fbpx
Keukenapparatuur Gaggenau wijnklimaatkast met donker met donker houten frame, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Wijnkoelkast

Een wijnkoelkast, ook wel wijnklimaatkast of wijnkast genoemd, zorgt ervoor dat de wijn op de optimale temperatuur kan worden geserveerd. Ook voor het rijpingsproces van de wijn in het van belang dat hij met de juiste temperatuur rust. Verschillende formaten en uitvoeringen zijn mogelijk. Afhankelijk van het formaat kan de wijn op twee temperaturen bewaard worden.

« Terug naar overzicht

Showroomkeuken Siemens wijnklimaatkasten, ASWA Keukens Hilversum

Sub-Zero Wolf Wijnklimaatkast gecombineerd met koelkast en vriezer, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Waarom een wijnklimaatkast kopen?

De optimale omgeving voor het bewaren van wijnen vraagt om een donkere ruimte, een constante temperatuur, de juiste luchtvochtigheid en een stabiele luchtcirculatie. Waar normaal een wijnkelder hiervoor de ideale ruimte is, is natuurlijk niet iedereen in het bezit van zo’n kelder. Daarom is een wijnklimaatkast onmisbaar voor de echte wijnliefhebber. Flessen wijn kunnen hier, zo nodig op twee temperaturen, onder gunstige omstandigheden worden bewaard.

Keukenapparatuur Miele wijnklimaatkast met ovens, ASWA Keukens

Formaat wijnklimaatkast

Er zijn verschillende formaten als het gaat om wijnklimaatkasten. Van een oven formaat voor 12 flessen (45 cm) tot koelkastformaat voor 218 flessen (180 cm), het is allemaal mogelijk. Bij de modellen vanaf 80 cm is het mogelijk om 2 temperatuurfases in te stellen waardoor je zowel witte als rode wijn op de juiste temperatuur kunt bewaren.

Gaggenau Wijnklimaatkast met houten front, Keukenapparatuur ASWA Keukens

Design wijnkoelkast

Een wijnkoelkast is niet alleen functioneel, maar daarnaast ook een mooie toevoeging aan de keuken. Afhankelijk van het merk, bestaan er verschillende uitvoeringen. Zo hebben AEG en Miele wijnkasten die perfect in lijn met de ovens gecombineerd kunnen worden. Daarnaast bestaan er ook wijnklimaatkasten bij Sub-Zero en Boretti  uitgevoerd in stoer rvs. Tot slot biedt Gaggenau ook wijnklimaatkasten aan waarbij het frame in het materiaal van de keuken kan worden uitgevoerd. Hierdoor ontstaat er een strakke uitstraling waarin de wijnkast een subtiele rol speelt.

Luxe keukenapparatuur Kaelo wijnkoeler, ASWA Keukens

Kaelo wijnkoeler

Kaelo is een geïntegreerde wijnkoeler die jouw fles wijn perfect op temperatuur houdt na het openen. Het kan in bijna elk materiaal ingebouwd worden en biedt een zorgeloze en mooie manier om te genieten van wijn, champagne, water of frisdranken. Het gepatenteerde koelsysteem creëert een jas van koude licht rondom de fles zodat deze perfect gekoeld en droog blijft.

Online Moodboard Maken, ASWA Keukens

Jouw keuken, jouw stijl

Kriebelt het om aan de slag te gaan met jouw keuken en ben je opzoek naar inspiratie? Begin alvast met onze online moodboard-tool; de perfecte basis voor een eerste gesprek met een van onze adviseurs. Klik op onderstaande link en plan direct je afspraak in. 

MAAK MOODBOARD PLAN ADVIESGESPREK

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.