Dilemma: vaatwasser open of dicht na gebruik?

- Tips & Tricks

Wat is het beste? Je vaatwasser openzetten of dicht laten nadat het programma is afgerond? De meningen verschillen. Veel mensen zetten de deur van hun vaatwasser op een kier om de stoom eruit te laten en de vaat sneller te laten drogen, maar wij adviseren je om de vaatwasser na de ‘pieptoon’ 15 tot 30 minuten dicht te laten. Hiermee wordt vochtschade aan de keuken voorkomen.

Waarom is dicht beter?

Nadat de vaatwasser klaar is, adviseren wij om de deur minimaal 15 minuten gesloten te houden. Het overtollige condens blijft zo in de vaatwasser en dat is beter voor de keuken. Op het moment dat de vaatwasser open gezet wordt, komt er veel vocht vrij wat funest kan zijn voor onder meer spaanplaat wat in veel gevallen verwerkt is in keukenkastjes en de coating. Zolang er geen beschadigingen aan de coating van uw keuken zijn, is er niets aan de hand. Maar door het dagelijkse gebruik van de keuken, ontstaan er vaak wel kleine beschadigingen aan bijvoorbeeld keukenkastjes. Door veel vocht kan de coating loslaten of spaanplaat opzwellen.

Laat je vaatwasser niet te lang dicht

Maar… te lang de vaatwasser dicht laten is ook niet goed. Als de vaatwasser deur wordt geopend na meer dan 30 minuten dan zal het verdampte water weer op je schone vaat condenseren waardoor je alsnog met een handdoek moet nadrogen.

50% korting op een NEFF vaatwasser, ASWA Keukens

Creëer de perfecte droging van jouw vaat

Wij kunnen ons voorstellen dat het misschien wat veel is gevraagd om 15 min na het einde van het programma de vaatwasser te openen. Want wat als je de vaatwasser juist ’s nachts wilt laten draaien of op momenten dat je niet thuis bent? Verschillende merken zoals Siemens en Miele hebben functies ontwikkeld die het juist drogen van de vaat eenvoudiger maken. Bekijk hier welke dat zijn.

Vaatwasser kopen?

Wil je meer informatie over vaatwassers ? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

BEKIJK MAGAZINE MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Lees ook: