Dilemma: vaatwasser open of dicht na gebruik?

- Tips & Tricks

Wat is het beste? Uw vaatwasser openzetten of dicht laten nadat het gedraaid heeft? De meningen verschillen, maar wij adviseren uw vaatwasser minimaal een kwartier na de ‘pieptoon’ dicht te laten. Hiermee voorkomt u namelijk mogelijke vochtschade aan uw keuken.

Tips&Trucs_vaatwasser open of dicht

Waarom dicht beter is
Is uw vaatwasser klaar? Zet het uit en laat de deur minimaal een kwartier dicht zitten. Het overtollige condens blijft zo in de vaatwasser. En dat is beter voor uw keuken. Op het moment dat de vaatwasser open gezet wordt komt er veel vocht vrij wat funest is voor onder meer spaanplaat wat in veel gevallen verwerkt is in keukenkastjes en de coating. Zolang er geen beschadigingen aan de coating van uw keuken zijn, is er niets aan de hand. Maar door het dagelijkse gebruik van uw keuken, ontstaan er altijd wel kleine beschadigingen aan bijvoorbeeld keukenkastjes. Door veel vocht kan de coating loslaten of spaanplaat opzwellen. Kortom, heeft uw vaatwasser gedraaid? Laat hem dan nog even gesloten dan blijft uw keuken langer mooi.

Voor meer informatie kunt u terecht bij één van onze verkoopadviseurs in de showroom of neem vrijblijvend contact met ons op (088-5481800)

MAAK UW EIGEN MOODBOARD  GRATIS ADVIESGESPREK

Lees ook