NIEUW: SieMatic Mondial

- Nieuws

Tijdens de internationale woonbeurs EuroCucina 2022 in Milaan gaat een nieuwe lijn van het premium- en luxe keukenmerk SieMatic in première. De SieMatic showroom in Monte Santo, vlak bij het centrum in Milaan, wordt omgebouwd tot een podium voor de nieuwe stijlwereld ‘SieMatic Mondial‘. Een keukenstijl die zich richt op het nieuwe luxe segment.

Première EuroCucina 2022

Keukenspecialisten, journalisten en interieuraanbidders worden dit weekend door SieMatic uitgenodigd om tijdens de internationale woonbeurs EuroCucina 2022 / Salone del Mobile in Milaan deze nieuwe stijlwereld te ervaren. Een wereld die, met zijn visionaire ontwerptaal gebaseerd op geometrische vormen en expressieve materialen, een inspirerende blik geeft op de toekomst van het nieuwe luxe.

FTK (Technology For the Kitchen)

Dit gebeurt tijdens de 23e editie van de EuroCucina beurs. Tijdens deze woonbeurs laten 82 bedrijven, op 16.000 m2, de nieuwste trends en ontwikkelingen zien met betrekking tot innovatie, efficiëntie en duurzaamheid. De beurs bestaat uit meerdere nevenevenementen, waaronder FTK (Technology For the Kitchen). Dit is de belangrijkste showcase voor de evolutie van keukens. Het perfecte moment voor SieMatic om met haar nieuwe concept in wereldpremière te gaan.

SieMatic Mondial, SieMatic keuken, ASWA Keukens

Het nieuwe luxe

Luxe draait allang niet meer alleen om de mooiste auto’s, de designertas of een villa aan de Côte d’Azur. Door de toenemende welvaart, innovaties en connectiviteit krijgen steeds meer mensen toegang tot luxe. Het gaat alleen niet meer over “wat ik heb”, maar meer over “wie ik ben”. Een goed voorbeeld hiervan is het groot (toenemende) aantal influencers.

Deze veranderende, evoluerende wereld van luxe heeft SieMatic keukens bewogen om een nieuwe stijlwereld te ontwikkelen: SieMatic Mondial. Dit is afgeleid van het Franse ‘Le Monde’ (de wereld). Afgeleid aan de bouw- en levensstijl die zich wereldwijd aan het ontwikkelen is. Deze is zeer luxueus en subliem en daarbij draait het om hoge kwaliteit en vakmanschap.

SieMatic keuken, ASWA Keukens

Stijlwereld SieMatic Mondial

De nieuwe ‘luxe’ consument legt de lat steeds hoger, dit is ook te merken aan de keuzes die ze maken. Ze willen zich laten inspireren en emotioneel aangetrokken voelen. Doordat de wereld van luxe is veranderd, heeft SieMatic een nieuw keukenconcept ontwikkeld dat aansluit bij deze behoefte: de eigentijdse luxe keuken.

SieMatic heeft dit vertaald naar de nieuwe stijlwereld ‘SieMatic Mondial’. Een wereld waar geometrie, expressie en culturele waarde centraal staan. Dit resulteert in een unieke keuken met subtiele ronde vormen, luxueuze glaskasten en filigrane aluminium frames. Met gedurfde kleuren en materialen, gecombineerd met eenvoud en sensualiteit. Het fascinerende samenspel geeft de keuken een verbluffende aanwezigheid en laat hem tegelijkertijd opgaan in de omringende architectuur.

De geometrische vormen staan voor eenvoud en simpliciteit en dit wordt gecombineerd met expressieve materialen die staan voor weelde/rijkdom. Door de combinatie en samenspel van de vormen, materialen en kleur creëer je een elegante en ingetogen ruimte waar de keuken mooi tot uiting komt.

Productinnovaties

In deze nieuwe lifestyle zijn veel vernieuwende en innovatieve product veranderingen:

  • Deurstijl: deze wordt vormgegeven met omlijsting en fijne facetstructuur. Deze is verkrijgbaar voor de onder- en bovenkast in drie verschillende soorten fineerkleuren.
  • Grepen: deze zijn geometrische en beeldhouwkundig. Verkrijgbaar in twee verschillende kleuren.
  • Monoblok eiland: een eiland dat aan alle vier de zijdes wordt omhuld met drie centimeter dik natuursteen van StoneDesign. De panelen staan op de vloer waardoor het eruit ziet als een stenen blok. Het eiland van StoneDesign is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en in een diepte tot 110 centimeter.
  • Ronde tafel: een werkblad in sandwichconstructie, verkrijgbaar in de drie StoneDesign kleuren. De onderconstructie en pilaar zijn verkrijgbaar in de drie soorten fineerkleuren en beschikbaar in een diameter van 145 tot 165 centimeter.
  • Ovaal werkblad: een werkblad in sandwichconstructie met een zelfdragende tafelblad in de vorm van een halve cirkel, met een diameter van maximaal 105 centimeter. Dit werkblad is verkrijgbaar in alle drie de StoneDesign kleuren.
  • Glazen vitrinekasten met gecanneleerd glas:  dit zijn vitrinekasten van de SieMatic SLX lijn met dichtbij elkaar geplaatste parallelle groeven.

Ontdek alle stijlwerelden

SieMatic behoort al decennialang tot de absolute top van de internationale keukenmarkt. Ze hebben diverse prijzen binnengehaald met hun innoverende keukenconcepten en interieursystemen. Op dit moment heeft SieMatic, naast SieMatic Mondial, nog vier verschillende stijlwerelden. Neem een kijkje bij de stijlwerelden UrbanPure, Classic en SLX en ontdek welke stijl bij jou past!

SieMatic keuken prijs

Wat kost nou een SieMatic keuken? Dit is lastig te beantwoorden. Een keuken bestaat uit veel onderdelen van verschillende leveranciers, voor elk onderdeel maak je zelf de keuze van wie en hoe het eruit ziet. De keuzes voor materialen en merken bepalen uiteindelijk wat de keuken kost. Ondanks dat een opstelling geheel gelijk blijft, kunnen verschillende keuzes een groot verschil maken in prijs. Daarom is het belangrijk dat je vooraf een budget bepaald, zodat onze adviseurs jouw droomkeuken kunnen ontwerpen binnen het vastgestelde budget. Wil je meer lezen over wat een keuken kost? Dat kan hier.

SieMatic Mondial keuken kopen?

Wil je een SieMatic Mondial keuken kopen? De samples zijn te zien vanaf medio september 2022 en wij zijn een van de eerste in Nederland die dit gaan verkopen. Dit zal zijn vanaf oktober 2022. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Of ga aan de slag met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: