Uw keukenontwerp in BIM

- Nieuws

ASWA levert vanaf nu 3D-keukentekeningen aan in IFC-formaat (BIM)! Een van de oplossingen van het keukenvraagstuk voor efficiënter en effectiever bouwen.

Door de software update die onlangs heeft plaatsgevonden, kan ASWA voortaan open IFC-bestanden (BIM) aanleveren van de 3D-keukentekeningen, bijvoorbeeld voor integratie in andere BIM-software. Voorheen werden deze ook aangeleverd in DXF-formaat, bestandsformaat van AutoCAD-tekeningen.

De slimme (3D) visualisatie van BIM is een perfecte ondersteuning bij de beeldvorming van uw project. Met een 3D visualisatie kunnen wij direct communiceren met uitvoerder én eindgebruiker! Uiteraard profiteren ook de bouwpartners waarmee u in het digitaal 3D-model samenwerkt hiervan.

Sneller en efficiënter werken, daar is het om te doen. Het 3D-model (BIM) is altijd up-to-date en consistent. Hierdoor is betere coördinatie mogelijk, worden faalkosten verminderd en zijn inhoudelijk koppelingen mogelijk met kostencalculatie en visualisatietoepassingen.

BIM is een proces. Sterker nog, momenteel is het voor veel bedrijven een veranderproces. Dat geldt wellicht ook voor u, de architect, de ingenieur, de aannemer en toeleverancier. We hebben er allemaal mee te maken! Samen met u brengen wij BIM in de praktijk en bouwen wij verder aan de toekomst!

Wilt u IFC-bestanden ontvangen van ASWA? Neem dan contact op met René Koolen.

Contactpersoon projecten - René Koolen