fbpx
Natuursteen keukenblad marmer met gouden kraan, ASWA Keukens

Keukenkraan & spoelbak

Onmisbaar in de keuken zijn de keukenkraan & spoelbak. Tegenwoordig uitvoerbaar met diverse functies en in verschillende vormen, maten, kleuren en materialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor rvs, zwart, koper of gouden materialen en is het mogelijk om de kraan en de spoelbak in dezelfde kleur uit te voeren.

« Terug naar overzicht

Quooker met uittrekslang in rvs, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Franke spoelbak met moderne kraan

Welke keukenkraan kopen?

Mengkranen geven in de keuken warm en koud water uit één kraan. Er bestaan verschillende maten, modellen en kleuren. Ook zijn er diverse keuzes over de bediening van de kraan. Te denken valt aan een eengreeps- of tweegreepsmengkraan. Daarnaast is het mogelijk om een uittrekbare kraan te nemen om eenvoudiger bij de hoekjes van de spoelbak te komen of een karaf water makkelijker te vullen.

Materiaal & kleuren

Het grootste deel van de spoelbakken en keukenkranen wordt uitgevoerd in rvs. Een groot voordeel hiervan is dat het hygiënisch is en makkelijk is schoon te houden. Door een speciale techniek is het ook mogelijk om deze rvs gootstenen een kleur te geven zoals zwart, gun metal, copper of gold.

Extra functies keukenkraan

Waar vroeger een kraan alleen maar warm en koud water gaf, is het vandaag de dag mogelijk om allerlei extra functies toe te voegen aan de kraan. Quooker heeft de kokend waterkraan geïntroduceerd en het apparaat is de jaren daarna verder ontwikkeld. Ondertussen is een Quooker verkrijgbaar in verschillende modellen, kleuren en met verschillende functies. Ook andere merken zijn ondertussen met multifunctionele kranen gekomen. Zo maakt naast Quooker ook FLOWW het mogelijk om een kraan te nemen waarbij je naast het gewone koude en warme water ook kokend, gefilterd, gekoeld en bruisend water uit een kraan kunt halen.

Ontdek de voordelen van Quooker

Quooker kraan met flexibele slang, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Welke spoelbak kopen?

Zoals eerder vermeld is het mogelijk om de spoelbak in allerlei kleuren uit te voeren. Ook bestaat er een optie om de spoelbak in hetzelfde natuursteen als het werkblad te realiseren. Dit vergt wel wat meer onderhoud. Daarnaast kun je, wanneer je kiest voor een rvs of Corian werkblad, de spoelbak naadloos in hetzelfde materiaal uitvoeren. Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een enkele grote spoelbak gekozen in plaats van een dubbele of 1,5 spoelbak. Voordeel van een wat grotere spoelbak is dat je bijvoorbeeld ovenschalen en -roosters er makkelijker in kunt afwassen.

Duurzame kraan

Om water te besparen kun je kiezen voor eco-vriendelijke keukenkranen. Dekker heeft veel keukenkranen voorzien van EcoStart. Dat betekent dat er uitsluitend koud water uit de kraan komt als de hendel in de middenstand staat. Daardoor neemt het warmwaterverbruik af met maar liefst 30%. Naast deze EcoStart kranen heeft Dekker ook waterbesparende kranen met een maximale doorstroom van 8 liter water per minuut. Daarnaast heeft Franke de Argos Eco kranen die standaard op een waterbesparende stand staan waarmee 30% water wordt bespaard. Heb je toch een krachtigere straal nodig? Dan druk je even op de knop. De Franke Format en Franke Lounge kranen hebben 2 verschillende standen waarbij de waterstroom zelfs kan verminderen met 50%.

 DUURZAME KEUZE

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in. 

MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.