Greeploze keukenapparatuur voor een strak design

- Tips & Tricks

Een echte trend in de keukenwereld is een greeploze keuken. Kenmerkend door de minimalistische uitstraling, geeft het een strakke look aan de keuken. Zelfs apparatuur kan tegenwoordig greeploos worden weggewerkt.

Eggersmann Keukens E30, ASWA Keukens

Wat is een greeploze keuken?

Vaak kiest men voor een greeploze keuken omdat het een strakke uitstraling geeft. Er zijn verschillende mogelijkheden om een keuken greeploos te maken. Zo kun je kiezen voor een greeplijst. Dit betekent dat er achter het front van een keukenkast een ruimte zit om het front vast te pakken. Voor koelkasten en vaatwassers is het mogelijk om deze helemaal weg te werken achter deze fronten. Door de tussenruimte van de greeplijst, is het mogelijk om deze apparaten te openen. Lees hier meer greeploze keukens. 

Greeploze vaatwasser en koelkast

Verschillende merken hebben apparaten ontwikkeld die het mogelijk maken om de keukenapparatuur greeploos te openen zonder dat er een greeplijst nodig is. Dit kan van toepassing zijn bij keukens waarbij je kasten opent door middel van push-to-open. Hierbij open je de kast van een keuken door tegen het front aan te drukken. Miele heeft het knock-2-open systeem ontwikkeld waardoor je de vaatwasser greeploos kunt openen. Door middel van 2 klopjes tegen de deur van de vaatwasser opent deze ongeveer 10cm. Daarnaast heeft Siemens het OpenAssist systeem dat bij een lichte aanraking de deur laat openen. Ook hebben verschillende merken zoals Miele en Siemens koelkasten in hun assortiment die door middel van druk tegen het front openen.

Siemens vaatwasser met besteklade, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Greeploze ovens

Miele heeft zich nog verder ontwikkeld op het gebied van greeploze apparatuur. Met de komst van ArtLine is een designlijn op de markt gekomen die volledig greeploze ovens bevat. Door een Touch2Open toets op het bedieningspaneel wordt de deur van de oven geopend. Daarnaast zorgt de SoftOpen-technologie voor een vloeiende opening van de deur die vlak voor het einde wordt gedempt.

Ook Gaggenau heeft in haar 400 serie greeploze ovens. Door een knopje verwerkt in het TFT-Touchdisplay wordt de deur geopend.

Miele Keukenapparatuur greeploos grafiet oven en warmhoudlade, ASWA Keukens

Greeploze luxe apparatuur

Diverse merken bezitten vacumeer- en warmhoudlades die volledig greeploos zijn. Hierdoor zijn deze apparaten uitstekend te combineren met andere ovens. Je kunt ze openen door middel van push-2-open.

Greeploze keukenapparatuur kopen?

Wil je graag meer weten over de greeploze keukenapparatuur? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

BEKIJK MAGAZINE MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Lees ook: