar juist een betonstuc. Door van achterwand te wisselen, lijkt het net alsof je een nieuwe keuken neemt. Groot verschil is dat het nemen van een nieuwe achterwand gunstiger zal zijn voor je portemonnee dan een nieuwe keuken.

Positie van de keukenachterwand

Er zijn verschillende opties voor het plaatsen van een achterwand. Zo kun je ervoor kiezen om alleen een tegenplint te nemen. De hoogte van deze plint ligt vaak tussen de 5 en 20 cm. Voordeel hiervan is dat de muur niet vies wordt wanneer je de keuken afneemt met een vochtig doekje. Daarnaast is de ruimte achter de kookplaat een plek op de muur die vaak wat viezer wordt door vetspetters van het koken. Je kunt ervoor kiezen om een plaat te plaatsen achter de kookplaat bijvoorbeeld tot aan de afzuigkap. Daarnaast kun je ook de muur texen met een afwasbare muurverf.

SieMatic keramiek blad 88 LM S2H Pure, ASWA Keukens

Achterwand van glas

De achterwand van je keuken kun je uitvoeren in glas. De glazen achterwanden van Keukenglas worden geleverd in gehard kristalglas dat hittebestendig is tot ca. 230 graden. Dit is 5x sterker dan normaal glas. Andere voordelen van keukenglas is dat het eenvoudig is te reinigen en dat er een lengte mogelijk is tot 390 cm. Daarnaast is het mogelijk om het glas te kleuren in meer dan 30.000 kleuren. Maar ook verschillende afbeeldingen en motieven kunnen worden afgebeeld.

Nieuws Keukenglas

Achterwand van tegels

Steeds vaker zien we de ‘ouderwetse’ tegeltjes weer terugkomen als achterwand. Door een eenvoudige tegel in een leuk motief te plaatsen zoals en visgraatmotief, krijgt jouw keuken net die speciale touch. Daarnaast zijn tegels eenvoudig te reinigen en zijn ze in iedere prijsklasse verkrijgbaar.

Keukenachterwand kopen?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor een keukenachterwand? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

BEKIJK MAGAZINE MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Lees ook: