Kunststof keukenblad laminaat

Kunststof keukenblad

Kunststof werkbladen zijn door de jaren heen verder ontwikkeld. Over het algemeen zijn ze makkelijk in onderhoud, kleurvast, stoot- en krasbestendig. Er zijn verschillende soorten, kleuren en structuren in een kunststof keukenblad. 

Kunststof keukenblad Dekker, ASWA Keukens

Wat is kunststof laminaat?

Kunststof, ook wel bekend als multiplex keukenblad, heeft uitstekende fysieke eigenschappen voor een betaalbare prijs. De bladen zijn slijtvast en behoorlijk krasbestendig en vlekbestendig maar pas wel op met hete elementen. Kunststof werkbladen zijn samengesteld uit verschillende lagen met een gekleurde laag als top. Je kunt uit meer dan honderd verschillende kleuren en patronen kiezen. Op deze manier is er altijd een design dat bij uw interieur en keukenontwerp past.

Kunststof keukenblad Dekker, ASWA Keukens

Voor- & nadelen kunststof aanrechtblad

Benieuwd of een kunststof aanrechtblad past bij jouw situatie? We hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

  • Krasbestendigheid ++++
  • Hittebestendigheid ++
  • Vlekbestendigheid +++++
  • Stootbestendig ++++
Kunststof keukenblad Dekker, ASWA Keukens

Kunststof Fenix keukenblad

Fenix is een keukenblad met een extreem mat uiterlijk. Door de nano-techniek voelt het zijdezacht aan en blijven er geen vingerafdrukken achter op het werkblad. Daarbij heeft het een zelf herstellend vermogen: kleine krasjes verdwijnen bij normaal gebruik vanzelf. Door het gesloten oppervlak van het blad is het watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen.

Kunststof keukenblad Dekker, ASWA Keukens

Kunststof DecorTop keukenblad

DecorTop werkblad is samengesteld uit meerdere lagen van melaminehars die onder hoge druk zijn samengeperst. De bovenste laag is een print die een duidelijk voelbare en zichtbare structuur heeft. De rand van het blad wordt, wanneer het dikker is dan 20 mm, in dezelfde kleur afgewerkt. Houdt er wel rekening mee dat DecorTop een zwarte kern heeft waardoor bij de randafwerking een zwart randje zichtbaar is. Dit staat fraai bij donkere kleuren en vormt bij lichtere kleuren een mooi contrast.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keukenblad, jouw stijl

Spreekt dit materiaal je aan? Stel dan je eigen kleurenpalet samen in je eigen moodboard.  

Moodboard maken

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.