Graniet keukenblad Jetstone, ASWA Keukens

Graniet keukenblad

Een graniet keukenblad zorgt ervoor dat jouw keuken een luxe en unieke uitstraling krijgt. Het is een bijzonder duurzaam product en wordt daarom al jarenlang veel gekozen als materiaal in de keuken. Er zijn verschillende steensoorten en kleurtinten verkrijgbaar.

Graniet keukenblad Jetstone, ASWA Keukens

Wat is graniet?

Graniet is een stollingsgesteente dat door de natuur wordt gevormd. Op verschillende plekken op de wereld wordt graniet gewonnen. Omdat ieder winningsgebied zijn eigen kleur en structuur heeft, is er veel diversiteit binnen de granietsoorten. Dit heeft als voordeel dat er geen een hetzelfde granieten blad bestaat. De meeste granietsoorten zijn redelijk grof van structuur wat als gevolg heeft dat er oppervlakteputjes kunnen ontstaan. Dit doet niks af aan de kwaliteit maar is een eigenschap van het natuurproduct.

Graniet keukenblad Jetstone, ASWA Keukens

Voor- & nadelen graniet keukenblad

Benieuwd of een graniet keukenblad past bij jouw situatie? We hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

  • Krasbestendigheid ++++
  • Hittebestendigheid ++++
  • Vlekbestendigheid +++
  • Stootbestendig +++
Keukenblad Graniet, SieMatic Urban - SieMatic keuken landelijk modern design, ASWA Keukens

Afwerking graniet werkblad

Ook bij graniet bestaan er verschillende mogelijkheden voor de afwerking van het oppervlak. Door het polijsten van het blad ontstaat er een glanzende uitstraling. Een aantal granietkleuren zijn echter ook te verkrijgen met een matte afwerking: gezoet (matglans), satin (geborsteld) en gevlamd (geruwd). Deze matte afwerkingen geven het blad een stoer en robuust uiterlijk maar zorgen ook voor een relatief open toplaag. Dit betekend dat het blad gevoeliger is voor vlekken en vettigheid waardoor het de eerste maanden wat donkerder van kleur zal worden.

Jetstone graniet keukenblad - keukenblad, ASWA Keukens

Onderhoud graniet aanrechtblad

Graniet is een heel hard materiaal wat het bestand maakt tegen krassen en in zekere mate hitte. Wel wordt aangeraden om altijd een onderzetter te gebruiken bij hete pannen en ovenschalen om een thermoshock te voorkomen waardoor onherstelbare schade kan worden veroorzaakt. Het aanrechtblad is voldoende bestendig tegen vlekken maar je moet wel opletten met bijtende en zure stoffen omdat deze de bovenste laag van het blad kunnen aantasten. Kijk voor meer informatie over het onderhoud van jouw composieten werkblad bij: Hoe onderhoud ik mijn granieten werkblad?

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keukenblad, jouw stijl

Spreekt dit materiaal je aan? Stel dan je eigen kleurenpalet samen in je eigen online moodboard.  

Moodboard maken

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.