fbpx
Keuken inspiratie Keukenopstellingen, ASWA Keukens

Keukenindelingen

Welke keukenindeling kies jij?

Yes! Het is tijd voor een nieuwe keuken. Je bent er helemaal klaar voor. Maar welke keukenindeling is het meest geschikt? Dit is elke keer anders. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, vorm van de keuken én gewenste functionaliteit zijn er verschillende keukenindelingen mogelijk. Benieuwd welke het beste bij jouw keuken past? We zetten een aantal indelingen op een rij. Zo maak jij de juiste keuze en haal je het maximale uit je keuken.

Plan nu jouw adviesgesprek

Welke keukenopstellingen zijn er, ASWA Keukens

Welke keukenindelingen zijn er?

Keukenopstellingen ASWA Keukens

Keuken met kookeiland

Een keuken met kookeiland is een populaire en stijlvolle keukenindeling. Dat je deze opstelling tegenwoordig veel terugziet, is niet voor niets. Een kookeiland biedt namelijk veel voordelen. Extra werkruimte, veel opbergruimte én een plek om gezellig te koken en eten… Met een kookeiland creëer je dus meer dan alleen een keuken.

Er wordt vaak gekozen om een zitgedeelte in het eiland te verwerken. Zo vormt het een gezellige plek waar je geniet van een ontbijtje met familie of een borrel of diner met vrienden. Afhankelijk van je ruimte worden de afmetingen van het kookeiland bepaald. Ook in een kleine keuken kan een kookeiland dus goed tot zijn recht komen!

Meer over de keuken met kookeiland

Keukenopstellingen schiereiland keuken, ASWA Keukens

Keuken met schiereiland

Een keuken met schiereiland is een keukenindeling waarbij het eiland aan één kant vastzit aan de keukenwand. Aan de andere kant staat deze vrij. In vergelijking met een vrijstaand eiland biedt een schiereiland met name in kleine keukens veel voordelen. Deze neemt namelijk minder ruimte in beslag. Een ander voordeel van een keuken met schiereiland is dat er waarschijnlijk minder aansluitingen verplaatst hoeven te worden. Deze keukenindeling is dus wat compacter en makkelijker in aanleg.

Een schiereiland is vaak voorzien van keukenkastjes, een werkblad en eventueel een spoelbak of kookplaat. Daarnaast kan het eiland fungeren als eetbar óf als een scheiding tussen de keuken en aangrenzende ruimte. Over veelzijdig gesproken.

Vaak wordt gedacht dat een schiereiland de loopruimte blokkeert. Als je kiest voor een slimme indeling, is niets minder waar!

Meer over de keuken met schiereiland

Keukenopstellingen U-vorm keuken, ASWA Keukens

U-keuken

Een U-vorm keuken is opgebouwd uit drie rechte zijden. Zoals de naam al doet vermoeden, ontstaat hierdoor een U-vorm. Bij een traditionele U-keuken is elke zijde tegen een wand geplaatst. Tegenwoordig zijn er meerdere variaties mogelijk. Omdat de keukenindeling veel ruimte nodig heeft, is deze met name geschikt voor middelgrote tot grote keukens.

Met een speelse U-vorm keuken heb je alles binnen handbereik. Hierdoor benut je de ruimte optimaal. Het is een perfecte keukenindeling voor mensen die graag koken en veel werkruimte nodig hebben. Om nóg meer werk- en opbergruimte te creëren, kun je ervoor kiezen om een kook- of schiereiland toe te voegen. Zorg er dan wel voor dat er voldoende bewegingsvrijheid overblijft.

Meer over de U-keuken

Keukenopstellingen L-vorm keuken, ASWA Keukens

L-keuken

Een L-vorm keuken is een keukenindeling waarbij de kasten en werkbladen zich bevinden langs twee aangrenzende muren. Hierdoor heeft de opstelling de vorm van een L. Een L-vorm keuken wordt vaak in de hoek van de ruimte geplaatst. Van deze hoek kun je optimaal gebruik maken door er bijvoorbeeld een draaicarrousel of een paar hoeklades te plaatsen.

De L-vorm keuken is erg efficiënt omdat deze zowel de hoek als de lengte van de keuken omvat. Bovendien heb je alles binnen handbereik. En heb je plek over? Dan kun je ervoor kiezen om de eettafel in de open ruimte te zetten.

Meer over de L-keuken

T-keuken, ASWA Keukens

T-keuken

Een T-vormige keuken is een keukenindeling waarbij de keukenkasten en apparaten langs de muur zijn geplaatst. Het lange gedeelte van de T vormt een schiereiland, dat een karakteristiek kenmerk van deze indeling is. Dit schiereiland biedt extra werkruimte en kan ook dienen als kookeiland. Vaak wordt er aan het schiereiland ook een bar toegevoegd voor extra functionaliteit.

Meer over de T-keuken

Keukenopstellingen rechte keuken, ASWA Keukens

Rechte keuken

Een rechte keuken wordt langs één wand geplaatst. Een ideale opstelling voor kleine ruimtes waar minder werk- en opbergruimte nodig is. Het is een compacte keukenindeling waar toch genoeg ruimte is voor inbouwapparatuur. Een relatief kleine ruimte kan op deze manier toch optimaal worden benut.

Het indelen van een rechte keuken is relatief eenvoudig. De koelkast bevindt zich vaak aan het uiteinde van de keuken. Aan de andere kant wordt vaak het kookveld geplaatst. Omdat een rechte keuken wat minder opbergruimte biedt, is het verstandig om bovenkastjes te plaatsen.

Meer over de rechte keuken

Keukenopstellingen parallel keuken, ASWA Keukens

Parallel keuken

Een parallel keuken is een keukenindeling waarbij twee losse, rechte keukenelementen tegenover elkaar worden geplaatst. Het is mogelijk om beide delen tegen een muur te plaatsen. Ook kun je ervoor kiezen om één deel tegen de muur en één deel in de kamer te plaatsen. De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos.

De parallel keuken staat bekend om de zeeën van opbergruimte. Ook is er aan efficiëntie geen gebrek. De kookplaat, oven, gootsteen en vaatwasser zitten allemaal dicht bij elkaar. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de ruimte tussen de twee keukenblokken. Zo is het natuurlijk wel fijn dat de keukendeurtjes of -lades tegenover elkaar goed open kunnen. Anderzijds mag de ruimte niet té groot zijn. Dan verliest de keukenindeling zijn functionaliteit.

Meer over de parallel keuken

Kookeiland kleine keuken | ASWA Keukens

Kleine keuken

Ook voor een compacte keuken kunnen wij een passend keukenontwerp maken. Door de jarenlange ervaring kunnen wij binnen elk budget een droomkeuken realiseren. Een kleine keuken is niet gebonden aan een stijl. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om zowel de moderne als de landelijke stijl in een compacte keuken te realiseren.

Meer over de kleine keuken

Keukenopstellingen, ASWA Keukens

Voor welke keukenindeling kies jij?

Eén ding is zeker. Je keuken valt of staat bij de juiste opstelling. Het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte, gewenste functionaliteit én persoonlijke wensen. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste keukenindeling? Wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.

X
Deskundig advies | ASWA Keukens

Advies nodig?

Plan nu vrijblijvend een gesprek in en dan kijken we samen welke indeling het beste past in jouw woning.