fbpx
Lacanche Fornuis met gaskookplaat, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Fornuis

Er is tegenwoordig veel keuze in de verschillende soorten fornuizen. Er zijn een aantal keuzes die je moet maken over de kookplaat, maar ook over de oven. Hoeveel ovens wil je? Welke functies moet deze oven bezitten? Wil je koken op gas of inductie? En hoeveel pitten denk je nodig te hebben? Dit zijn een aantal vragen die een rol spelen bij het uitzoeken van het juiste fornuis. Lees hieronder verder en kijk of een fornuis past in jouw nieuwe keuken.

Plan hier jouw adviesgesprek

Showroomkeuken hout met inductiefornuis, ASWA Keukens Dordrecht

Luxe Eggersmann keuken met Wolf fornuis, ASWA Keukens

Wat is een fornuis?

Een combinatie van een kookplaat en oven ineen. Fornuizen zijn losstaande apparaten die je vrijstaand kunt plaatsen of kunt inbouwen tussen twee kasten. Het formaat van een fornuis varieert per merk. Bekende merken die een fornuis in hun assortiment hebben zijn Pelgrim en Boretti en WOLF. De standaard fornuizen variëren binnen dit assortiment van 60 cm tot en met 120 cm.

Inductie fornuis Boretti, ASWA Keukens

Inductiefornuis of gasfornuis?

Bij fornuizen wordt vaak gedacht aan een robuust uiterlijk met grove gietijzeren pannendragers die het mogelijk maken om op gas te koken. Nadeel van een gasfornuis is dat het lastig is schoon te maken en naar verwachting verdwijnt het gas in 2050. Daarom is het tegenwoordig ook mogelijk om voor een fornuis met inductiekookplaat te kiezen. Inductie is veel makkelijker in onderhoud, de temperatuur is nauwkeuriger te bepalen en het is veiliger.

AGA Fornuis met oven wit, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Fornuis met oven

Bij de meeste merken voor een fornuis kun je kiezen uit een of twee ovens. Twee ovens zijn handig als je op verschillende temperaturen tegelijk wilt bakken. Wanneer je kiest voor één oven is er een grotere ruimte voor bijvoorbeeld grote ovenschalen of meerdere pizza’s. Er bestaan ook merken die meerdere ovens aanbieden zoals AGA of Steel.

Fornuis maatwerk keuken, ASWA Keukens

Kleur en materiaal fornuizen

De meest voorkomende kleuren van fornuizen zijn zwart en rvs. Maar er is ook een optie tot het kiezen van een kleurrijk fornuis. Steel en AGA bieden veel verschillende kleuren aan wat een uniek beeld zal geven aan jouw keuken.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.