“We zijn ontzettend blij met onze keuken en verloop van het proces”

- Klantervaring

Benieuwd naar de klantervaring van Phillipe en Nicole uit Helmond? Wij gingen langs en namen een kijkje in de keuken!

Hoe zijn jullie bij ASWA Keukens terecht gekomen?

We hadden een huis gekocht in een nieuwbouwproject en ASWA was de keukenleverancier. We hebben wel even bij andere keukenzaken gekeken, maar hebben uiteindelijk voor ASWA gekozen vanwege hun rol binnen het project en de goede klik die we met ze hadden.

Hoe is jullie droomkeuken tot leven gekomen?

We hadden het idee om ons huis uit te bouwen en dit helemaal zelf te doen. Dat betekende dat we al vroeg in het proces moesten bepalen waar de leidingen zouden komen. Gelukkig hadden we al een schets van de keukenindeling gemaakt en inspiratie opgedaan bij kennissen met een soortgelijke ruimte. Met deze plannen in gedachten gingen we naar ASWA Keukens. Vincent (keukenadviseur Helmond) heeft ons voorzien van advies, vooral op het gebied van aansluitingen, want hier hadden wij helemaal geen ervaring mee. Uiteindelijk zijn we niet veel afgeweken van onze oorspronkelijke keukentekening. Er was slechts één wijziging: de kastenwand die oorspronkelijk in de uitbouw zou staan, is verplaatst naar het kookeiland, zodat er een mooie eenheid ontstaat.

Toen het op kleuren en materialen aankwam, hebben we uitgebreid gezocht naar wat het beste bij ons paste. In eerste instantie hadden we een witte keuken in gedachte maar dit paste niet mooi bij ons interieur. Na veel wisselen met de kleur, wat Vincent gelukkig geen probleem vond, kozen we voor een greige kleur op de fronten, een mix van grijs en beige. Het keramieken werkblad kreeg een lichtere tint. We twijfelden even of we barkrukken wilden toevoegen, maar omdat we een zwevend keukenblad wilden en onze eettafel zo dicht bij de keuken staat, hebben we uiteindelijk besloten om geen barkrukken in de keuken te plaatsen. Als finishing touch brachten we wat contrast in de keuken door te kiezen voor een donkere hoge kastenwand met een houtnerf, waarin de ovens en de koelkast zijn geplaatst. Het keukenontwerp past perfect bij onze persoonlijke smaak en ons Scandinavische interieur.

Hadden jullie specifieke wensen qua apparatuur?

Zeker, de Quooker was een absolute must-have voor ons. We hebben even nagedacht over een stoomoven, maar omdat dit ons eerste huis is en we nog niet veel keukenervaring hadden, leek het ons uiteindelijk niet nodig. We kozen daarom voor een oven en een magnetron-ovencombinatie, beide in de ruime variant. Wat de kookplaat betreft, hadden we al goede verhalen gehoord over de BORA kookplaat met geïntegreerde afzuiging.

Wat is jullie favoriete plek of item in de keuken?

Eerlijk gezegd zijn we gewoon heel blij met onze hele keuken en hoe het hele proces is verlopen. Maar als we dan toch iets moeten kiezen, dan is de Quooker echt onmisbaar geworden. We gebruiken hem dagelijks, vooral voor het zetten van thee en het snel bereiden van pasta of rijst. Ook zijn we heel blij met de twee Siemens ovens, want nu kunnen we met gemak bijvoorbeeld meerdere pizza’s tegelijk bakken.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: