“Een plek waar we met iedereen samen kunnen komen”

- Klantervaring

Benieuwd naar de keuken van familie Hendriks uit Vlijmen en hun ervaring met ASWA Keukens? Wij namen een kijkje in de keuken!

Hoe zijn jullie bij ASWA Keukens terecht gekomen?

Onze vorige keuken was een ASWA keuken, waar we zeer tevreden mee waren. We hebben deze keuken destijds aangeschaft bij de keukenzaak in Helmond, en vanwege de positieve ervaring zijn we deze keer opnieuw naar dezelfde zaak teruggegaan. De showroom daar is werkelijk prachtig! Vanaf het moment dat we de keukenzaak in Helmond binnenliepen, hadden we een positief gevoel en een goede klik. ASWA onderscheidt zich echt van andere keukenzaken, dus we dachten: als we hier niet slagen, slagen we nergens. Het is ook leuk om te vermelden dat we bij onze eerste keuken geholpen zijn door René Leemans, en bij deze keuken door zijn kleinzoon, Dirk.

Hoe heeft de keuken zich ontwikkeld van het idee en de tekening naar het uiteindelijke resultaat?

We wisten precies wat we wilden voor de keuken: ruim en gezellig. Een plek waar we met iedereen samen kunnen komen, maar ook waar we gezellig met z’n tweeën kunnen zijn. De architect had de basis van de keuken getekend, en samen met ASWA hebben we daarop voortgebouwd. In de keukenzaak in Helmond zagen we een Corian keuken waar we direct verliefd op werden; het was precies wat we zochten. Zo wisten we dat onze keuken wit moest zijn met enkele zwarte accenten en een lage tafel eraan. Onze vorige keuken was ook wit maar hoogglans, daarom kozen we deze keer voor een matte afwerking omdat we dat nu heel mooi vinden en iets anders wilden dan de vorige keer.

We zijn uitstekend geadviseerd over de indeling van de keuken, de afstanden van de kasten tot het kookeiland, de roomdivider waar de ovens in zijn geplaatst, enzovoorts. De tafel is bevestigd aan het kookeiland, wat de keuken nog ruimtelijker maakt. Het is ook heel gezellig als de een staat te koken en de ander aan tafel zit.

Uiteindelijk was alles voor de keuken geregeld, en zaten we nog een laatste keer aan tafel in Helmond omdat we toch hadden besloten een tweede oven toe te voegen. Op dat moment kwam Dirk nog met iets nieuws: er was net een nieuwe Quooker binnengekomen, en hij dacht dat wij die wel heel gaaf zouden vinden. En dat klopte. Dit is wat we zo waarderen aan de betrokkenheid bij ASWA Keukens; ze kijken echt goed naar wat bij je past.

Hadden jullie specifieke wensen qua apparatuur?

In eerste instantie wilden we een wijnklimaatkast, maar uiteindelijk hebben we toch besloten voor een extra oven te gaan. Momenteel beschikken we over een AEG stoomoven en een combi-magnetron, waar we enorm veel plezier van hebben. Vooral wanneer we met een grotere groep zijn, kunnen we meerdere gerechten tegelijk bereiden. Een Quooker was ook een absolute must, en we zijn blij met dit nieuwe model.

Wat is jullie favoriete plek in de keuken?

De lange eettafel aan het kookeiland is werkelijk fantastisch. We brengen hier bijna meer tijd door dan in de woonkamer. Het is gewoon een ontzettend gezellige plek geworden. ’s Ochtends lezen we hier de krant onder het genot van een kopje koffie, en hier komen we samen met familie en vrienden. Bovendien is het erg prettig dat we over veel kastruimte beschikken. We hebben geen losse kasten meer nodig, wat zorgt voor een strak geheel.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: