fbpx
Vrijstaande woning met historisch karakter Hal2, ASWA Keukens

Vrijstaande woning met historisch karakter

Hal2

Een groot vrijstaand huis kopen en dit ombouwen tot het perfecte thuis. Voor velen blijft het slechts bij dromen, maar voor dit stel werd deze droom onlangs werkelijkheid. Hal2 vormt samen met een aannemer en een architect een nauw team. De eerste indelingen staan dan ook in een mum van tijd op papier. Om vervolgens via een gedegen plan van aanpak tot een goed investeringsoverzicht te komen. Uiteindelijk komt alles samen in een passend ontwerp voor deze speciale jaren 30 woning.

Copyright ©2020 Tekst Sander Lemmens, Fotografie Stijn Poelstra, Excellent magazine

Luxe zwarte keuken met twee kookeilanden, Klantervaring ASWA Keukens

Goed plan van aanpak

'Een vrijstaande woning met een historisch karakter en binnen de ring van hun geliefde stad gelegen. Een huis dat met respect voor het verleden gerenoveerd en uitgebreid kon worden om ruimte te bieden aan eenieder van het zeskoppige gezin,' zo luidde in het kort de wensenlijst van de opdrachtgevers. Deze woning werd gevonden en met hulp van Hal2 getransformeerd tot het voor de opdrachtgevers perfecte huis. 'Wij verzorgde niet alleen het interieurontwerp op maat, maar ontzorgden de bewoners ook tijdens het intensieve proces', aldus Bart Waasdorp interieurontwerper en eigenaar van Hal2. 'Dit noemen we ook wel het design&build-traject'.

Woonperfectie op maat

De Eindhovense specialist in op maat gemaakte interieurconcepten stelde in een vroeg stadium een bouwteam samen, bestaande uit Hal2 zelf, de bewoners, ommar & rühl architecten en Bouwbedrijf Rooijakkers. “Tijdens onze gesprekken ontstond al snel een klik en kwamen we tot de mooiste ideeën. Voor ons als opdrachtgevers was het fijn dat ze echt naar onze wensen luisterden. Dat we voelden dat we inspraak hadden op het eindresultaat, zodat het ook echt óns huis ging worden. Maar tevens was het prettig dat ze ons bij de hand namen en op basis van hun kennis en ervaring advies uitbrachten en knopen doorhakten. We zijn ervan overtuigd dat deze wijze van samenwerken – waarbij de regierol bij Hal2 lag – tot een nóg mooier en beter eindresultaat heeft geleid”, aldus de bewoners. “Tal van keren zijn we bij Hal2 geweest voor brainstormsessies over kleuren en materialen en stap voor stap kwamen we samen tot een totaalbeeld dat bij ons past. In dat traject van keuzes maken, hielp het enorm dat ze 3D-visualisaties presenteerden. Het totaalplaatje kwam toen echt tot leven.”

Unieke woning

Bij binnenkomst in de gerenoveerde en verduurzaamde woning valt direct het open en lichte karakter van de begane grond in positieve zin op. Door het toepassen van stalen deuren en scheidingswanden is er sprake van visuele connectie tussen de verschillende leefruimtes, maar voel je ook de door de bewoners gewenste geborgenheid. De ruime leefkeuken van ASWA is op een podium geplaatst, wat voor een fijne spanning in de woning zorgt. “Duurzame materialen, gedurfde kleurkeuzes – op de begane grond zie je bijvoorbeeld geen witte muren – en voor de bewoners op maat ontworpen meubels maken deze woning tot een uniek totaalplaatje. Ook de grote lichtinval in de woning en het op maat gemaakte lichtplan spelen hierin een grote rol”, aldus Bart Waasdorp.

Luxe zwarte greeploze keuken Hal2, Klantervaring ASWA Keukens

Favoriete plek

De sierlijke en riante aanbouw vergroot het leefgenot, legt een heerlijke verbinding met het buitenleven en biedt plek aan een ruime living én het privédomein – bestaande uit een slaap-, bad- en kleedkamer – van de opdrachtgevers. Het patiotuintje waarop je vanuit beide ruimtes in de aanbouw zicht hebt, vormt een leuk detail in het nieuwe gedeelte van de woning. “Nu we er wonen, is het leuk om te zien dat ieder gezinslid zo zijn of haar favoriete plekje heeft om even in alle rust huiswerk te maken, te lezen of te werken. ’s Avonds komen we meestal samen in de tv-kamer van de kinderen of zitten we met z’n tweetjes lekker in de aanbouw en genieten we onder meer van het uitzicht op de tuin. We zijn zo ontzettend trots op het eindresultaat. Het voelt soms nog
onwerkelijk dat dit óns huis is.”

Hal2 Architecten 

Op maat gemaakt interieurconcepten die je identiteit weerspiegelen. Hal2 legt de lat hoog, ontwerpt, realiseert en ontzorgt.  Meer informatie vind je op www.hal2.nl

BEKIJK ONZE BROCHURE PLAN JOUW AFSPRAAK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.