fbpx
Keukenapparatuur Siemens Vaatwasser met besteklade, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Vaatwasser

Vaatwasser kopen? Aan de buitenkant ziet een vaatwasser inbouw of vaatwasser vrijstaand er vaak hetzelfde uit. Toch zijn er genoeg keuzemogelijkheden en details waar je rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende mogelijkheden in programma’s of de keuze voor het opbergen van bestek.

« Terug naar overzicht

Miele Vaatwasser 3D besteklade, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Besteklade of bestekmandje?

Bij een vaatwasser kun je kiezen tussen een traditioneel bestekmandje of een besteklade. Een besteklade biedt voordelen zoals meer ruimte onderin de vaatwasser, omdat er geen mandje meer in de weg zit. Daarnaast wordt het bestek beter schoon en droog omdat het niet zo dicht op elkaar ligt. Ook hoef je minder te bukken, aangezien de besteklade bovenin de vaatwasser zit. Het voordeel van een bestekmandje is dat je het eruit kunt halen en meenemen naar de besteklade voor het opruimen. Beide opties hebben hun voordelen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en gebruiksgemak.

AEG Vaatwasser QuickSelect, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Speciale functies vaatwasser

De meeste inbouw vaatwassers hebben een aantal basisprogramma’s, maar er zijn ook diverse extra functies beschikbaar. Een populaire functie is startuitstel, waarmee je kunt instellen dat de vaatwasser ’s nachts draait terwijl je slaapt. Moderne vaatwassers zijn zeer stil, en sommige modellen hebben een functie die de resterende tijd op de vloer projecteert. Dit maakt het gemakkelijk om te zien hoe lang het programma nog duurt, zonder de deur te openen. Daarnaast heeft Miele het AutoDos systeem ontwikkeld. Met de geïntegreerde PowerDisk kun je tot 20 wasbeurten draaien zonder het wasmiddel bij te vullen en zonder kans op overdosering.

AEG Keukenapparatuur vaatwasser met ComfortLift, ASWA Keukens

De positie van de vaatwasser

Een vaatwasser op hoogte is vaak gewenst om bukken tijdens het uit- en inruimen van de vaat te vermijden. Helaas kan dit soms zorgen voor een minder strakke belijning in het keukenontwerp. AEG biedt hiervoor een innovatieve oplossing met het ComfortLift-systeem. Hierbij komt de onderste korf, met belading, vanzelf omhoog wanneer hij wordt uitgetrokken. Op deze manier hoef je niet meer te bukken bij het gebruik van de vaatwasser, zonder dat dit ten koste gaat van het strakke ontwerp van je keuken.

Droging van de afwasmachine

De meeste vaatwassers drogen door middel van condensatie. Hierbij wordt de vaat zelf heet, waardoor het vocht verdampt en condenseert tegen de koude binnenwanden van de vaatwasser. Echter, er blijft vaak wat vocht achter. Wanneer de vaatwasser direct opent tijdens het droogproces, kan dit vocht beter verdampen. Maar is het wel verstandig om de vaatwasser direct na het einde van het programma te openen? Het antwoord op die vraag vind je hier. Daarnaast hebben verschillende merken functies ontwikkeld om de vaat beter te laten drogen. Bekijk hier de tips en trucs.

Vaatwasser schoonmaken

Je vaatwasser schoonmaken is niet alleen een fris idee, het is ook noodzakelijk voor het behoud van zijn prestaties en levensduur. Hoe je dat doet? We leggen in hieronder uit hoe je: de vaatwasser schoonmaakt, je filter reinigt en geven handige tips hoe jij met huis-, tuin- en keukenmiddelen een stralend resultaat behaald!

Vaatwasser schoonmaken

Duurzame keuken met Siemens vaatwasser, ASWA Keukens

Duurzame vaatwasser

Miele heeft haar vaatwassers extra duurzaam gemaakt. Met ThermoSpaar kunnen de vaatwassers worden aangesloten op een warmwateraansluiting tot 65 graden, waardoor het energiegebruik tot wel 40% wordt verminderd. Daarnaast maakt het EcoFeedback-programma milieubewust afwassen heel eenvoudig. Het display laat precies zien hoeveel water en stroom er verbruikt gaat worden. Door voor het EcoFeedback-programma te kiezen, kies je voor de ecologisch optimale variant. Het EcoStart-programma selecteert bovendien automatisch de tijden met het gunstigste energietarief, wat zowel goed is voor het milieu als voor je portemonnee.

 DUURZAME KEUZE

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in. 

MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.