Voorkom fruitvliegjes in uw keuken

- Tips & Tricks

Iedereen heeft er wel eens last van, fruitvliegjes. Boven de fruitschaal, bij de prullenbak, overal duiken ze op! Wordt u er ook niet goed van? Voorkom fruitvliegjes met onze tips. 

Tips&Trucs_Fruitvliegjes

Fruitvliegjes reageren heel sterk op geuren. Ondanks het feit dat ze fruitvliegjes heten, komen ze ook op andere geuren af. Met de volgende tips wordt de kans op fruitvliegjes verminderd. Voorkomen is namelijk nog altijd beter dan genezen!

  • Maak uw keuken schoon met een schoonmaakmiddel dat niet naar fruit ruikt.
  • Zet een paar plantjes basilicum of takjes lavendel in uw keuken. Fruitvliegjes vinden deze geur erg onaangenaam en zullen uw keuken daarom ook minder aantrekkelijk vinden. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een aantal druppels basilicumolie in uw prullenbak te sprenkelen.
  • Wikkel uw groente of fruit eerst in krantenpapier voordat u het in de prullenbak gooit.
  • Laat geen glazen met restjes limonade, wijn of bier staan. Fruitvliegjes zijn namelijk dol op alcohol.
  • Zet een ventilator bij uw fruitschaal. De fruitvliegjes kunnen niet tegen deze wind in vliegen waardoor ze ook niet bij het fruit kunnen.
  • Leg een knoflookteentje tussen uw fruit op de fruitschaal. Ook knoflook zorgt voor een onaangename lucht voor fruitvliegjes.

Is het kwaad al geschied?
Heeft u al heel veel last van fruitvliegjes, dan zullen de vorige tips niet altijd gaan helpen. Om de fruitvliegjes te bestrijden kunt u een “fruitvliegjesval” maken. Doe bijvoorbeeld wat fruit of wijn in een jampot, maak van papier een trechter en zet hem (met de smalle kant naar beneden) in de jampot. De vliegjes zullen door de trechter heen vliegen en kunnen er dan niet meer uit.

U kunt de jampot ook afdekken met plasticfolie. Prik dan minuscule gaatjes in de folie. Fruitvliegjes vliegen door de gaatjes naar het fruit en kunnen er niet meer uit. Zorg ervoor dat de folie goed strak om de pot zit, er mogen namelijk geen openingen aan de zijkant van de folie komen.

Bekijk hier onze blogpagina. Hier leest u meer over handige weetjes, leuke nieuwtjesklantervaringen en de beste keukentips! Zo zijn de blogs niet alleen leuk om te lezen, maar ook nog eens leerzaam. Veel leesplezier!