Keukenapparatuur Gaggenau wijnklimaatkast, ASWA Keukens

Wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast, ook wel wijnkoelkast of wijnkast genoemd, zorgt ervoor dat de wijn op de optimale temperatuur kan worden geserveerd. Ook voor het rijpingsproces van de wijn in het van belang dat hij met de juiste temperatuur rust. Verschillende formaten en uitvoeringen zijn mogelijk. Afhankelijk van het formaat kan de wijn op twee temperaturen bewaard worden.

Sub-Zero Wolf wijnklimaatkast

Waarom een wijnklimaatkast kopen?

De optimale omgeving voor het bewaren van wijnen vraagt om een donkere ruimte, een constante temperatuur, de juiste luchtvochtigheid en een stabiele luchtcirculatie. Waar normaal een wijnkelder hiervoor de ideale ruimte is, is natuurlijk niet iedereen in het bezit van zo’n kelder. Daarom is een wijnklimaatkast onmisbaar voor de echte wijnliefhebber. Flessen wijn kunnen hier, zo nodig op twee temperaturen, onder gunstige omstandigheden worden bewaard.

Formaat wijnklimaatkast

Er zijn verschillende formaten als het gaat om wijnklimaatkasten. Van een oven formaat voor 12 flessen (45 cm) tot koelkastformaat voor 218 flessen (180 cm), het is allemaal mogelijk. Bij de modellen vanaf 80 cm is het mogelijk om 2 temperatuurfases in te stellen waardoor je zowel witte als rode wijn op de juiste temperatuur kunt bewaren.

Design wijnkoelkast

Een wijnkoelkast is niet alleen functioneel, maar daarnaast ook een mooie toevoeging aan de keuken. Afhankelijk van het merk, bestaan er verschillende uitvoeringen. Zo hebben AEG en Miele wijnkasten die perfect in lijn met de ovens gecombineerd kunnen worden. Daarnaast bestaan er ook wijnklimaatkasten bij Sub-Zero en Boretti  uitgevoerd in stoer rvs. Tot slot biedt Gaggenau ook wijnklimaatkasten aan waarbij het frame in het materiaal van de keuken kan worden uitgevoerd. Hierdoor ontstaat er een strakke uitstraling waarin de wijnkast een subtiele rol speelt.

Luxe keukenapparatuur Kaelo wijnkoeler, ASWA Keukens

Kaelo wijnkoeler

Kaelo is een geïntegreerde wijnkoeler die jouw fles wijn perfect op temperatuur houdt na het openen. Het kan in bijna elk materiaal ingebouwd worden en biedt een zorgeloze en mooie manier om te genieten van wijn, champagne, water of frisdranken. Het gepatenteerde koelsysteem creëert een jas van koude licht rondom de fles zodat deze perfect gekoeld en droog blijft.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan snel een kijkje bij een van de apparatuurmerken of vraag de gratis brochure aan.

BROCHURE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.