fbpx
Familiehistorie in nieuw jasje The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

Familiehistorie in een nieuw jasje

B-covered & Van Heugten Baddesign

Een riante jaren-’30-woning in een pittoresk Brabants dorp met een ruime tuin – what’s not to love? Toen deze karakteristieke woning overging van ouders op zoon, moest er echter nog wel het een en ander aan gebeuren om er een huis van te maken dat aansluit bij het leven van vandaag de dag. Het team van B-covered wist precies wat het te doen stond en realiseerde een huis dat past bij de setting, de leefsituatie en het karakter van de bewoners.

Copyright ©2021 Tekst Evelien de Raaff Fotografie Jaro van Meerten, The Art of Living magazine

Familiehistorie in nieuw jasje The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

Een gastvrij ontvangst

Zoals je mag verwachten van een woning in een Brabants dorp, is er niet één, maar zijn er maar liefst twee entrees. Aan de voorzijde bevindt zich de hal met trap naar de bovenverdieping. De zwart-witte vloertegels, de klassieke trap en de groengrijze wanden en moderne, zwarte deuren geven de entree een eigentijds karakter zonder afbreuk te doen aan het jaren-’30-karakter. “Een huis mag best verrassen”, vertelt interieurontwerper Pieter van der Spank van B-covered, “maar het moet wel aansluiten bij de verwachtingen die je van een woning hebt. Het blijft een jaren-’30-woning en ook daar houd je rekening mee bij het ontwerpen.” Niet alleen de sfeer, maar ook de praktische zaken doen ertoe. Aan de achterzijde bevindt zich daarom de tweede entree, ‘de achterom’: een praktische ontvangst die je uitnodigt meteen door naar binnen te lopen.

Stijlvolle leefkeuken

Ook de oorspronkelijke indeling van de woning werd flink op de schop genomen. Waar eerst keuken en living van elkaar gescheiden waren, werd nu een dynamische leefruimte gecreëerd. De keuken, gerealiseerd door ASWA Keukens, is hierdoor echt een leefkeuken geworden: de bewoners koken en eten er gezamenlijk en door middel van de glazen haardwand met natuurstenen cassette staat de keuken in verbinding met de woonkamer. Aan de achtergevel werden ook de kleine, traditionele ramen onder handen genomen en vervangen door grote, glazen puien die woning en tuin aan elkaar koppelen.

Familiehistorie in nieuw jasje The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

Familiehistorie in nieuw jasje The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

Stalen binnendeuren

Over één hoekje verheugt de man des huizes zich in het bijzonder: “De kastenwand met de twee stalen deuren, waarvan de ene naar de entree leidt en de andere naar de keldertrap, is een van mijn favoriete plekken in huis geworden. Ik vind de afwerking perfect geslaagd en het bloemenbehang en de wandspot geven het geheel iets sfeervols.” Sfeer is key voor B-covered. Persoonlijke elementen mogen niet in een woning ontbreken. “Een huis moet iets van jóú hebben”, licht interieurarchitect Trudy Heerkens toe. Voor de afstyling nam zij de vrouw des huizes mee naar Vorspaget Home om naar hartenlust accessoires zoals kaarsen, kussens, plaids, vazen en kunstbloemen uit te zoeken. “Ik kwam met een bus vol items bij de woning aan en aan het eind van de dag ging de bus leeg terug”, vertelt Trudy. “De bewoonster en ik hebben er oprecht van genoten om de woning een finishing touch te geven.”

Hotelchic masterbedroom

De masterbedroom is gesitueerd in een zijvleugel en strekt zich uit tot in de tuin in door middel van een ronde erker vol grote raampartijen. Bij het ontwaken hebben de bewoners direct zicht op de bloemen en planten. De meubels van de masterbedroom zijn opnieuw bespoten en gerestyled en ook de vloer is vernieuwd. En suite bevinden zich een sauna, badkamer en inloopkast. Al met al is de masterbedroom stijlvol ingericht. “We zijn zeer tevreden met de gang van zaken”, vertelt de bewoner. “Zowel de interieurarchitecten van B-covered als alle betrokken partijen, van Bouwbedrijf van de Ven tot aan Hendriks Installatietechniek.” Ook B-covered kijkt vol tevredenheid terug op dit project. Pieter: “Voor ons is het belangrijk dat we een klik hebben met de bewoners. We moeten weten hoe ze willen leven, waar ze zich prettig bij voelen.”

Familiehistorie in nieuw jasje The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

Familiehistorie in nieuw jasje The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

Nieuwste van het nieuwste

In de woning bevinden zich twee badkamers: één voor de kinderen en één voor de ouders. Beide badkamers zijn op maat gemaakt door Van Heugten Baddesign. Met de nachtblauwe hexagontegels, de koperen kranen en waskommen op het zwarte meubel is de jongensbadkamer een mancave voor ontspanning. De stoere zwarte badkuip is wellicht de grootste eyecatcher. “De badkuip was oorspronkelijk wit”, vertelt de bewoner, “maar met speciale autolak kreeg het bad een strak, zwart jasje.” De ouderbadkamer straalt een heel andere atmosfeer uit. De hoogglanstegels in visgraatmotief, het witte meubel en de voegloze keramische betonlooktegels van 1 meter bij 3 meter, in matchbook geplaatst, geven het geheel de ambiance van een boetiekhotel. De inloopdouche tilt luxe naar een hoger level. Een bijzonder detail is het bedieningspaneel dat gebaseerd is op de vroegere radio’s. Met een regendouche, een waterval en lichttherapie kunnen de man en vrouw des huizes hier helemaal tot rust komen.

Familiehistorie in nieuw jasje The Art of Living, Klantervaring ASWA Keukens

Een andere wereld in je tuin

Het hotelgevoel reikt tot ver in de tuin. Bij het zwembad, de jacuzzi en het poolhouse krijg je het ultieme vakantiegevoel. Dichter bij huis vormt de overkapping een verlengde van de leefkeuken. Niet alleen qua stijl, maar ook zeker qua sfeer. De zitkuil is een perfecte plek om in de zomer gezellig te borrelen. “De zitkuil is niet toevallig een zitkuil geworden”, legt Pieter uit. “Er is volop rekening gehouden met de zichtlijnen vanuit de keuken. Wanneer je nu aan de eettafel zit, kijk je rechtstreeks de tuin in. Een beter, onbelemmerd uitzicht dan dat kun je niet hebben.”

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

B-Covered

B-covered is een bevlogen interieurbureau in het hart van designstad Eindhoven. Al meer dan twintig jaar verrast B-covered opdrachtgevers met eigenzinnige en unieke oplossingen voor de mooiste en fijnste woon- en werkomgevingen. Het team van B-covered streeft naar een zo zorgeloos en optimaal mogelijk traject met een eindresultaat waar de opdrachtgever zichzelf in herkent. Wie de showroom van B-covered binnenstapt voor een intakegesprek, voelt zich meteen alsof hij in een levend moodboard is beland. De interieurarchitecten weten de opdrachtgevers keer op keer te verrassen. Net dat beetje buiten je comfortzone; net dat beetje extra. Vanaf het eerste idee tot de ruwbouw en tot slot de bloemen op tafel; dankzij de turnkey-aanpak wordt de opdrachtgever volledig ontzorgd. “Elk project is voor ons een teamprestatie”, aldus B-covered-eigenaar Sebastiaan Eerhart. “Het is een wisselwerking tussen opdrachtgevers, ons team en alle andere betrokken partijen. www.b-covered.com

BEKIJK ONZE BROCHURE PLAN JOUW AFSPRAAK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.