Keukeninspiratie voor een parallel keuken

- Tips & Tricks

De parallel keuken is een efficiënte keukenopstelling die bestaat uit twee rechte keukenelementen die tegenover elkaar worden geplaatst. Met een deze keukenopstelling benut je de ruimte optimaal en creëer je een optimale plek om te koken.

Keuken parallel opstelling

Met deze keukenopstelling ontstaat er een lange smalle keuken die veel opbergruimte biedt en efficiënt is ingericht. In deze opstelling zijn de kookplaat, oven, gootsteen en vaatwasser dicht bij elkaar geplaatst, waardoor je gemakkelijk kunt koken en alle benodigdheden bij de hand hebt. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze keuken in te richten, zo kun je ervoor kiezen om beide delen tegen een muur te plaatsen of één deel tegen de muur en één deel in de kamer. Door goed te kijken naar de beschikbare ruimte en de gewenste functionaliteit, kun je een keuken ontwerpen die volledig aan jouw wensen voldoet.

Parallel keuken met kastenwand

Wil jij net iets meer opbergruimte? Combineer het kookgedeelte van jouw keuken dan met een kastenwand. De kastenwand kan dienen als voorraadkast of om keukenapparatuur in te bouwen. Door te kiezen voor een kastenwand in dezelfde stijl en kleur als de parallel keuken ontstaat er een mooie eenheid en rust in de keuken.

Parallel keuken met bar

Een parallel keuken met bar is een ideale opstelling voor wie graag kookt en tegelijkertijd wil genieten van gezelligheid. Door de bar aan één van de keukenblokken toe te voegen, creëer je een sfeervolle zitplek waar je gezellig kunt eten. Een bijkomend voordeel van deze opstelling is dat de ruimte tussen de keukenblokken gebruikt kan worden om extra opbergruimte te creëren. Je kan er extra kastjes of lades inbouwen.

Parallel keuken kopen bij ASWA Keukens?

Ben jij opzoek naar een parallel keukenopstelling? Bij ASWA Keukens bieden we keukens op maat! Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk wat de mogelijkheden in een van onze showrooms. Al onze vestigingen vind je hier!

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: